Silent Gaming PC [Market Trends]

war4peace

Membru Senior
Acest thread se doreşte a fi un "Continuous Information Improvement" thread :biggrin:
..:Adică să mai postăm din când în când ce componente hardware există "acum" pe piaţă care să satisfacă următoarea nevoie:

- Gaming PC;
- Doar unitatea centrală, fără periferice;
- CPU cu TDP minim;
- Placă video cu posibilitate de răcire pasivă;
- Placă de bază cu răcire pasivă;
- CPU cooler pasiv (sau cu zgomot minim);
- Carcasă care să le adune pe toate;
- Sursă care să le ducă în spate pe toate.

Eu m-aş uita la următoarele:

Xeon E3-1230, 240 coco la Newegg.
Motherboard: habar n-am, sincer :frown:
Placă video: GIGABYTE GV-N66TWF2-2GD GeForce GTX 660 Ti, 280 coco pe Newegg, dar again, habar n-am dacă merge pus pe ea vreo răcire pasivă sau ceva mai silent. Zgâriaţi aici dacă ştiţi, preferabil cu un link pentru proşti (cum aş fi eu).
Sursă: aici sunt eu mai pretenşios, că m-a învăţat burebista prost cu HX520 ăla de acum 5 ani :I aş pune un CORSAIR AX860i 860W, 230 dolari.
Carcasă: grea alegere, fiindcă preţ. Eu prefer carcasele negre, fără luminiţe şi briz-briz-uri, cu design cât mai simplu. un LIAN LI PC-A71F (240 dolari) e alegerea de buget cât-de-cât limitat, deşi eu aş fi preferat LIAN LI PC-D8000 (carcasă dublă, 370 dolari), dar noah...

Bonus: memorie 16 GB RAM. Aici am o întrebare de newbie. Care e diferenţa reală între CORSAIR Vengeance 16GB (82 dolari) şi CORSAIR Dominator Platinum 16GB (184 dolari), în afară, bineînţeles, de diferenţa de preţ (dublu!)? Că eu nu m-am prins. Ba chiar aia mai ieftină are specificaţii tehnice mai bune.
 
Eu sunt foarte mulțumit de sursa Seasonic 460FL.

Xeonul pare destul de ok de răcit, dar încă mai am de testat la el. Eu am pus monstrul Scythe Mugen pe el (cu care răceam i5-ul de 95W TDP), și am setat ventilatorul la 170rpm până la 45 de grade. În OCCT ajunge pe la 71 de grade din câte am văzut, dar din câte știu intel-urile astea noi se încălzesc mai repede (sare foarte brusc de la 40 la 60 de grade).

Nu prea am mai văzut plăci de bază cu răcire activă.

Ca placă grafică am reșoul ăsta, fiind cea mai puternică placă grafică răcită pasiv de pe piață acum vreun an. Și pare să nu se fi schimbat situația. Da, teoretic există plăci cu ventilator "dead silent", dar depinde de urechi.

Pe de altă parte, se pare că nici placa grafică, nici sursa nu mai există după ~1 an de când le-am cumpărat. La noroc.
 
Seriile Windforce de la Gigabyte și DirectCU de la Asus sunt mai silent decât media, ca idee.

Sincer nu-mi dau seama, la GTX680 am varianta de bază-bază de la EVGA - asta adică - și nu o prea aud, are fan management foarte bun.
 
Prolimatech MK-26. Cu asta aș putea și eu să fac upgrade la placa grafică. Cred că ar putea să țină un 7870 cu răcire minimă, doar să nu se rupă placa.
 
Ca idee, nu aș răci pasiv nici una din plăcile video actuale. Calitatea construcției lasă de dorit oricum chiar și la plăcile de top (lol GTX680) și sincer garanția producătorului chiar contează. Dacă te apuci să schimbi răcirea, oricât de mare ar fi, placa are șanse să crape pentru că VRMurile nu sunt răcite cum trebuie, nu pentru că se desprinde die-ul :smile:
 
Back
Top