Silencing the horses

Eu sunt un pasionat de silentiozitate dar nu chiar un freak. Un freak isi ia ventilatoare pe lagare si isi izoleaza un hard silentios (cum ar fi de exemplu un Seagate ST320014A) in substante izolante fonic.
Am rezolvat situatia azi. Ventilatoarele Antec Tricool DBB 92mm au intr-adevar un zgomot de rulment. Acesta se aude cam la 10-15cm de ele (dupa urechea mea). Ventilatorul problematic scotea sunetul cam la 35cm de el. A fost inlocuit si acum nu mai sunt probleme.

LE:
Oare ce o iesi din un silence freak si un fanatic al carcaselor cu fereastra ? Probabil prima carcasa cu fereastra termopan.
 
Voi ce i-ati face unui HDD care suiera si se incalzeste ca un turboreactor cu toate ca sta in spatele ventilatorului carcasei?
 
L-as duce in vizita la firma de la care l-am cumparat si as cere sa imi dea un fratior de-al lui mai silentios si rece. pentru ca cel pe care il am e defect.

LE:
Si inainte as verifica hardul in cauza cu utilitarul de la producator.
 
Un SCSI nu va fi nicioadat altfel silentios si rece.
Daca este un HDD model mai vechi l-as inlocui rapid.
 
burebista, am şi eu ventilatoare Antec Tricool în sistem.
Într-adevăr au un uşor zgomot mecanic, dar acesta este audibil numai la câţiva centimetri şi destul de uşor. Nu cred că lucrează nimeni cu urechea lângă unitate, ca să-l simtă.
 
LOL, si eu am fost extrem de multumit de TriCool-ul meu pe low. Nu se aude nica' zgomote de la juma' de metru.
Da' daca's bolnav cu capu' i-am pus un Scythe S-Flex 800 in loc. :smile:
 
Haha... chiar eşti maniac, rău! :biggrin:

La juma' de preţ este un Tricool. Alimentat la 5v... rulez! :smile:
 
Hai să îl susţin pe burebista, că mi se pare că e singur pe acilea. Vă spun eu, odată ce vă apucă nebunia silenţiozităţii, nu mai scăpaţi de ea, mai ales dacă vreţi să dormiţi cu calculatorul pornit, în aceeaşi cameră, care mai are şi geamuri termopan. Şi eu am fost mulţumit la un moment dat cu un Speeze VultureSpinII pe procesor. Acum nu mai suport un Antec TriCool dat pe low, aşa că a trebuit să iau un Nexus. Şi să suspend un hard Samsung dintre cele mai silenţioase. Şi să mă uit, atunci când îmi iau o placă video, doar la cele fără ventilator. You're doomed too ...
 
Mda, e boala grea cu pitici multi. :biggrin:
Acu' sunt multumit. Am numa' 2 fan-uri (Pentagram-ul la 5V nu-l mai pun la socoteala, chiar nu se aude nimic): Scythe S-Flex 800 exhaust si ala de pe M-12 500. Tot ce se aude in liniste deplina e un whoosh de aer impins la 800 RPM. Mai putin de atit cred ca nu se poate daca vreau si un pic de aer miscat prin carcasa. :smile:
A, intre timp mi-am pus si WD 2500KS intr-un Scythe Silent Box. Oarecum inutil ca oricum tot ce auzeam era un slab ciriit in seek, da' macar acum nu-l mai aud nici pe ala.

Temperaturile idle/full masurate ieri la ~26ºC in camera.

idle.png full.png
 
La mine Pentagramul era zgomotos iar Antec Tricol la 5v e zgomotos si usor de auzit. Silent freak here!
 
Nu, e un ADA dar care se comporta ca un ADD. :biggrin:
Adica merge bine in jos cu voltaj mic si mai deloc in sus cu voltaj default (sau ma rog, imi lipseste skilu' de oc-er).
 

Attachments

  • ada.png
    ada.png
    17.8 KB · Views: 88
Tocmai mi-a sosit un Arctic Cooling Freezer 7 Pro, cumpărat în avans (la mare reducere, $17 delivered) pentru următorul PC. E adevărat că nu am văzut încă stock cooler-ul lui C2D, ca să am termen de comparaţie, dar dihania asta pare masivă, aşa că bănuiesc că îşi merită renumele.

O să postez, peste vreo o lună, cum se "aude".
 
[...]Arctic Cooling Freezer 7 Pro[...] dihania asta pare masivă, aşa că bănuiesc că îşi merită renumele.
Bag de seama ca n-ai pus mina pe un Scyhe Ninja/Infinity sau TR Ultra-120. :biggrin:
Freezer 7 PRO e puiut pe linga astea.
 
Ştie careva un cooler de placă video compatibil cu aşa ceva, şi care să nu coste cât jumate din preţul plăcii? Activ sau pasiv, whatever, doar să nu fie aspirator. Ăsta de acum e doar mic, agresiv şi strângător de praf. :goofy:

Asta merge?
 
Back
Top