Silencing the horses

...nu vad rostul unui astfel de upgrade.
Dacă avea deja o platformă 754/939 mai ziceam.
Eu nu văd motivul pentru care nu ar alege AM2 din moment ce preţurile sunt aproximativ la fel. Pe lângă asta are şi posibilităţi mult mai mari de upgrade, pe viitor.
burebista este mulţumit acum de un AhtlonXP. Trecerea la un Sempron pe AM2 ar fi ceva, pfwau... nu ştiam că există aşa ceva :biggrin:
 
Nu ştiu dacă e bine să postez aici, poate vom face un split ulterior.
M-am îndrăgostit de Gigabyte Aurora. Apoi am văzut preţul şi m-am lăsat păgubaş. Mereu când o văd mi se încing călcâiele şi aşa am zis totuşi să schimb actuala carcasă. M-am uitat pe la Antec, păi şi ce să văd.
-SLK3000B, nu prea scumpă nu foarte ieftină. Sursă am, deci ar fi ok, dar mi se pare cam urâţică şi nu tocmai pentru ce vreau eu (acces uşor la HDD, să ceară doar un airflow minimal).
-Titan 550, scumpă dar când vezi ca la 430RON are şi un TruePower 550W (care aparent, singur costă 410RON) începi să devi întrebător: „oare e ceva naşpa?”. Bun, carcasa pare decentă, acces la HDD prin faţă dar încă nu am priceput câte manevre trebuie făcute pentru a le putea scoate efectiv? Dacă e vorba să deschid capac lateral, ca să pot sa deschid capac frontal, ca să dau jos grila cu ventilatoare, care trebuie deconectate şi ele, ca apoi să deconectezi HDD tot din spate ca la final să le tragi, nu mersi, prefer deja carcase no-name prinse în şuruburi pe ambele părţi! În plus nu ştiu sursa cât de zgomotoasă este. Are două ventilatoare, deci ar trebui să fie mai ceva ca una cu unul singur, dar, cine ştie?! Poate păstrez sursa. Una peste alta, se pare că dacă aş vinde sursa scot această carcasă de server aşa cum zic cei de la Antec (eh, minciuni) în preţul unui SLK3000B, dar oare merită efortul? Ştie oare să se folosească eficient de airflow mic rău? Fac 20 de manevre ca să scot un HDD?

La HDD, idealul meu se aseamănă cu cel de servere hot-swap iar ca să-l pot atinge nu pot folosi decât rackuri interne pentru HDD, dar cum am 3HDD, mai vreau să mai pun şi 1-2 unităţi optice, deja trec la full-tower şi nu vreau să mă pitesc după carcasă.
 
La SLK3000B nu pot sa spun ca el cel mai facil acces la hard-uri. Dar nici departe nu e :biggrin:. Airflow-ul minimal e cel asigurat de fan-ul de 120 din spatele carcasei. Si se descurca si singur. Daca vrei tu sa il ajuti cu inca unul de 120 in fata e foarte bine.
Hot-swap? Poate in alt episod :goofy:.
 
@SLK3000B: Se descurca foarte bine si cu singurul ventilator inclus. Accesul la HDD-uri e facil: desfaci capacul lateral, scoti cusca si incepi sa desurubezi.

@Titan 550: Carcasa lunga care cred ca nu se descurca la fel de bine ca SLK3000B la racirea HDD-urilor. Accesul la HDD-uri se face in felul urmator: scoti capacul lateral, eliberezi masca frontala din cleme, desurubezi suportul metalic al celor doua ventilatoare de 92 mm, eliberezi HDD-ul cu tot cu sine din cusca. There, simple as that! :goofy: Si da, e carcasa de workstation/server... ca nu cred ca poti baga un dual Xeon intr-un TX1050B decat daca renunti la o cusca de HDD. :wink:

Ce-ti trebuie tie e o carcasa 1U de rack. :biggrin: Functioneaza doar cu ventilatoarele din spate, arata bestial, nu are usa, vine cu sursa "industrial-grade" si ofera si hot-swap prin bay-uri cu sertare accesibile frontal.

PS: Preturile mici se termina maine.
 
varzmaster, dacă preţurile mici se termină mâine, ce preţuri vor apărea? Sursa merită ca şi silenţiozitate sau e de preferat să o înlocuiesc cu variante mult mai silenţioase? Zi-mi să ştiu dacă fac mâine comanda pentru Titan 550. Eventual dacă nu vreau sursa, cam cât pot recupera pe ea?! :biggrin:

P.S. Nu vreau carcasă de rack şi sunt sigur că hot-swap pe carcasă nu găsesc oricât aş căuta decât pe SCSI :frown: dar măcar ceva asemănător.

Şuruburi la cuşca HDD? No way, vreau să scot pe şine HDD şi mai departe mă decid dacă scot şine sau dacă-l atârn undeva 5min cât iau ceva.
 
...am văzut preţul şi m-am lăsat păgubaş.
Chiar ţi se pare prea scumpă carcasa? După mine, nu că aş duce-o mai bine cu banii, nu este un preţ mare. Este chiar acceptabil pentru ce oferă.

SLK3000B? E urâtă cu spume. Dacă aş cumpăra-o ca să o ţin la vecinu` şi să nu o văd, da, ar merge :biggrin:

Titan 550 am găsit-o în două locuri şi la preţuri foarte diferite.
430 lei şi 730 lei. Pe primul site, cred, preţul este pus aiurea.

La Chieftec nu ţi-a plăcut nimic?

P.S. Aurora chiar e superbă.
 
@hulu: Din cate stiu, cu ~10% mai mari (a fost o promotie la surse si carcase Antec in perioada 15 mai - 15 iunie) dar avand in vedere ca am mai efectuat un transport de curand, banuiesc ca se vor putea mentine la un nivel acceptabil chiar si asa.

Cat despre sursa de pe Titan 550... hmmm, sa zicem ca trebuie schimbata in cazul in care vrei silentiozitate. TP 2.0 nu au fost niciodata silentioase decat poate in review-uri. :wink: Pentru silentiozitate recomand NeoHE si SP 2.0.

Nu stiu cat poti lua pe sursa... dar banuiesc ca la ~30% sub pretul ei de noua, se vinde rapid pe forumuri.

Referitor la hot-swap... de ce nu te orientezi catre un HDD-rack mobil, eventual pe USB/FireWire?
E urâtă cu spume.
@|nrg|: SLK3000B e o carcasa cu design sobru, din vechea generatie a seriei Solution de la Antec. Unora le place, altora nu. Simplu. Altfel, a aparut echivalenta lui SLK3800B din noua generatie, care va veni si in varianta fara sursa (a la 3000B). :wink:

Iar referitor la pretul lui Titan 550, cel de la IT Promo e la fel ca cel de aici, caz in care iti pot garanta ca e corect. :biggrin: Cel de la Mariosoft e in balarii verzi.

Da, Aurora chiar e misto.
 
Aurora e chiar mişto, dar mi se pare prea mult pentru o carcasă fără sursă. Aşa de ce nu aş sări la P180? :eek:

10% în plus nu ar fi mult dacă m-aş gândi totuşi, mie îmi era să nu sară la 6-700RON unde mi se părea preţul normal.

Chieftec aş lua dar fără sursă, doar carcasă şi nu sunt sigur încă ce şi cum şi la ce bani.

Rack? Interne sunt aiurea că ori nu sunt ventilate, ori sunt ventilate cu zbârnâitori. Externe nu-şi au rostul, le vreau totuşi în carcasă.
 
Dragul nostru hulubei, de ce nu mergi pe Antec Sonata II? Are o sursa destul de silentioasa si hdd-urile se scot din 2 miscari. Doar ca este un pic cam micuta.
 
La prima vedere, solutia de la Sonata 2 legata de HDD este buna, in schimb sunt curios cat de repede se pot face si desface legaturile la unitati.
In plus mi se pare si putin cam mica.
 
Unitatile optice se scot la fel de repede, poate chiar mai repede decat hdd-urile. Iar ca marime este mai mult decat ok.
 

Attachments

  • 000_2308.jpg
    000_2308.jpg
    122.1 KB · Views: 1,039
Originally posted by varzmaster
Ce "legaturi" frate? :hmm:

Adica legatura la alimentare si la cablul IDE/SATA.
Nu-mi spune ca e ca la carcasele server cu SCSI de pui HDD pe sine si-l indesi iar in capat are deja placa cu mufele sa-i intre lui HDD in fund! :eek:
 
Aurora are uşiţă :frown: Şi eu urăsc carcasele cu uşiţă. În rest, e OK, în afară de laterala aia ciuruită. Iar eu urăsc lateralele ciuruite :smile:
 
Mda, uşa ca uşa, dar lateralul e şi mai porcos. Dar văzut din partea dreaptă sau faţă arată demenţial.
 
Back
Top