Silencing the horses

Succes la găsit carcase SH :biggrin: Antec s-a scumpit foarte mult și degeaba, calitatea nu a sărit cu 100% la P180 Mini și nici sursă nu i-au pus și nici Lian Li nu se mai aduc :biggrin:
 
LOL:biggrin:. Nu se gaseste deloc Antec SH. Asta e bine: inseamna ca toti posesorii sunt multumiti si nu au de ce sa vanda. :smile:
Pacat de LianLi. Si mie imi placeau.:frown:
 
Mno aşa, dacă tot am dezmembrat şandramaua, m-am apucat şi de "invenţii":
- schimbat pasta pe SB, pus o prindere mai serioasă (nu că ar fi fost nevoie, doar de "joacă").
- radiatoare pe mosfeţi, cu prindere patentată. Am uitat de celălalt rând de mosfeţi. :biggrin:
- "distanţiere" din cauciuc pt. HDD, s-au nimerit la fix.

Ştiind că unele surse au probleme în carcasa asta cu cablul ATX, l-am testat prima dată, totu' OK. Din păcate, a trebuit să trag un MOLEX până la DVD-RW, care de abia a ajuns. Cu ocazia asta m-am întâlnit şi cu vechiul meu duşman, cablul IDE. Încercările de montare l-au dus de la aproape nou la punctu' de a nu mai recunoaşte inscriptoru'.

Printre altele, ventilatoru' din faţă e prins direct pe carcasă cu şuruburi din cauciuc, n-am folosit plăcinta aia din plastic, la fel şi cu ventilatorul din spate, ambele Slip Stream la 800 RPM. Celui de sus (unul din Antec-uri, momentan inactiv) l-am pus cu şaibe de cauciuc la şuruburi şi cele două cleme.

În ultima poză e rezultatul aproape final, a trebui să mai pun cablurile pt. front USB, Audio şi butoanele/LED-urile, după care a ieșit o papară împrăştiată. Da, aşa stă ventilşatorul de pe placa video... don't ask.


Printre probleme, Corsair + DFI strikes again, mi-a luat o oră să pornesc (definitiv) cuculatoru'. Şi (cred că) driveru' audio dă cu stângu'n'dreptu', am "lag" la sunet şi se aude cu întreruperi când lucrează HDD-u'.

Per total, silent, da' nu chiar. Constat acum că sursa se aude cel mai tare şi chiar are un troncănit. Plus conectoru' cablului de alimentare care-i spart. Nea' L, help? :biggrin:
 

Attachments

  • SB.jpg
    SB.jpg
    194.8 KB · Views: 54
  • Mosfet.jpg
    Mosfet.jpg
    167.7 KB · Views: 55
  • HDD.jpg
    HDD.jpg
    148.9 KB · Views: 51
  • P183.jpg
    P183.jpg
    172.4 KB · Views: 73
Ce treabă au Corsair cu DFI? Placa aia e deamboulea, trebuie să-i înveți chichițele, altfel stai mai mult să dai reset de bios decât să lucrezi :smile:
Chiar așa stă ventilatorul pe placa video? :goofy:

Tre să dau și eu comandă de Slipstreams, mi-au tocat nervii ventilatoarele Lian Li :mda: Dar aici nu mai știu exact, care-i treaba cu cele la 800RPM/1200/etc? Aia e turația la 12V?
 
Sursa Corsair 520HX e cam incompatibilă cu DFI-u'. Dacă am un shut-down forţat (de exemplu cum am păţit mai devreme, un scurt din cauza la conectoru' ăla spart), tot apăs pe butonu' de pornire cam juma' de oră. Resetu' de BIOS n-are nici o treabă, am încercat mai demult. Da, chiar aşa stă ventilatoru' ăla (e prins cu bride), deşi deocamdată pare că alea 800 RPM nu-s de ajuns să o potolească. :mda: Şi Antec-u' pe Low face ca trenu'.
 
Ah, eu văzusem Dominatoarele înfipte în MB și am crezut că te referi la Corsair RAM, nu la sursă. Destul de nasoală problema. Nu poți să reciclezi vreun conector de la altă sursă și să măriți 520HX? Ce conector exact e bușit?

LE: carcasă mai nasoală decât Corsair 600T aia nu cred că am văzut.
 
Aista. Oricum vreau să fac upgrade la procesor, RAM şi placa de bază, deci rămâne de văzut... mai ales dacă ar fi să găsesc plasticu' ăla.
 

Attachments

  • 520HX.jpg
    520HX.jpg
    48.3 KB · Views: 54
Ala e un conector IEC tata (C14 daca nu ma insel). Gasesti in magazinele de electronice. Se schimba usor. Oricum trebuie sa desfaci sursa, deci vei pierde garantia (daca mai ai).:smile:

Am schimbat si eu ieri conectorul de la un amplif. Am pus C14, aveam din ala simplu cu 2 fire (deci fara impamantare) C8 cred ca ii zicea. In felul asta am si impamantare si pot sa folosesc si un cablu mai decent. Tu poti sa il schimbi usor, ai nevoie doar de un pistol de lipit. Eu am folosit si o bormasina:wink:
 
Right, o să caut. Cred. Să văd unde... :biggrin: Am un Spire Jewel de 420 (?) pe aici, da' nu se potriveşte, asta are conector prins cu şuruburi.
 
Presupun că te referi la design. Well, ce să zic... to each his own. Inside e un fel de CM Sniper (sper totuşi o distribuţie mai corectă în RO) fără atâtea găuri. Outside, în afară de faptul că e cam mare, nu-i reproşez nimic.
 
Design și funcționalitate, plus că dpmdv la un sistem cu atâtea găuri pentru watercooling mergea pusă sursa în altă poziție, dacă ar curge apă pe componente ar fi oarecum ok (OVP prot and shit), dacă pică direct pe sursă dă foc la casă.
 
Poţi să-ncerci şi la Econix şi la Vitacom, dar am impresia că mai repede găseşti vreo sursă stricată de la care să iei mufa. Vezi la magazine de sh-uri gen Kod Computers sau, dacă tot ajungi prin zonă, la PC Madd... Sau la AteX...
 
Am luat Nexus Value 430W. E moarta, nu se aude deloc. Initial am crezut ca e stricat ventilatorul.:lol:

Trebuie sa iau o multifunctionala (sunt n00b aici, voi deschide thread separat:smile:) asa ca bani de carcasa nu mai am.

Dar trebuie sa fac ceva cu HDD-urile, nu le mai suport. E vorba de 2 bucati Samsung (1TB F3 + ceva de 320GB). Momentan sunt prinse cu suruburi de carcasa (deci metal pe metal).:capu:

Cam asta am gasit eu:
- 2 x Akasa AK-HD03-BK ~65RON
- 2x Scythe HDD Stabilizer ~60RON
- Scythe HDD Stabilizer X4 ~40RON

Eu as merge pe varianta a 2-a, dar nu ma pricep.:biggrin:
 
Da? Al meu e OK, in nici un caz mai zgomotos ca celalalt HDD. La mine oricum HDD-urile fac ca dreq ca sunt prinse de carcasa. Tu il ai in p182, nu ar trebui sa il auzi.

Parca Neo mai avea F3 si era multumit. Sa nu aibe exemplarul tau vreo problema.

F3 face nise zgomote la pornire pentru 3-4 secunde, in rest e cuminte.:smile:
 
Depinde de la exemplar la exemplar, eu am cumparat doua F1 acum un an, ambele pe aceeasi comanda la aceeasi firma in aceeasi zi. Al meu face ca un elicopter, cel din calculatorul sotiei nu se aude, si e prins direct de carcasa.

P.S. Restul componentelor inclusiv carcasele sunt identice. Doar HDD-urile m-au exasperat.
 
Back
Top