Silencing the horses

599 lei mai exact.
Rostul fanless ar fi reducerea numarului de ventilatoare. Scoti unul de pe CPU, unul de pe GPU, unul din sursa si iaca cum ajungi sa ramii doar la unul (eventual) de exhaust. Dar avind in vedere ca acea carcasa are gaurele in tavan care ajuta la convectia naturala a aerului cald eu zic ca ar merge incercat un sistem low power total fanless.
 
Enermax PRO87+ abia de se incing. Motiv si pentru care ventilatorul se invarte ca sa nu stea pana spre 300+W. Nu vad de ce o sursa fanless moderna ar face cine stie ce galagie de caldura.
 
Am cam lipsit de pe aici în ultima vreme. :frown: Ce carcase şi ventilatoare se... "poartă" zilele astea?

De ceva vreme (cre'că se apropie de 4 ani, fără schimbări majore) am troaca din imagine (poza e cam veche, dar merge ca idee... sorry?): Core 2 Duo E6700 care stă la 3500 MHz (voltaj default) sub Scythe Infinity (pe vremea aia) cu ventilator la 800 sau 1000 de ture, am uitat. :smile: Printre alte chestii se numără DFI Infinity P965, EVGA GTX 260 pe 55 nm (după GPUz 0.3.9), 2*2GB Corsair CM2X2048-6400C4DHX (cel puţin aşa zice CPUz), un WD 4000AAKS care dă semne majore de oboseală, pasta AS5 (probabil) întărită pe NB şi procesor. Carcasa e Antec NSK... aia mică, 4000? Ventilator Scythe la 800 RPM pe carcasă, care evident a cam obosit, şi sursa Corsair 520HX.


Vreau să pornesc într-un upgrade major, făcut pe o perioadă mai lungă (1 an?), şi vroiam să încep cu carcasa şi restu' răcirii. Dimensiunile pot să fie asemănătoare, n-am nevoie de ceva mai mare, iar ventilatoru' care să-l pun pe carcasă tre' să fie silenţios. Pt. procesor m-am gândit la Ninja 3, dar am nevoie şi de o recomandare de răcire pt. placa video (pe căldurile astea... văleu aspiratoru'!), fiind destul de posibil să rămân tot la placa asta, pt. World of Warcraft, filme şi următoru' NFS sau Starcraft 2 o fi de ajuns.
După asta mă gândesc să caut după procesor, placa de bază şi memorii, dar poate spre sfârşitul anului... o să întreb atunci pe topicu' potrivit. :tongue:

În mare, cam atât. Dacă am uitat ceva, vă rog completaţi pe lângă ce am cerut. Am uitat multe chestii de când a scăzut interesu'. :frown:

Fanx!


PS: ce HDD? Silent, nu am de gând să-l pun în dulap sub haine. :biggrin:
Leităr edit: cu ce pot să suflu nisipu'... ăăă, prafu' care s-a adunat în/pe sursă în ultimii ani? Adică, genu' de praf care nu se duce nici cu pensula, nici cu apiratoru'. :biggrin: Parcă îmi amintesc de recomandări către nişte spray-uri cu aer comprimat, da' am nevoie de mai multă informaţie legat de subiect.
 

Attachments

  • e0w9urf=028y349rf.jpg
    e0w9urf=028y349rf.jpg
    412.7 KB · Views: 55
Last edited:
Daca nu se ia cu pensula inseamna ca a fost lipit cu fum de tigara; in cazul asta iti recomand cosul de gunoi. :frown:
 
korby
HDD: Samsung F3. 500GB/platan. Silent si rece.
Carcasa:Vezi daca iti place Antec Solo. E asemanatoare ca design si dimensiuni cu ce ai acum. Vezi si P183, daca iti permite bugetul.
Cooler CPU: Nu cred ca e cazul sa il schimbi.
Cooler VGA: Nu stiu, eu nu am placa video:biggrin:. Lumea vad ca e multumita de AC Accelero S1...


L.E. Neo, Solo nu e 500 lei. E ~340 lei. :smile:
 
Eu am un Thermalright HR-03 pe 9800GTX+ și într-o vreme (iarna) a făcut față fanless. Amu a trebuit să-i leg un ventilator, am ales unul de 92mm pus la 600RPM, e gg.

La capitolul HDD sunt perfect de acord cu Bart, am cumpărat pentru prietenă un Samsung F3 de 500GB și merge impecabil.

La capitolul carcasă... nu știu. Eu am un Lian Li PC-A7010 de aproximativ un an și o să o mai țin încă cel puțin 5-8 ani. Sursele rămân la fel, nimic altceva nu prea se schimbă, e suficient de mare încât să acomodeze orice placă video, filtre de praf, etc. Îți recomand să cauți un Lian-Li SH pentru că prețurile sunt oarecum joase și calitatea este excelentă, începând cu materialele folosite și terminând cu finisajele. Decât un Antec Solo la 500 RON mai bine un Lian Li mai mare la un preț asemănător. Opinia mea evident.

CPU Cooler... Zalman CNPS10X Flex este FTW atât timp cât folosești un kit bolt-through pentru Thermalright. Eu cumpărasem kitul BT pentru total altceva, iar când am luat Zalmanul acestuia îi lipsea o piuliță -.- Ideea e că mai bine că am folosit sistemul BT, este incomparabil mai bine fixat. Oricum ar fi și orice ai alege, păstrează în minte faptul că ar trebui să fie compatibil cu cât mai multe socketuri.

Ventilatoare de 120mm am luat 2 Nexus Real Silent PWM și sunt excepționale, la 700-800RPM sunt inaudibile și păstrează un airflow mai mult decât decent. Plănuiesc un revamp complet al carcasei cu înlocuirea tuturor celor 6 fans Lian-Li (decente de silent chiar și la 1 an de folosire intensă) cu Nexus-uri de genul. Ți-aș recomanda și un fan controller micuț, cu 3 canale, orice software care rulează în plus ocupă RAM degeaba și când pornești sistemul tot face ca un aspirator până încarcă SO.
 
Cosmin, poate că am exagerat. Lângă compu' ăsta nu s-a fumat, eu nu fumez, nici prietena, doar tata (dar nu mai stau acolo de 3 ani, plus că nu fuma în casă) şi un coleg din cămin (care fuma pe hol). Poate că am exagerat, mă refeream că oricât aş da cu pensula şi/sau aspiratoru', tot n-o să arate ca nou. :tongue: Legat de spray-u' cu aer comprimat, anyone any help?

Bart, F3 you say? I'll look into it. Solo e OK... şi atât. Legat de cooler-u' de procesor, e doar un pitic, şi la 150 de lei, n-ar trebui să afecteze prea mult investiţia totală, la cât o să coste toată şandramaua. Legat de video, am auzit ceva de răcirea VRM-urilor.

Neo, o să inspectez Lian-Li, mulţam de sugestie... deşi, din câte îmi amintesc, îs extrem de scumpe. Şi actualu' Infinity stă prins cu ceva gen Bolt-Thru, da' altu' e baiu'... vreau Ninjea. Plus că, mă gândesc că fiind nou apărut, o să aibă suport atât pt. LGA775, cât şi pt. celelalte socket-uri mai recente (despre care n-am absolut nici o cunoştinţă). Am avut ceva Nexus acum câţiva ani, nu prea mulţumit. Decent, dar nu... excelent. S-au mai îmbunătăţit? Controller nu cred, doar 5/7V în loc de 12. :tongue:

Revin cu completări.


Later edit: well, cam nimic de adăugat momentan, mulţumesc de sugestii, o să dau o tură pe la Intend şi o să inspectez site-u ITD în căutare după lucruri. :smile: Şi-un PS: dacă îmi zicea cineva acu' 2-3 ani că o să ajung să cer sfaturi despre hardware... :frown: *wrist*
 
Oki doki, I'z back.

HDD: F3... ăsta-i? În caz că nu, WTB link cu un cod, să văd dacă este la Atex, nu-mi prea arde să-l iau din afara Clujului.

Carcasă: Lian-Li se găseşte... unde? După un Google am dat numai de Garaj, da' nu aveau nimic pe acolo. Plus că nu e tocma' genul meu de magazin. Am dat peste Antec 300 la ITD, cum e? Deşi, probabil o să trag de buzunar să iau un P183, tot timpul mi-am dorit un P180.

Ventilatoare: Bănuiesc că o să rămân tot la "Scythe Slip Stream 120mm 800RPM (SY1225SL12L)". Cosmineeeee, să nu te aud cu TriCool. :biggrin: Am văzut Arctic Cooling F12 la PC Coolers, astea cum sună?

Mulţumesc.
 
Ventilatoare: Bănuiesc că o să rămân tot la "Scythe Slip Stream 120mm 800RPM (SY1225SL12L)". Cosmineeeee, să nu te aud cu TriCool. :biggrin: Am văzut Arctic Cooling F12 la PC Coolers, astea cum sună?

Varianta PWM mie imi suna mai bine decat Slip Stream. Dar acu fiecare cu parerile lui. :smile:
 
Sunt foarte multumit de cele 2 Slipstreame pe care le folosesc acum, eu mi-am luat de 1200 rpm ca sa le pot controla din fan controler, acum stau probabil pe la 800 rpm.
 
Slip Stream în cazu' ăsta, pt. că le iau deodată cu carcasa. :tongue: Legat de HDD, any help please?

Pt. video mă gândeam la Accelero XTREME GTX Pro cu două Slip Stream-uri pe la 500 RPM, dar îmi amintesc de un link pus de Burebista către un review (Xbit, parcă)... OK pt. orice în-afară de VRM. Am alte opţiuni sau tre' să rămân cu aspiratorul stock?
 
And it's (finally) here! Mă gândesc că n-are rost să bag poze cu fiecare şurub în parte, aşa că revin mai târziu sau mâine cu instalarea finală. HDD şi ventilatoare am luat deja. F3-u' cam cârâie, Slip Stream-urile ştiam deja ce pot, nici nu le-am mai pornit.


PS: nu vă luaţi de mâţ sau vă scalpez. :tongue:
 

Attachments

  • Antec1.jpg
    Antec1.jpg
    109.4 KB · Views: 75
  • Antec2.jpg
    Antec2.jpg
    106.1 KB · Views: 43
Foarte misto carcasa. Sa o stapanesti sanatos.:smile:

Cand sa iau si eu P180 Mini (White), i s-a dublat pretul. WTF?:mad:

Ce carcasa silentioasa sa iau in 3-400 RON?
 
Incoming, BRB. :goofy: Tre' să-l şi leg? Am cătuşe...
Bart, a crescut TVA-u' cu alea 5% şi au mai crescut şi preţurile Antec cu vreo 25%. Când am pus io comanda pt. P183 era 611 lei, acu' e 799. Noroc cu bunăvoinţa cuiva care nu vrea să fie menţionat, da' îl ştim cu toţii.


Edit: mişto CM-u', păcat de grila aia. Go go flex!
 
Bart, a crescut TVA-u' cu alea 5% şi au mai crescut şi preţurile Antec cu vreo 25%. Când am pus io comanda pt. P183 era 611 lei, acu' e 799.
P180Mini White era 300RON, acum e 700:eek:. Pervers de aproape de P183, care imi place foarte mult.:wink:

Burebista, Sonata zici? Imi place. Sa vad cu ce bani ma intorc din concediu, poate totusi pot sa iau P183 (eventual SH). Oricum, carcasa nu o schimb prea des:smile:
 

Attachments

  • p180m.png
    p180m.png
    13.5 KB · Views: 31
Back
Top