Nu am uitat de poze, sistemul secundar, upgradat acum un an de zile, azi a fost prima curatare. Bonus, poza cu compresorul, micut, compact, sufla foarte tare (si foarte zgomotos) dar, conform manualului, nu poate merge mai mult de un minut odata ca risca sa se arda - nici nu am nevoie de un minut, asa ca no problem. Carcasa este veche si mica, dar are ce-mi trebuie pe acest sistem (inclusiv 5.25 inch bays, populate si folosite des pentru HDD-urile externe) iar noul sistem cu i3-12100f a avut loc la fix (serios, sunt ceva gen 2 mm intre placa de baza si cel mai de jos rack), sursa este un Cooler Master 650W 80+ Gold recuperata de pe un alienware (cu cabluri custom, putine si scurte, a trebuit sa apelez la ceva adaptoare), 16 gb memorie, 2x SSD, 1x HDD si un Gigabyte GTX 1660 Super ramas de la alt upgrade. Iar cea mai mare "bibileala" s-a datorat noului cooler de procesor, care nu a mai lasat loc la interior pentru un ventilator de 120 mm (asa aveam inainte cu Ninja 2, care din pacate s-a dovedit imposibil de adaptat la Socket 1700, ca Ninja 3) asa ca l-am pus pe dinafara. Apoi i-am pus suruburi de cooler si pe partea exterioara, peste care am pus magneti subtiri recuperati din HDD-uri de laptop, peste care am pus un filtru de praf pe care pot sa-l scot usor si curata oricand este nevoie...
Si da, sursa din acest sistem e mult mai buna decat cea din sistemul principal. Asta din cauza ca sistemul asta merge 300+ zile pe an, torrent seeds, video encoding si alte chestii. In plus, este mult mai bine ventilat, tot din aceste motive - in idle ventilatoarele merg la 400-500 rpm, dar in load toate cresc in turatie raportat la temperatura procesorului, atingand 800-900 rpm, poate chiar mai mult daca e cald in camera. Insa in idle este la fel de silent ca sistemul principal... in jocuri.