Ma uit la #434 si ma gandesc ca majoritatea draciilor de inventii ar trebui sa amplifice zgomotul. Dar na, ce poti face acum cand trebuie sa tai din pala de undeva, sa-i dai o forma ciudata sau alta dracovenie de facut la ventilator, ca sa te poti lauda cu un produs lownoise.
- Enermax Magma ar trebui sa provoace suierat din cauza formei palelor. Eventual sa dea si cu putine turbulente nestationare.
- Noctua P12 imi provoaca scepticism referitor la performantele sale in primul rand si apoi ma gandesc daca nu cumva sta chiar mai prost la turbulente si zgomot provocat de ele.
- Sharkoon Silent Eagle pare gandit bine, foloseste conceptul de la mingia de golf dar sunt mai mult ca sigur ca nu este aplicat decat pe o singura parte a palelor. Acest concept, cu un motor mult mai mic si experimentata si "caciula" de care zicea burebista e posibil sa daca ceva minuni.
- TT Pure Silence cred ca pierde din cauza taieturilor acelea, presiunea si deci si eficienta. Avantaj la zgomot nu cred ca are, poate dezavantaj prin crearea unor turbulente..
- Scythe SlipStream pare aproape clasic.
- Arctic Cooling are modele bune, pacat ca nu pot fi folosite pentru formarea unei presiuni crescute, lipsa gulerului reduce drastic randamentul sau.
Desi nu am facut aerodinamica, am studiat candva boxele audio si ma gandesc ca imbunatatiri cred ca se pot aduce modificand gulerul ventilatorului. Deschiderea gulerului sa fie palnie si sa copieze forma trompetei spre exemplu. Se pot aplica conceptele de la suprafata bilei de golf, rotorul sa fie prins pe suporti mici cu forme aerodinamice, finisajele sa fie de top, fara muchii nefinisate sau cu zgarieturi. La motoare cred ca mai se pot face multe in aceasta privinta pentru ca acestea sa aiba un zgomot cat mai scazut in timpul lucrului.