Nu ştiu dacă e bine să postez aici, poate vom face un split ulterior.
M-am îndrăgostit de Gigabyte Aurora. Apoi am văzut preţul şi m-am lăsat păgubaş. Mereu când o văd mi se încing călcâiele şi aşa am zis totuşi să schimb actuala carcasă. M-am uitat pe la Antec, păi şi ce să văd.
-SLK3000B, nu prea scumpă nu foarte ieftină. Sursă am, deci ar fi ok, dar mi se pare cam urâţică şi nu tocmai pentru ce vreau eu (acces uşor la HDD, să ceară doar un airflow minimal).
-Titan 550, scumpă dar când vezi ca la 430RON are şi un TruePower 550W (care aparent, singur costă 410RON) începi să devi întrebător: „oare e ceva naşpa?”. Bun, carcasa pare decentă, acces la HDD prin faţă dar încă nu am priceput câte manevre trebuie făcute pentru a le putea scoate efectiv? Dacă e vorba să deschid capac lateral, ca să pot sa deschid capac frontal, ca să dau jos grila cu ventilatoare, care trebuie deconectate şi ele, ca apoi să deconectezi HDD tot din spate ca la final să le tragi, nu mersi, prefer deja carcase no-name prinse în şuruburi pe ambele părţi! În plus nu ştiu sursa cât de zgomotoasă este. Are două ventilatoare, deci ar trebui să fie mai ceva ca una cu unul singur, dar, cine ştie?! Poate păstrez sursa. Una peste alta, se pare că dacă aş vinde sursa scot această carcasă de server aşa cum zic cei de la Antec (eh, minciuni) în preţul unui SLK3000B, dar oare merită efortul? Ştie oare să se folosească eficient de airflow mic rău? Fac 20 de manevre ca să scot un HDD?
La HDD, idealul meu se aseamănă cu cel de servere hot-swap iar ca să-l pot atinge nu pot folosi decât rackuri interne pentru HDD, dar cum am 3HDD, mai vreau să mai pun şi 1-2 unităţi optice, deja trec la full-tower şi nu vreau să mă pitesc după carcasă.