Sfaturi pentru cumpărare laptop - buget 2.000 lei

Gandalf

Membru
Salutare,


Am un coleg care vrea să-şi cumpere un laptop iar sugestiile voastre ar fi mai mult decât binevenite - bugetul disponibil este de 2.000 lei.

Omul (se apropie de 60 ani) pleacă (prin aprilie) vreo 15-18 luni în Maroc cu scula în cauză - o garanţie internaţională ar fi utilă, dacă există această posibilitate. Din când în când amicul se va mai întoarce câteva zile în ţară, dar ar fi de prerefat să poată rezolva eventualele probleme acolo şi nu să piardă timpul aici.

La ce va fi folosit instrumentul / ce ar dori colegul să (nu) aibă :

- ţinut legătura cu familia - să aibă deci webcam, WiFi, Bluetooth ;
- chestiile uzuale în MS Word / Excel - nimic sofisticat ;
- distracţia cotidiană (muzică, vizionat filme pe DVD, n-ar fi rău dacă ar putea vedea şi material HD 720p / 1080p) ;
- ar vrea să încerce oarece aplicaţii de proiectare arhitecturală 3D - nu am detalii aici, nu cred că este încă hotărât ;
- ceva jocuri de generaţie probabil mai veche (nu e gamer), cât să mai omoare plictisul unei zile de vineri libere ;
- nu trebuie să vină cu Windows preinstalat, e chiar de dorit să vină fără ;
- HDD -ul nu trebuie să fie musai de zeci de milioane de TB - omul mai foloseşte şi HDD extern.

Cum spuneam, sugestiile voastre sunt binevenite şi vă mulţumesc anticipat pentru ele.
 
La 2000 de lei nu prea ai plăci grafice care să suporte 1080p, dar nici rezoluții care să facă util așa ceva. Nici Bluetooth-ul nu e ceva uzual la prețurile astea, se pare, chiar dacă e dirt cheap.

IdeaPad G550L pare destul de echilibrat, dar n-am idee de garanție și rezistență.
 
Caut un laptop pentru un prieten, ca indicaţie generală ar fi preţul în jurul sumei de 2500 lei şi ieşire HDMI. Ca utilizare în mod special browsing şi office, filme pe ieşirea HDMI. Dar după configuraţii nu cred că va avea probleme dacă va rula FullHD.
Am găsit două variante:
1. Dell Inspiron N5110 i5 2410M 500GB 4GB nVidia GT525M
2. Lenovo IdeaPad Z560A-3 i5 460M 500GB 4GB NVIDIA G310M

Eu unul aş merge pe Dell, procesorul e de generaţie mai nouă, Q1 2011, faţă de cel de pe lenovo, Q3 2010. Şi placa video pare ceva mai răsărită, cel puţin după nume.
Sugestii?
 
Singurul avantaj pentru Lenovo e ca are placa de retea gigabit, in rest Dell-ul ala e peste (are si USB 3.0). Si da, placa video e mai buna pe Dell.
 
Sigur Dell-ul nu are Gigabit? Chiar nu prea se mai fabrica altceva, o fi doar o gresala pe site.
 
Singurul watch-out la modelul ăsta de Dell (nu mai știu dacă am mai zis) e că un coleg a luat varianta cu 512 MB de memorie video și GPU ATi, și îi arăta imaginea ca naiba - pâlpâie subpixelii de parcă are zgomot pe semnal. A fost schimbat pe bucăți și apoi cu totul în service, aceeași problemă. Soră-mea are unul identic, dar cu 1 GB de memorie video, nu face deloc figura asta. Pe nVidia nu știu nimic, dar oricum - comandă pe net, livrare acasă, testare intensivă câteva zile.
 
Poți afla dacă este exact modelul ăsta? Adică N5110 cu procesor i5.
 
Nu cred că bateriile sunt mai slabe ci hardware-ul e optimizat mai bine pentru power saving.
 
Caut pentru cineva un laptop in jurul pretului de 3500 lei. Putin gaming (nimic serios, doar WOT dar sa mearga decent) si in rest office si media.
La modele ma pot descurca si singur, insa am nevoie de doua sugestii:
1. i5 sau i7? Inca n-am apucat sa ma uit la detaliile pe procesoarele astea dar in principiu as alege i5. Poate s-a uitat cineva si stie detalii, pana oi apuca eu s-o fac.
2. Video: GT 635M sau Radeon 7730M? Par asemanatoare ca si performante, personal as merge pe nvidia dar asta doar din considerente aproape total subiective.

Variantele:
La emag, cea cu i7: http://www.emag.ro/laptop-dell-insp...um-dl-272113208/pd/E5YDKBBBM/?ref=list_p1_l1\

La avstore, cea cu i5: http://www.avstore.ro/laptopuri/del...30m-ubuntu-edition-version-11-10-dark-silver/
 
i5 vs i7 - diferenta de performanta la aceeasi frecventa = 0. Deci in cazul tau, i5-ul rupe-n doua i7-ul la performanta.
 
Plăcile alea video sunt niște glume sinistre și ajută doar la creșterea prețului. Caută un Mac în prețul ăla, sau un ultrabook. WoT depinde mai mult de procesor decât de placa video oricum și GT635M ăla este cam la nivelul unui HD4000 iirc.
 
WoT pe MAC?
Eu ştiam că avem doi troli pe XF, acum avem 3?
WoT e single-core, BTW, depinde foarte mult de frecvenţă. Că ai dual-core sau octo-core e irelevant.
 
Notebookcheck.com are teste/clasament cu placile video "mobile". LNT pentru cele enumerate de tine ar fi 7730M > 635M > HD4000

Diferenta intre 7730 si 635 nu-i asa mare, dar intre cele 2 si HD4000 este.
 
ORICE video dedicat (chiar si 610M) e cu mult peste ce poate grafica integrata din orice Ivy/Sandy. Si nu ma raportez la performanta... ci la cate probleme cu jocurile iti poate face GT-ul Intel.
 
Back
Top