Sfaturi pentru cumpărare laptop - buget 2.000 lei

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,250
WoT depinde ȘI de placa grafică. Net, pe același sistem i5, trecerea de la ATi 3650 la nVidia 660Ti a fost spectaculoasă în ceea ce înseamnă grafică și FPS-uri.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,949
WoT pe MAC?
Eu ştiam că avem doi troli pe XF, acum avem 3?
WoT e single-core, BTW, depinde foarte mult de frecvenţă. Că ai dual-core sau octo-core e irelevant.
Uhm, am uitat că ăștia nu au client de Mac, mă gândeam la Eve, scuzele mele.


ORICE video dedicat (chiar si 610M) e cu mult peste ce poate grafica integrata din orice Ivy/Sandy. Si nu ma raportez la performanta... ci la cate probleme cu jocurile iti poate face GT-ul Intel.
Asta nu știam, este bine de știut. Dar, ca un exemplu, am unele jocuri care-mi fac probleme cu switchingul automat integrată-dedicată pe m11xR2 și acolo este GT335M, deci nu aș băga mâna-n foc că scapi de necazuri cu chestiile alea cică dedicate. Plus am mai văzut chestia asta și înainte, producătorul (NV/AMD) nu mai scoate driveri pentru respectiva placă sau uită s-o includă în pachetele oficiale și rămâi cu drivers de pe vremea lui Pazvante, luați de pe siteul producătorului laptopului.
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Messages
818
Suna foarte bine. Dar, vai, mi se pare ca arata ca dracu'!
 
Last edited:

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,949
Griul ăla se ia de numa :smile:

Numai mie mi se pare deamboulea să nu ai SSD + HDD la un laptop în 2013? :frown:
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Pana acum jumatate de an iti spuneam sa mergi sa te plimbi, dar de cand mi-am luat un SSD nu cred ca mai accept un device fara el. In concluzie: sa aiba si SSD.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Bine, am mai dat eu recent de unul care rula Photoshop sub Windows 3.1 emulat sub Android pe o tabletă. Aia nu însemană că gata, există Photoshop pe tabletă Android.
WoT cică funcţionează (prost) şi sub Linux (în Crossover), şi sub Mac (tot în Crossover, şi mai prost), dar hai să fim raţionali. "Cumpără un Mac pentru o şansă unică de a-ţi face nervi cu WoT la fiecare patch!"?
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
GTX660M cum suna? :biggrin:

Laptop Lenovo IdeaPad Y580, Intel Core i7-3610QM Ivy Bridge, 1TB HDD, 6GB DDR3, nVidia GeForce GTX660M 2GB, Full HD
IdeaPad Y580, 15.6" (1920x1080) VibrantView(LED backlight, 220nit, 500:1), Intel Core i7-3610QM (QuadCore 2.30GHz, 1600MHz, 6MB), video dedicat nVidia GeForce GTX660M 2GB GDDR5, RAM 6GB DDR3 1600MHz (1x2GB+1x4GB), HDD 1TB 5400rpm, SuperMulti DL DVDRW, Card Reader 6-1, boxe stereo JBL (2x1.5W), Hd-720p webcam + mic, LAN 10/100/1000, WLAN Intel 2200 b/g/n, No Modem, Bluetooth 4.0, No Finger Print, , Porturi:2xUSB3.0/2xUSB2.0/1xVGA/1xHDMI/1xRJ45/1xMic+1xCasti, adaptor 120W, Baterie 6 Celule (5.0ore, garantie 12 luni), Tastatura iluminata cu taste izolate si numpad, culoare gri, 2.7kg, 385 x 255 x 22-35.7mm, DOS
E cam la capatul superior ca marja de pret (undeva la 3850 lei) dar cred ca isi face banii, cel putin am vazut ca nu se incalzeste extrem, rezolutia e buna, autonomie n-are nevoie si se poate mari daca dezactiveaza placa video dedicata. Oricum nu era un factor de luat in considerare, dar ca idee. Singurul aspect negativ care e luat in considerare ar fi garantia de doar 12 luni, asta chiar e cel mai aiurea punct, dar atat da Lenovo si toate magazinele dau la fel.
De ce nu se respecta garantia minima de 24 luni pe care o cere UE, indiferent ce spune producatorul? Parca asta era ideea, nu?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,949
P. good doar dacă poți pune un SSD lângă acel HDD. Sunt 99%* convins că acel HDD are mirifica viteză de 5400RPM, suficient pentru a-ți face ~1 miliard de draci.

*din umila mea experiență, cele mai mari HDDuri de 9.5mm grosime și 7200RPM sunt de 750GB. Orice peste capacitatea respectivă și 7200 RPM are 12-14mm grosime și nu încape în laptop-urile obișnuite, iar ce are 9.5mm este de 5400 RPM.

LE: placa video dedicată nu se poate dezactiva, pentru că face switching software automat via driveri și NVIDIA voodoo shit.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Dell are buton pentru dezactivare, nu stiu daca exista si pe Lenovo. Din comentariile pe care le-am gasit cica ar avea...dar o sa vedem cand ajunge, momentan nu e pe stoc nicaieri.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,949
Unele Dell au și-n BIOS opțiuni, dar butoane hardware n-am auzit să fie de vreo 2 ani. Ar fi interesant, dar atenție la neatenție, știi că nu întotdeauna primești exact ce-i în poză, au și disclaimere pentru asta :smile:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Oh yeah, cum am păţit eu cu Lenovo T410, pe site scria "FPR" (Finger Print Reader) şi magaoaia avea din părţi. I-am întrebat şi mi-au dat cu flit "technical specifications may vary". Goodbye Lenovo, hello Dell.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Dell au placi video foarte slabe, inclusiv pe modelele scumpe. Asa ca pas sincer, daca gaseam Dell cu video cat de cat poate renuntam la desktop dar asa...
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Eu vorbeam din punct de vedere laptop business, unde n-ai nevoie de video card.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,949
Dell au placi video foarte slabe, inclusiv pe modelele scumpe. Asa ca pas sincer, daca gaseam Dell cu video cat de cat poate renuntam la desktop dar asa...
Tu cred că faci mișto cu modelele scumpe. Dell au plăci video cu o clasă peste Lenovo, de-aia am luat M6600 și nu T5xx, pentru că am putut alege Quadro 3000 (posibil chiar și 4000M/5000M dacă te ținea), în timp ce Lenovo avea maxim 2000M (care este un jeg).

@War => depinde de business.
 
Top Bottom