Sfaturi pentru cumpărare laptop - buget 2.000 lei (2013)

Hai nu, pe bune?

Și altele.

Plus PC Garage are prețuri măricele, Mediadot ar trebui să stea ceva mai bine la capitolul ăsta.

Daca are slot msata, poate lua unul si dupa cand i s-o ridica motul pe caciula. In rest, celelalte replacement-uri pentru hdd sunt prea mici la capitolul capacitate, 60Gb e jenibil dupa mine ca spatiu total de stocare. Fa o configuratie cu spatiu de stocare de 500Gb, +/- ssd msata sau nu pentru so in pretul ala si discuti altfel. Pana atunci, omu are un pret in care vrea sa se incadreze si tu aduci cu mere scumpe in discutie. Si se incadreaza ok zic eu cu hdd pentru inceput, apoi vede daca merita ssd sau nu, poate sa ia unul de test si daca o sa considere ca are nevoie de el o sa cumpere. Cand banii nu sunt o problema, sari cu SSD ca obligatoriu, pana atunci bugetul nu permite, cel putin nu initial.
 
Din păcate eu nu prea am mai văzut Windows care să încapă în 32GB, când te apuci și de instalat aplicații. Când aveam SSD de 40GB mi-era foarte greu să conving diverse aplicații că nu trebuie să scrie pe C, ca să nu se umple.
 
Mda. Iar intre timp m-am prins ca ala nu prea este laptop de birou. Ba se incinge, ba are tastele ingramadite.
Mai cautam.
 
Well, pentru problema spatiului pe C: la un moment dat facusem symlink-uri spre alte partitii.

L.E. cat despre Toshiba, eu n-am asa experienta cu hardware-ul da nu pot sa nu ma inchin de fiecare data cand vad ca inca merge bine (in limitele lui, desigur) un laptop Toshiba Satellite A50-111 luat prin 2004-2005. Numai hardul i-a fost schimbat. Dar recunosc ca nu stiu statistici la nivel mai mare.
 
Uite un HP Probook - in afara de procesor, cam corespunde: 4GB RAM, ecran de 17" mat, 1600x900 rezolutie, baterie de 8 celule, licenta Windows 8 64 bit. 2000 RON.
 
Slightly offtopic, la banii aia mai pune un pic si ia MBP retina de 13', ala e bijuterie, oricum amandoua sar de bugetul lui maxu.
Legat de sarbatori e cunoscut ca Apple nu face oferte cu scaderi de pret (a facut o exceptie anu trecut de black friday cu o reducere infima de cativa dolari, anul asta a dat cupoane). Mai fac oferte unele magazine ca sa mai aduca clienti dar oficial Apple nu cedeaza :smile:

Recomandarea de MacBook Air am făcut-o din mai multe motive:
- este o bijuterie, ușor, puternic și foarte rapid;
- dă puncte-n plus spre client (care, orice s-ar spune, se udă când vede un Mac :biggrin:);
- sunt extrem de longevive; Mavericks de exemplu rulează pe Mac-uri vechi de ani de zile și o face foarte ok; Windows abia începe să se comporte așa, în general Windows nou însemna de foarte multe ori upgrade la hardware ca să meargă la fel de rapid :smile:
- sunt Sărbătorile, deci este foarte posibil să existe oferte foarte foarte bune. Din păcate, după cum am menționat, am uitat că România are probleme în a se alinia cu EU/SUA la capitolul ăsta, chestie pentru care-mi cer iertare la modul cel mai serios.
 
Back
Top