Sfaturi pentru cumpărare laptop - buget 2.000 lei (2013)

maxu

Membru Senior
Am copiat subiectul de la altcineva :smile: si am actualizat anul solicitarii

Se cere laptop cu Windows pe la 2000 de lei.
Va fi folosit pentru tehnoredactare in Word, Excel, primit si trimis mailuri cu Outlook, dat pe net si - ocazional - un film, doua.

Trebuie sa aibe:
- Ecran: 14"+
- Garantie: 2 ani+
- Proc i3 si 4GB RAM
- Licenta pe factura

Nu e nevoie de
- Procesor cu U in coada
- SSD (la banii astia :smile: clar)
- Acer/Asus/MSI/etc

Va fi luat anul asta (AMR 20 de zile) = va rog sa nu ezitati in a da sfaturi

Sariti cu parerili.

LE: primul supus dezbaterii e asta
 
Parcă Dell avea ecrane mate și pe la low-end. Nasol că nu mai au Latitude-uri ieftine, acum ceva timp am luat ăsta cu 2200, acum sub 3500 nu mai văd nimic.
 
Parcă Dell avea ecrane mate și pe la low-end.

Mnu.

De asemenea, ca idee, Dell își închide divizia consumer (de ceva timp, deja), deci io n-aș lua chestii de genul de la ei.

Încă o treabă, orice laptop ar trebui să aibă SSD, altfel îți blestemi zilele. Am dat un factory reset la Dell M6600 înainte să-l trimit înapoi la Dell și a trebuit să bootez de pe HDD (același SO cu aceleași programe care erau pe SSD). Mi s-a părut o diferență înfiorătoare, terminasem a doua țigară și ăsta tot încărca și rumega :smile:

De ce trebe să aibă 14 inchi?

Asta odată, doi de ce nu un MacBook Air de 13''? În afară de preț, mă refer. Office este și pe Mac, toată suita. Ca volum/greutate și ecran este impecabil.
 
De ce? Pentru ca are mobilitate redusa (o tura pe saptamana acasa) iar in rest tre sa faca ce facea si desktopul: word, excel, mail si print.

~2000 de lei e suma, despre asta ne zbatem. Hint: factura = firma. Deci fara SSD, Aere ultra-portabile si trebi fancy.
Nu de alta, dar nu se fumeaza in birou :smile:

Multam de sfaturi.

PS: 14 inchi ala e cu PLUS. Adica mai mult sau egal decat 14.
 
Mi se pare stupid să iei în 2013 laptop cu HDD. Dar am aflat că oamenii pot fi extrem de răbdători, pentru că timpul nu costă (prea mulți) bani :smile:

Sugestia cu Mecu' era pentru că am văzut prețuri reduse pe-aci, am uitat că-i România deci totul trebuie să coste triplu. Iar 13.3'' de ecran retina > 14 inchi @1366x768, din orice unghi te-ai uita.

Ai menționat un desktop. De ce nu înjghebi un desktop cu SSD într-o carcasă miniITX and be done with it? Ba chiar aș zice că încape unul ok în 1500 RON.
 
De ce nu înjghebi un desktop cu SSD într-o carcasă miniITX and be done with it? Ba chiar aș zice că încape unul ok în 1500 RON.


Neo, ce fumezi? In cel mai fericit caz s-ar incadra la asa ceva, dar de unde naiba bani de monitor sau licenta?
 
Ne0 iar trebe rebootat, omu intreaba de laptop tu ii recomanzi desktop, in plus, vrei sa facem un poll sa vedem la cata lume o sa i se para stupid sa dai 2k+ GBP pe laptop-ul ala al tau?:biggrin:

On topic: Anu trecut i-am luat la consuartei un Acer cu specs asemanatoare de care e foarte multumita cu vreo 2k RON, nu mai stiu exact modelul, dar vad ca ai o problema cu Acer, deci te-am ajutat cam ca si Ne0, dar mi-e lene sa sterg :tongue:
 
Toshiba C55-A-etc. Etc-ul e in functie de buget, au la Emag cu i3, 4GB si HDD de 750GB fix la 1999. Luat doamnei unul acum vreo luna, super-happy cu el, utilizare exclusiv office+net, bateria tine binisor si nici nu este foarte greu.

Neo, vreau si eu un MacBook Air nou, pe canal oficial, la 1/3 din pretul din Rromania pls. Really.
 
Neo, ce fumezi? In cel mai fericit caz s-ar incadra la asa ceva, dar de unde naiba bani de monitor sau licenta?

Am impresia ca xful e pa crack in ultima vreme, nu era logic ca are deja monitor si licente in plm?

@dreamer - tu probabil o sa ajungi prima persoana careia ii dau ignore pe xf.
 
Multam fain de inspiratii si pareri. Simt nevoia sa vin cu unele precizari.
Licentele de pe vechile desktop-uri mor cu ele (XP Pro OEM).
Omul face trecerea catre ceva mai din zilele astea: un laptop pentru el si alt desktop pentru colegu'.
Desktop ii fac eu nu-i bai..

De laptopul lui imi arde mie acum :smile:

Sa vedem ce zice doamna Toshiba C55-A
 
@dreamer - tu probabil o sa ajungi prima persoana careia ii dau ignore pe xf.
Be my guest. Nu comentez, doar citeste ce ai scris mai sus, ca aici este de 3 ori mai scump. Deci la tine este de 3 ori mai ieftin. Logic, nu? Asa ca te-am rugat prieteneste sa ma ajuti cu o achizitie. Si era vorba de Pro, nu de Air (my bad). Dar mai bine da-mi ignore. Tot prieteneste.
 
Haideți să explic, că am impresia că e dimineață deci ne exprimăm mai greu :biggrin:

În legătură cu recomandarea. Da, într-adevăr, maxu, nu ai precizat că licențele sunt de Windows XP, ceea ce explică situația mult mai bine și-i chiar important. Licențele de Office de care sunt? Se renunță și la ele?

Să fac o precizare dpdv al unui om care a ținut cu dinții de HDD-uri, atât în desktop cât și în laptop. Investiția într-un SSD merită. Degeaba faci upgrade "mai din zilele noastre", pentru că un laptop cu HDD se va mișca prost și în câteva luni se va mișca de-a dreptul infect. Plec de la premiza că Excelurile alea nu sunt folosite la calculat =sum(listadecumpărături), ci chestii oarecum serioase. Un Excel serios are câteva zeci de MB și se va deschide pe un laptop cu HDD în ~2 ani și salvatul documentului după modificări va dura cam tot atât. Evident, am folosit aici o hiperbolă, definiția literară, nu matematică.

Bugetul alocat unui laptop în AD 2013 se face plecând de la ideea că drive-ul principal va fi de tip solid state, evident aftermarket, pentru că așa faci cea mai mare economie. Iei un mSATA de 40GB de exemplu la un preț ok și-l înfigi pe lângă HDDul principal sau pui un SSD de 2.5 în locul bay-ului de unitate optică, posibilitățile sunt multiple și de multe ori depind de tipul laptopului căutat.

Evident, poți lua ceva cu HDD într-un buget limitat, nu înseamnă că-i și recomandat. De-aia se numește thread de recomandări, altfel sunt convins că maxu poate da sort by price și să ia prima chestie care-i place cum arată, savvy? Principiul pe care merg este unul de "cel mai bun raport calitate/preț", prin urmare cel mai posibil să sară dintr-un buget și așa castrat pentru un computer mobil.

Recomandarea de MacBook Air am făcut-o din mai multe motive:
- este o bijuterie, ușor, puternic și foarte rapid;
- dă puncte-n plus spre client (care, orice s-ar spune, se udă când vede un Mac :biggrin:);
- sunt extrem de longevive; Mavericks de exemplu rulează pe Mac-uri vechi de ani de zile și o face foarte ok; Windows abia începe să se comporte așa, în general Windows nou însemna de foarte multe ori upgrade la hardware ca să meargă la fel de rapid :smile:
- sunt Sărbătorile, deci este foarte posibil să existe oferte foarte foarte bune. Din păcate, după cum am menționat, am uitat că România are probleme în a se alinia cu EU/SUA la capitolul ăsta, chestie pentru care-mi cer iertare la modul cel mai serios.

@dreamer - comentariul tău a sunat sarcastic, am reacționat disproporționat, cer iertare #2 :smile: Ideea este că în UK de exemplu prețurile sunt tot mari la prima vedere (~950GBP pe Apple Store), dar sunt oferte cu zecile prin magazine, cu cashback de sute de lire. Asta una la mână. Doi la mână, US stă și mai bine la capitolul ăsta, Air-ul de 13 este 1000$ în cap. Într-adevăr, diferența de preț nu este chiar așa masivă, nu este la 1/3, dar pe la 1/2 este. Motiv pentru care Pro-ul meu a fost luat din SUA, nu din UK, garanția fiind oricum internațională. Oricum, dacă te interesează un Pro, discutăm, pentru că ușor nu prea este să faci rost de ele la un preț decent.


Acum cu recomandarea. Laptop în 2000 RON am luat și eu la viața mea, tot pentru firmă, pot spune că a fost mai mult decât ok, a fost un Thinkpad din câte-mi aduc aminte, ceva glossy evident. Nu recomand Toshiba sub nicio formă, au răcirea de cacao din ce mi-am băgat nasul prin unele. Problema este că în 2000 RON nu ai decât buget pentru ceva entry level, nu de nivel business, iar laptopurile de muncă este bine să le iei din seria business pentru durabilitate. Lenovo din categoria asta stau și ele prost la răcire, dar mai supraviețuiești cu ele.
 
Cred ca pretul ssd-ului e prima cerinta care-l da jos de pe lista in favoarea unui hdd. Si apoi, n-a murit nimeni cu hdd pana sa apara ssd-urile.
 
Da, asta imi aduce aminte de o patanie.
Eu la banca, cu o copie dupa o factura. Factura care era un formular tipizat din ala standard si completat cu pixul de emitent (+stampila). Deci act in toata regula.
Tipa de la ghiseu: Dar nu pot sa fac incasarea.
Eu, usor mirat: Ce are? Este emisa de firma X, are contul la voi, eu am banii conform totalului de plata, unde e necazul?
Ea: Nu, ca e completata de mana...

Cam la fel si cu HDD-ul (vs SSD). Intrebarea e aceeasi: Ce are?

N-o sa poata lucra, n-are cum sa scoata la imprimanta, or sa mucegaiasca fisierele :smile: ?
Asta e bugetul, pe asta mergem. SSD poa' sa isi puna la urmatoarea cheltuiala de final de an - de ce nu?
 
Cred ca pretul ssd-ului e prima cerinta care-l da jos de pe lista in favoarea unui hdd. Si apoi, n-a murit nimeni cu hdd pana sa apara ssd-urile.

Hai nu, pe bune?

Și altele.

Plus PC Garage are prețuri măricele, Mediadot ar trebui să stea ceva mai bine la capitolul ăsta.
 
Ok. Atunci hai sa gasim laptop care sa:
- aibe slot MSATA sau loc de inca un HDD/SDD
- coste 2000 lei cu tot cu Windows (7 sau 8 - nu e panica)
Dupa care obtin eu marire de buget pentru SSD.

Serios acu'. Un 200-300 de lei se mai poate plusa.
Link me, link me :smile:
 
Back
Top