Sfaturi medicale

Ciudat, am auzit zeci de oameni plângându-se de ei firsthand. Am şi eu contract cu Medsana, dar nu m-au mulţumit, de-aia şi caut pe altcineva.
E o greșeală să cataloghezi o clinică sau alta, nu sunt omogene. Am găsit medici excelenți la Medsana și medici slabi, la fel și la CMU și Medicover. Nici măcar nu cred că procentul diferă de la o clinică la alta și nici nu pare a fi mult mai bun decât la un spital de stat :frown: Se pare că resursele de medici sunt limitate și ajungem la fundul sacului, nu știi ce scoți când bagi mâna. Pe deasupra medicii nu sunt foarte stabili, se mai schimbă și se mai plimbă de la unii la alții.
 
Radiografie laterala
Am pus un semn unde mie imi pare a fi ceva suspect. Daca cineva chiar vrea sa vada si zona unde mi-a balarit reflexia blitzului, am sa caut o solutie sa refac cat sa fie suficient contrast si sa fie acea zona libera (probabil fotografiat invers si rasucit JPG-ul la 180 grade).

Refacut ceva poze. Pun si linkuri la originale (10MP). Am incercat si un mic invert. Oricum, e un exercitiu bun pentru medicii de pe XF sa editeze putin imaginile pentru a face dintr-o radiografie banala ceva mai concludent.
In prima unde am pus sageata, am intrebarea: este normal dpdv medical? :smile:
 

Attachments

  • DSC_5831r.jpg
    DSC_5831r.jpg
    431.7 KB · Views: 97
  • DSC_5834r.jpg
    DSC_5834r.jpg
    434.9 KB · Views: 89
  • DSC_5839r.jpg
    DSC_5839r.jpg
    426 KB · Views: 56
  • DSC_5839ir.jpg
    DSC_5839ir.jpg
    461.3 KB · Views: 59
Mai, am doua vesti: una proasta si una buna: vestea proasta e ca e cancer. ... Vestea buna este ca iese imediat in Photoshop. :biggrin:

Stiu ca bancul e vechi dar...
 
Instinctul primar a fost sa-ti plesnesc un "SP :biggrin:" dar al doilea ma face sa vin cu bratele deschise pentru o imbratisare prieteneasca.
 
Cred că acum îmi dau seama de unde vine atâta iubire pentru tot ce mişcă...:rotf:
 
Un cefalosporin, Zinnat 500mg are treaba cu alcoolul?
Dar Biseptrim care contine sulfametoxazol 400 mg si trimetoprim 80 mg?
Multumesc :smile:
 
La #1 nu ma bag. La #2 am testat pe propria piele (biseptol / tuica fiarta) si nu recomand. Parca eram drogat.
 
Sunt ambele antibiotice Pache si din cate stiu eu nu se recomanda consumarea alcoolului in general la antibiotice deoarece le limiteaza sau chiar nulifica actiunea (sau alte efecte secundare). Pe de alta parte probabil nu sunt afectate toate la fel.
Uite un random gugal: Alcohol and Antibiotics
 
Acel random Google îl citisem şi eu. Răul a fost făcut, încă sunt în viaţă, cel mult am pierdut o doză din cele 10.
Promit că nu mai beau!
 
Trimetoprim sulfametoxazolul (Biseptrim, Biseptol) are metabolizare hepatica. Nuff said. Alcoolul se stie ce muceste.

Cu Cefuroximul n-ar trebui sa aiba vreo problema, pentru ca se pare ca e scindat fix la absorbtia din intestin si distribuit in organism. Dar este posibil sa intre in competitie cu alcoolul la fixarea pe proteine plasmatice si astfel sa ii scada eficacitatea. Posibil, subliniez. Da` tot nu inteleg, de ce nu se poate abtine cineva de la alcool 2-3 saptamani cat dureaza un tratament cu antibiotic :goofy:
 
Da` tot nu inteleg, de ce nu se poate abtine cineva de la alcool 2-3 saptamani cat dureaza un tratament cu antibiotic :goofy:

Sau de la sex câte o lună și jumătate cât durează postul craciunului și al paștelui :biggrin:
 
Daca punem egal intre postit si tratamente medicamentoase, cand iti fac o programare sa-ti fac impartasania? :biggrin:
 
Bă, spiritual postul e mai important decât orice leac vrăjitoresc de-al tău. Dacă ajungi la ceruri măcar ajungi curat și stai în rai la rezervă de lux, nu în iad câte 8 în salon cu 6 paturi și medicamente de-acasă.
 
Ignorasem fizioterapia si gimnastica medicala ca deh, imi cam trecuse bine de tot si azi am ridicat un monitor de 19" printr-o pozitie viciata cu tot cu echilibristica a 7 tastaturi facute stiva peste el. Rezultatul vi-l imaginati. :biggrin:
 
:biggrin: poate se usuca si pica. Iti multumesc ca-ti faci griji pentru mine. Pana la urma am sa strang din fund putin si cred ca am sa fac si un RMN si apoi am sa mai vad si parerea altor medici. Si daca niciunul nu gaseste nimic interesant, am sa ma resemnez ca am sa mor oricum candva.
 
In urma cu doi ani am calcat stramb in timpul unei partide de tenis. In ziua respectiva am fost la spital, insa mi s-a spus ca e doar entorsa (mi-am facut si radiografie).

Anul trecut am si uitat de patanie insa incepand de luna trecuta am inceput sa am dureri.
Cunoaste cineva cazuri similare? Sunt sanse de ameliorare?

Zona este marcata in poza.
 
Back
Top