Sfaturi medicale

Cu logica asta „nu mă duc la doctor că mi-e frică de ce-mi spune”, o cunoştinţă s-a făcut că plouă timp de mai bine de un an şi acum are o tumoare mamară de 7-8 centimetri, a trecut prin al treilea cocktail de citostatice care nu-şi fac efectul bine, şi îşi pune întrebarea dacă e operabilă.

Mergi la medic. ACUM.
 
Sanatate zici? Nu inteleg de ce se mai numeste asa. Nu trece o saptamana fara sa aud de o cunostinta care are cancer sau accident cerebral... Suntem mai bolnavi decat credem.
From dust to dust, la ce te aștepți? Uiți că speranța de viață acum vreo două secole era sub 40 de ani? Acum a aproape dublă, dar nu suntem în Star Trek să schimbi articulația umărului după fiecare partidă coborăre pe rău cu caiacul (O'Brien).
 
From dust to dust, la ce te aștepți?

Aaaa...sincer? Call me coward, dar cateodata mi-e frica sa aflu ce as putea avea, am 33 ani si deja nu mai vad bine, am tensiunea mai mare decat trebuie, obosesc repede, probabil de la sedentarism, risc maxim deoarece imi petrec 50% din timp in masina etc... Ce speranta de viata crezi ca mai am? :biggrin:

In alta ordine de idei, recomand la toata lumea sa mearga la medic daca simte ca ceva nu e in ordine. Socrul meu s-a facut ca ploua ca si cunostinta lui puterfixer si acum a ramas fara stomac (ma rog i-au facut unul din intestin), plus x sedinte de chimioterapie.
 
Ce speranta de viata crezi ca mai am? :biggrin:
There is allways an option, I could say. La mine în familie încă toată lumea trece de 80 de ani, recordul curent e de aproape 100 și crește. Dar nu se stresează așa mult, în general se mulțumesc cu puțin și atunci nici nu au parte de stres sau sedentarism. Mai era o discuție despre viața sănătoasă la Deva, chiar nu văd nimic rău în asta (decât să pretinzi salariu de life burning în București).
 
Hai ba taci! Nu ma speria!
Da, dacă este hernie de disc trebuie operată, altfel o să doară din ce în ce mai tare şi mai des, apoi o să paralizezi.

Vezi ce-a zis şi puter, glumim cu o gastrită, dar cu chestii care presupun cuţitul nu-i de joacă.

Dacă ej pussy şi ţi-i frică să te taie nenea chirurgu`, ia calmante, devino dependent de ele apoi stai la detox. Dar asta nu schimbă faptul că discul va continua să hernieze şi tot o să paralizezi.


Asta, evident, dacă e hernie de disc. Deşi sunt 90% sigur după semne, am văzut o grămadă în 7 ani şi 50% au preferat să fugă de cuţit. Unul deja este paralizat.

A, apropos, nervii nu se mai repară. Your choice.
 
Şi încă ceva: când doare, de regulă e nasol de tot şi nu mai ai timp de amânare. De-asta trebuie să faci controale preventive la chestiile la care eşti predispus/ai risc mare să le faci, pentru ca să le depistezi când ele încep să se manifeste în organism dar încă nu le simţi în nici un fel.
 
Daca nu cunosti pe nimeni si nu stii ce analize sa faci, du-te intai la medicul de familie, el o sa-ti recomande un medic in problema pe care va crede ca o ai. E greu ca cineva, chiar medic fiind sa iti dea un sfat partinitor intr-un mediu virtual, fara sa te vada.

hulubei, cam aceeasi problema am avut-o si eu, durere in talpa stanga si la spate, acum vreun an. Iti dai seama, am facut poze din toate partile :smile: si am luat si ceva pastile, dar n-a iesit nimic grav, probabil ori ma prinsese o raceala ceva, ori de la pozitia de condus...
 
@war4peace: Simptomele tale sunt atat de nespecifice incat nu stiu ce sa recomand. Mai zi si tu acolo ceva informatii in plus, ca poate mai vin niste idei...

@hulubei: Suna exact ca o durere de nerv sciatic. Citeste aici ca explica tot.
 
Eh, acum vreun an sa fie am ridicat mai in forta o galeata cu ciment sa o rastorn, dintr-o pozitie de cacao. M-a sagetat si cateva zile m-a durut, apoi a trecut si am zis "ne ca-i de bine, am scapat". Apoi prin primavara am mai facut un bravizm asemanator numai ca in 2 zile eram ca si nou again. Iar acum totul a inceput la o plimbare pe terenul de fotbal. Nu pot zice ca am jucat ceva pentru ca mai mult m-am plimbat pe teren fiind foarte atent cu raceala care ma cuprinsese. Cand am ajuns acasa surpriza: durerea care se pare ca pe zi ce trece se agraveaza this time.
Anyway, maine sper sa nu ma impiedice nimic sa ajung la un medic care la o analiza sumara ar fi ok. Medic la spital de reumatologie care probabil imi va da de facut diverse "poze" si trimitere si la un neurolog.
Durerea a inceput initial in partea sciatica dar acum parca a urcat putin.
 
Eu unul am fost mulţumit de serviciile Medicover. Costă, dar n-am avut ce să le reproşez.

Ciudat, am auzit zeci de oameni plângându-se de ei firsthand. Am şi eu contract cu Medsana, dar nu m-au mulţumit, de-aia şi caut pe altcineva.

Daca nu cunosti pe nimeni si nu stii ce analize sa faci, du-te intai la medicul de familie, el o sa-ti recomande un medic in problema pe care va crede ca o ai.

Dude, N-AM medic de familie, exact aia caut :smile:

@war4peace: Simptomele tale sunt atat de nespecifice incat nu stiu ce sa recomand. Mai zi si tu acolo ceva informatii in plus, ca poate mai vin niste idei...

Uff, da' eu nu vreau idei, vreau numele unui doctor/centru medical. Ceva de genul "Mergi la Vasile Gheorghe, el mă consultă, e bun, am încredere în el" sau "Mergi la centrul medical Bla-bla-sana, sunt rapizi, eficienţi şi nu te mint în faţă". Spre că acum e clar :smile:
Vreau nişte nume, nu nişte tratamente :smile:
 
Dr. Ionescu Angela, Valea Lunga, Dimbovita. Na! :smile:
Tu fa o radiografie L-L de coloana lombara si scaneaz-o, ca ii dam noi de cap. :wink:
 
Am facut un set de radiografii. Aparate noi, filme Kodak, si totusi nu mi se par excelente. In fine, are idee cineva cum le pot scana mai bine sa le pun aici? La radiografii dentare mi-a fost usor sa le pozez dar la acestea imi e mai greu. Sunt curios cine ce interpretari scoate, eu am gasit deja doua dubioase si care nu ma atrag. Dar bine, nu-s medic si nici macar nu m-am uitat la Grey's Anatomy.
 
Ferice de tine că nu te-ai uitat. Pune radiografia ca pe o foaie normală, pune o foaie A4 peste ea şi scaneaz-o :smile:
 
Radiografie laterala
Am pus un semn unde mie imi pare a fi ceva suspect. Daca cineva chiar vrea sa vada si zona unde mi-a balarit reflexia blitzului, am sa caut o solutie sa refac cat sa fie suficient contrast si sa fie acea zona libera (probabil fotografiat invers si rasucit JPG-ul la 180 grade).
 
Back
Top