Sfaturi medicale

Viata m-a invatat ca in Romania orice test trebuie repetat de cel putin 3 (trei) ori. Intotdeauna rezultatele primului test te condamna la moarte, cel de-al doilea il infirma categoric pe primul iar pana ies rezultatele la cel de-al treilea... esti vindecat. :smile: D'aia respect eu "meseriasii" de la noi.
 
Marius noojcinci face biopsii prin telepatie, următorul mum Omid :biggrin:

W4p, meri la un medic. Deoarece este sub braţul drept, există slabe şanse să fie ceva malign - în general formaţiunile de sub braţul stâng şi subclaviculare stângi sunt îngrijorătoare (semn Troisier, usually denotă un ceva malign la stomac). Un consult eventual urmat (dacă este nevoie) de o biopsie şi stai liniştit.

Ideea este să mergi la medic, eu unul m-aş orienta la urgenţe după un chirurg = motivaţia este că un chirurg bun nu te taie din prima şi nu cred că există medici care să fi văzut mai multe umflături/abcese/coşuri/eczeme/etc decât cei care de obicei le scot :wink:
 
Păi am zis că o să mă duc. Miercuri. Deocamdată la un generalist, după aia, în funcţie de ce zice, mai vedem.
Nu pare a fi un coş, nu se simte ca un coş, nu doare ca un coş, etc. Acuma nu zic că nu e, că doar nu sunt doctor. Aflu eu şi vă anunţ :smile:
Ah, dudes, recomandaţi-mi vă rog şi un loc/nişte doctori la care să merg. De muultă vreme n-am mai fost pe la vreunul, şi niciodată în Bucureşti, sunt, cum se zice, newborn la faze de-astea. Cu generalistul am rezolvat-o, vreau să ştiu ce urmează după aia. Îmi recomandă generalistul pe cineva? Trebe să caut singur?
 
Nu aruncati cu pietre. Am dat si eu diagnosticul cel mai potrivit informatiilor primite (nu neaparat si cel mai probabil).
Cat despre lungimea raspunsului, in primul rand concorda cu abundenta informatiilor primite :rolleyes: ; in al doilea rand, ma gandeam ca ii este clar ca trebuie sa se duca la doctor... :doh: Ce altceva sa-i mai spun?

@jarod:
- Lista de diagnostice posibile luata cu copy-paste de tine este 90% irelevanta fiindca war4peace n-a spus nimic despre vreo infectie sau alte semne decat nodulul. Aproape nimic din ce ai insirat tu acolo nu se poate manifesta (nici macar la debut) doar printr-un nodul.

- Analizele de sange sunt semi-inutile fiindca celulele limfomului (daca despre asta vorbim) rareori / in stadii avansate apar in sangele periferic. Data fiind localizarea nodulului, biopsia este mult mai directa si exacta decat frotiul.
- VSH si ASLO - ce gluma buna!
VSH-ul creste la cea mai mica raceala. Nu poate fi folosit DELOC la diagnostic fiindca exista mii de afectiuni in care se modifica.
ASLO - cautam Streptococi beta-hemolitici grupa A sub brat, sau de ce??
 
Cat despre lungimea raspunsului, in primul rand concorda cu abundenta informatiilor primite :rolleyes:
Păi de-aia eu sunt the noob şi tu eşti the master, ca să pui întrebări suplimentare dacă nu ţi-am dat toate datele :smile:
Mă rog, forget about it, eu sunt biased fiindcă lucrez în Support şi sunt foarte atent la ceea ce se numeşte "customer experience".
 
war nu's cit te ajuta da' eu car citeva zeci de chestii d'alea d'ale tale de aproape 30 ani. Banuiesc ca ar fi trebuit sa crap pina acu' daca erau chestiile alea sumbre pe care le-am citit prin link-urile alea.
 
Na, am si eu o chestie care ma roade si despre care nu am chef sa bat niscaiva drumuri la medicul de familie.

De ani buni sunt flamand, adica mananc ca spartul uneori si la 2-3 ore. Concret e ca si daca imi fac stomacul full de nu mai am unde baga, in 30min pot avea senzatia de foame. Alaturi de aceasta senzatie, am simtit uneori un gust in gura si am presupus o aroma neplacuta in respiratie. Ba chiar am continuat stilul acesta de a mananca daca am simtit aceste "simptome" ale foamei pe o parte pentru a nu avea o respiratie neplacuta si pe alta, pentru ca imi si era foame efectiv de cele mai multe ori.
A trecut cineva prin asa ceva? Am tot sperat ca dupa ce mai cresc imi scad necesitatile de alimentatie dar se pare ca am mai crescut, par pe piept inca nu mi-a dat si sunt inca cu foamea in gat.
Si acum, gandul ca nu pot sta intr-un loc fara sa mananc la 2 ore ceva ca sa nu imput oamenii cu un miros a gura unui flamand, ma face sa intreb pe aici. Daca veniti cu idei ca as putea avea vreo disfunctie si ca merita plimbare la medic o voi face.

Btw, se pare ca mancatul unei fripturi zilnice a facut ca proteina din organism sa fie crescuta. Un medic mi-a zis ca din cauza aceasta e posibil sa am si ureea crescuta (observata tot la analize de sange in ultimii ani) si ca mai departe, acest lucru poate da probleme cu acidul uric care poate afecta incheieturile prin cristale depuse dar pe alta parte, ar fi motorul candidei bucale de care deja m-am obisnuit cu ea de parca m-as fi nascut asa si din cauza careia am discomfort bucal uneori si alteori tusesc fara motiv. Ca sa nu mai zic ca acum ceva ani ma plangeam de citomegalovirus care si el cica afecteaza sistemul imunitar care oricum il am la pamant de cand ma stiu.
La naiba, am sa mor? Important e sa rezolv cu mancarea sa pot sa fiu linistit ca pot pupa o fata 2-3 ore fara sa simt nevoia unei gume de mestecat pe care o consider nocive si pentru stomac dar si naspa ca si estetica si buna-crestere. :biggrin:
 
Vreau doar sa nu am nevoie sa mananc la 3 ore si asta fara niciun impediment (zgomot din stomac si duhoare la bot).
 
Am şi eu o chestie din aceea ca w4p numai că a mea în perioadele de maxim (de obicei vara: cald, cald in camasa toata ziua) îşi măreşte dimensiunea şi la nevoie, zgândărită supurează o substanţă care în urma unei biopsii amănunţite am ajuns la concluzia că este puroi. Tot la mâna dreaptă.
Acum m-aş duce la doctor dar momentan doar gaura de evacuare e vizibilă...
 
Na, am si eu o chestie care ma roade si despre care nu am chef sa bat niscaiva drumuri la medicul de familie.
[...]
Foamea la 2-3 ore este din cauza ca asa te-ai obisnuit.
Mirosul neplacut poate avea multe surse, dar daca zici ca dispare dupa ce mananci, cel mai probabil este o insuficienta a sficterului cardia al stomacului (cel dintre esofag si stomac) - nu se inchide cum trebuie si mirosul alimentelor in curs de descompunere ajunge in gura.
Sfat: Mananca mai rar, stai drept (adica nu culcat) dupa ce mananci si foloseste peria de dinti inclusiv pe limba.

PS: Ce greutate si inaltime ai?

PS2: Daca mirosul este de cetone, atunci ai diabet sau insuficienta hepatica si esti pe moarte. :biggrin:
 
cetone == mere acre şi dacă era glucoză transformată în cetone erai mort de mult deci stay cool :biggrin:
 
In jur de 1.80 si 69Kg. Nu sufar de diabet conform analizelor iar ficatul imi e in parametrii. Cel putin in ultimii ani.
Si eu am decis ca poate e cazul sa schimb ritmul de mancare. Sfaturi utile si bune? Cat de des este ok sa mancam? Cum sa ajungem la acel ritm.
Eu personal mananc la prima ora cum ma trezesc sa plec la munca, ceva intins pe felii de paine si un ceai sau lapte. Deja intr-o ora simt ca ma ia foamea bine si nu reusesc sa trec de 2 ore fara sa mai iau o masa. Si tot mananc asa pana dupa-masa. Dupa-masa chiar daca am senzatia de foame, o pot trece cu vederea usor in schimb si de multe ori nu mai mananc nimic dupa 6-7 seara indiferent de senzatie (simt ca desi imi e foame, ca nu mai vreau sa mananc), sau cel mult mai rontai cate ceva, oricum, nu masa sanatoasa. In timpul zilei am parte de mese sanatoase, precum masa calda/gatita la pranz la serviciu si sandwichuri intre timp.
Cand imi dau seama ca exagerez, mai dau cu apa ca sa treaca foamea :biggrin:

Am sa incerc sa frec si limba cand ma spal pe dinti, voi vedea ce efect are.
 
Cum vine asta, să bagi în tine ca să combaţi halena... Ia nişte Orbit, da' nu în exces că dă diaree. Şi reglează-ţi orele de masă după un program fix, mănâncă pentru că ştii că organismului îi trebuie energie, nu fiindcă ţi-e foame. Senzaţia de foame poate avea şi enşpe cauze psihice. Acum, cu acest stil de mâncat dezordonat, stomacul secretă în continuu sucuri gastrice. După ce te obişnuieşti cu un program, o să vezi că foamea te ia brusc la acele ore, dacă cumva întârzii şi 5 minute la masă :biggrin:
 
Exact ca si cu somnul. Cred ca stiam dar aveam nevoie de cineva sa ma impinga de la spate.
 
Plus Listerine.
Ei au si niste patratele ca de celofan, ambalate intr-un intr-un etui asemamtor cu cele in care se ambaleza cardurile SDHC :biggrin:

Se extrage un patratel, se aplica pe limba, patratelul se topeste instant => o senzatie de uşoara iuţeala a gurii plus un miros placut.(asta in cazul in care ti se pare incomod sa ai cate o butelcuţă de apă de gură la serviciu si acasa - ideal pentru maşina si alte ocazii tovarăşeşti in care clătit+ plus scuipat e de mauvais gout )

Gura mai pute si din cauze ORL ex. sinuzite - puroaie care sunt drenate in gura pt.că n-au unde altundeva să se ducă.
 
Am verificat, cica miros nu se simte :biggrin:
In schimb e gustul care imi sta in gura. God damn it!
 
Back
Top