Sfaturi medicale

puterfixer, da-mi voie sa-ti spun ca al nostru bun prieten, neo, ma bagase jumate in mormant acum cativa ani cand am realizat ca am aritmii cardiace.

Marius '95, am o mica deviatie si-s alergic, deci des sunt mucios, dar deh, respir destul de ok si imi dau seama cand e cazul sa-mi curat nasul.
 
Da, true, te-am băgat în mormânt că te-am trimis să te controlezi dpdv fizic la (ferească Sfântu`) medic.

Faptul că ești mai alarmist ca persoană nu mă scutește de datoria pe care o am ca prieten să-ți spun adevărul și doar adevărul, fără ocolișuri. Dpdv psihologic ar trebui să te poți detașa puțin de omgimgonnadie și să vezi ce se poate face practic atunci când nu te simți bine. Dar românul în general este obișnuit să aștepte până în ultimul moment pentru a merge la medic. De-aia ajung oameni la spital cu tumora de 5kg, în loc să i-o găsești omului când are 5g. No dară.
 
Multi oameni nu sunt obisnuiti sa respire pe gura. Daca in somn li se infunda nasul se sufoca fara sa stie de ce fiindca atunci cand se trezesc respira pe gura si totul li se pare ok. :smile:
 
Mie doar mi se parea un fenomen interesant prin faptul ca mai sunt in jurul meu altii care se vaita de acelasi lucru. Eu nu i-am influentat si nu am spus nimic de mine nici dupa ce le-am ascultat problemele. Oricum, e misto sa uiti sa respiri, te simti important cand o faci :biggrin:
 
Multi oameni nu sunt obisnuiti sa respire pe gura. Daca in somn li se infunda nasul se sufoca fara sa stie de ce fiindca atunci cand se trezesc respira pe gura si totul li se pare ok. :smile:
In English, please?!

Nici eu nu-s obişnuit să respir pe gură. De fapt, când mi-e înfundat nasul şi trebuie s-o fac, mi se usucă gâtul şi dimineaţa mă trezesc că mă doare. Sau, mai rău, nu pot adormi deoarece tot tuşesc (pe motiv că nu pot respira pe nas -> respir pe gură -> mi se usucă/irită gâtul).
 
Bun, deci ăla calitativ tre făcut prima dată şi, dacă iese pozitiv, bănui că tre făcut şi ăla cantitativ. Mulţam.
 
Mersi, io m-am uitat pe ce scria pe-aici şi, văzând tabelu`, am ajuns la concluzia că tră făcute HBsAg, anti-HBs, anti-HBc şi eventual IgM anti-HBc (pentru a diferenţia infecţia acută de cea cronică). Dar în lista de analize, la HBsAg apare atât cantitativ cât şi calitativ şi nu ştiam care-i diferenţa (în afară de preţ :smile: ).

La C pare a fi mai simplu că e doar anti HCV.
 
Tabelul este identic cu ce am linkuit eu, doar tradus :smile: Și da, ar fi bine de făcut toate alea ca să ai o imagine exactă asupra problemei. Persoana a fost vaccinată sau nu?
 
De câteva luni (cam din primăvară), cu intemitenţe, am o jenă... durere... senzaţie dubioasă în mâna stângă. E de obicei mai pregnantă dimineaţa, când mă trezesc (fără voia mea, se trezeşte copilul şi trebuie să-i pregătesc de mâncare), uneori persistă toată ziua, cu intensificări seara. Şi în momentul ăsta mă jenează de azi dimineaţă şi nu mai trece. Îmi vine să stau cu ea pe sus, dar senzaţia nu se atenuează nici aşa.
Durerea e surdă, nelocalizată, uneori pare axilară, alteori e mai puternică pe dosul palmei, sau circulă prin antebraţ.

Întrebarea mea e la ce fel de doctor să merg, ce investigaţii să efectuez?
 
La generalist, să-ți dea trimitere pentru restu'. O să faci radiografii și RMN-uri. Până la urmă o să-ți zică că ai spondiloză cervicală, ca mulți alții care stau toată ziua în fund la tastatură cu gâtul strâmb, și că dacă vrei poți face fizioterapie și să iei ceva medicamente ca să nu te mai doară, că de trecut nu-ți trece. Încerci să faci programare la fizioterapeut, afli că cel mai devreme e peste 3-4 luni și că nu e inclus în abonamentul medical, îți faci totuși programare pentru atunci. Până la urmă te obișnuiești sau îți trece temporar.

BTW, astea-s doar experiențele a 3 colegi cu probleme cât de cât asemănătoare (dureri/amorțeli în mâini/spate), nu te lua după mine :smile:. Din păcate neurologi încă n-avem pe forum.
 
Păi plm, deja am zona lombară praf, un RMN e 600 RON, dacă îmi dă trimitere la RMN nu mă duc că nu-mi permit.
Când mă dureau picioarele am fost la generalist şi mi-a dat Milgamma, frecţie la picior... de lemn, n-au rezolvat nimica.
 
Păi parcă erai corporatist, iar ăsta era unul din avantajele corporatismului, abonament să te duci să-i bați pe doctori la cap cu fiecare coș care-ți iese, că nu plătești tu. Eu am RMN, CT și tot felul de alte prostii incluse.

Dacă nu-s incluse vezi la HR care-s condițiile pentru un abonament mai bun, de obicei se poate. La noi s-a adăugat și fizioterapia "la cererea publicului".
 
...un RMN e 600 RON, dacă îmi dă trimitere la RMN nu mă duc că nu-mi permit...

Mie mi-a dat medicul de familie trimitere la un reumatolog, care la randul lui mi-a dat la un neurolog, care in sfarsit mi-a dat trimitere sa fac un RMN (la cap, dar tot RMN e :biggrin:). A fost in sistem coplata cu CAS, si am platit doar 200 roni or smth.
 
Back
Top