Sfaturi medicale

Pare ca cineva ar trebui sa invete sa poarte centura. Eu nu pot sa ma urc in masina si sa nu pun centura. Ma simt "dezbracat", e ca si cum as iesi pe strada si sa uit sa pun o camasa pe mine :smile:.

Mai la subiect nefiind doctor pot sa spun ca mie mi se pare ceva foarte serios. Adica e ok ca o sa te refaci dar nu e ok ca ai reusit performanta sa iti fisurezi o vertebra :frown:.
 
Avea centura pusă dar nu l-a strâns. :wink: Cred că ăsta-i motivul pentru care una din recomadări este schimbarea centurilor de siguranță la o mașină sh...nu știi niciodată ce surprize poți avea.

PS: Eu mă simt foarte incomod să merg fără centură, cred că e obișnuința de vină.
 
Centura chiar era pusa. Nu imi amintesc sa fi condus vreodata fara ea. Si masina are 60k km, eu folosind-o de la 13k km. Deci nu e vorba de SH.
Sa cer o contraexpertiza la cititul radiografiei? Nu s-a uitat pe ea decat un generalist si asistentul de la radiologie...
 
My bad, am inteles ca nu te-a strans adica o aveai doar trasa peste tine fara sa fie cuplata.

Niciodata nu strica o a doua parere. Mai ales la noi. Nu iti garanteaza nimeni ca a doua o sa fie corecta dar macar o sa stii ca e de investigat daca ti se spune altceva.
 
In urma incidentului diagnosticul a fost vertebra fisurata. Concluzie: 7 zile repaus la pat, mydocalm si arcoxia + plasturi antireumatici cu capsaicina si mentol. Dupa cele 7 zile inca o serie de poze. Cum vi se pare diagnosticul si gravitatea situatiei?
Tips and tricks: caută plasturi reumatici care au o siglă cu un ardei iute pe ei, uite ăştia. Sau unguent Diclofenac gel, întins pe piele fără presiune şi lăsat să intre să-şi facă efectul.
Arcoxia e antiinflamator tare, dacă nu ai dureri insuportabile mai bine mergi pe Flamexin + Algocalmin, este recomandare de la doctoriţa mea, mi-a spus că Arcoxia e dacă nu mă lasă durerile sau dacă Flamexin-ul nu e suficient. Just so you know.
Îţi urez revenire grabnică şi vindecare completă!
 
Capsaicina e tocmai substanta "activa" din ardeii iuti deci presupun ca tocmai aia sunt plasturii. :smile:
 
Incidental antiinflamatoarele nu fac doar sa scada durerea, ci si inflamatia (amazing, isn't it? :biggrin:). Nu sunt specialist pe spate, dar stiu ca situatia acolo nu e verde deloc datorita inghesuirii nervilor inauntrul sirei spinarii, deci e posibil ca antiinflamatorul puternic sa fie dat din motive bune. Dar repet, nu-s specialist, mai bine mai intrebi pe cineva care se pricepe :smile:.
 
Eu zic ca e ultima din ce se vede pe radiografie. Oricum o să mai dau radiografia unui medic de la Militar să văd ce verdict dă a doua pereche de ochi.
 
Întrebare: știe careva un medic stomatolog bun în raport calitate/preț în București? Sunt încă stuentă așa că nu-mi permit să mă duc unde văd cu ochii, iar „recomandările” de până acum mi s-au părut puțin cam mari în ceea ce privește tarifele.
Sugestiile ar trebui să cuprindă și câteva exemple de prețuri ( plombă, extracție, detartraj, orice ) și desigur zona respectivului cabinet.
Mulțumesc.
 
Treaba cu dinţii e că ai doar 32 şi nu se mai înnoiesc. Orice lucrare proastă le poate reduce viaţa cu nişte ani sau zeci de ani, aşa că e unul din lucrurile în care mai bine cauţi o lucrare bună decât una de buget. Eu sunt clientul SmileMed de la Eroilor şi-s foarte mulţumit de modul în care lucrează. 30€ pe o plombă făcută bine mi se pare ok, dar poate gândesc şi la un alt buget. Pe de altă parte, ţin cont şi de faptul că neproductivitatea rezultată din două săptămâni de nesomn de la durere mă costă mult mai mult.
 
Știu personal mai mulți stomatologi, de la mătuși sau prieteni de familie la fosta prietenă, dar acum merg doar la doi: unul e foarte scump și foarte bun (părere subiectivă), unul e accesibil și comod pentru mărunțișuri.

Cel accesibil și comod are cabinet lângă Piața Romană (deasupra la cinema Studio), nu am plătit niciodată mai mult de vreo 70 RON pentru orice operațiune, dar nu am listă de prețuri ca să ți-o dau. Lucrează bine (părerea multor oameni care au trecut prin mâinile ei), dar nu are cabinetul propriu și materialele proprii așa că nu am pretenții de garanție ca de la cel scump. Dacă te interesează, dă un PM și îți dau ID-ul de YM.
 
Eu sunt clientul SmileMed de la Eroilor şi-s foarte mulţumit de modul în care lucrează.
Hm... din pacate SmileMed nu pot sa recomand fara mari strangeri de inima. De fapt nu pot sa recomand deloc, drumul spre iad e pavat cu intentii bune. O prietena s-a dus acolo la recomandarile unor cunoscuti - printre care si eu (eu vorbind din auzite). I-am spus din start sa ceara o radiografie si o estimare de pret ca sa isi faca o idee pentru ca nu prea o dadeau afara banii din casa. La estimarea asta a iesit ca are vreo 3-4 carii dar nu a facut radiografia. "Nu e nevoie, nu e nimic deosebit".

S-au inteles sa vina la mai mute vizite ca sa ii rezolve toate cariile dar la fiecare vizita ii mai gasea 3-4 carii pe care le pregatea cu polizat&shit doar cat sa puna plomba data viitoare. Evident, fata cuminte s-a tot dus. Pana a terminat avea 12 sau 13 carii si alte mici "ajustari" facute de la care nu a putut practic sa dea inapoi pentru ca si daca in momentul in care a intrat prima data in cabinet nu le avea, dupa ce pleca doctorul avea grija sa fie gaurile in masele.

Acum nu spun ca a dus-o si pe ea prea mult capul de nu s-a impacientat cand in 3 randuri ala i-a gasit "carii noi" dar insista ca "nu e nevoie de radiografie".

Asa ca pentru mine SmileMed e nono. Pur si simplu nu pot sa recomand cabinete unde e ca la ruleta. Stiu o vorba si tin la ea: o lingura de cacat strica un butoi cu miere.

Asta mi-aduce aminte de un alt caz de acum vreo 10-15 ani, un cabinet stomatologic din Slobozia (Dr. Tron, pentru cine stie) unde la control doctorul intai dadea gauri in toti dintii apoi te chema din nou ca sa ti le umple. Dar acolo orasul e mic, lumea... mai necunoscatoare, prost informata.
 
Mda, am mai avut si noi prin firmă un abonament la un cabinet (nu mai țin minte numele), și în abonament erau prinse câteva plombe and stuff pe an. La prima vizită aveau grijă să-ți dea toate plombele vechi jos, nu conta starea lor... să iasă peste numărul ăla.
 
Nasoală experienţa prietenei tale, bausto... Eu eram după o săptămână de calmante când ei m-au plimbat după radiografii înainte să se uite la mine-n gură. Pentru deschiderea „dosarului” mi-am făcut o radiografie panoramică - proastă calitativ, dar bună pentru privire de ansamblu şi martor pentru punctul de pornire - şi apoi câteva detaliate pentru problemele ce le acuzam. Dup-aia mi-a făcut o analiză amănunţită a stării danturii, nu le-am spus nimic şi cu toate astea au identificat corect toate lucrările mici şi mari ce le-am avut anterior, apoi au propus o listă de priorităţi pentru urgenţe (începând cu durerea ce mă ţinea noaptea treaz).

Mereu am avut de ales şi mi-au spus ce opţiuni sunt şi care sunt consecinţele, ce recomandă ei şi ce înseamnă asta pentru mine ca şi cost şi riscuri pe viitor. Şi aici mi-a plăcut că au adoptat o poziţie de prudenţă conservatoare, nu s-au lansat în chestii complicate (şi scumpe).

După lista lor, aveam vreo 19 sau 20 de chestii de rezolvat. Cred că m-am oprit după vreo 7, astea fiind cele mai nasoale, iar restul erau chiar mărunţişuri, gen pată pe smalţ nuş' pe unde. O singură chestie mare mai e nerezolvată - premolarii se uzează cel mai repede, pe unul din ei am deja o coroană şi se prevede aceeaşi soartă pentru un altul în simetrie, dar încă nu risc nimic (cu control periodic) dacă amân asta încă vreo 2 ani. Pentru fiecare din lucrările făcute, au făcut programare clară: câte şedinţe sunt necesare, la ce interval între ele, câte pot duce în paralel pentru a ocupa o oră întreagă (cât e rezervarea scaunului la o şedinţă).

Toate astea contrastează şocant cu experienţa prietenei tale, şi nu pot înţelege de ce. Doar n-oi fi fost eu mai norocos?
 
Eu nu am avut probleme cu nici unul din stomatologi, de fiecare dată când am revenit (la 6 luni la control) au verificat întâi ce e pe-acolo și mi-au spus dacă și ce este de făcut. Astă-vară când am fost la o verificare de rutină mi-a făcut un detartraj complet și mi-a zis să vin peste 6 luni. După cele 6 luni am ajuns la celălalt (unul era în concediu) și a rezolvat problema respectivă pe loc, în 15 minute și nu se plătește la oră, ci la lucrare. La mărunțișuri nu întrebam dinainte cât costă, dar la chestiile serioase mi se spunea dinainte fără să întreb. După prea mulți stomatologi slabi am avut noroc :smile:
 
puterfixer, probabil ca la urgente sunt mai atenti :smile:. Prietena mea nu s-a dus cu urgente ci cu mici carii. Doctorita i-a scris frumos pe cartonas cand sa vina la vizite (desi una din ele a fost amanata repetat cu o ora si ceva inainte de ora stabilita pentru ca doctorita nu este (?)), ce carii se rezolva la fiecare vizita si cat costa fiecare, ba chiar i s-a facut o reducere de 15%. Problema era ca pleca de la fiecare vizita cu inca un cartonas cu alte interventii. Mai rau era ca ii spunea de celelalte carii abia cand nu se mai putea face nimic - adica doctorita deja lucra la pregatirea lor.

De fapt daca-mi aduc bine aminte inca mai avea de facut vreo 2 carii si niste pete pentru care doctorita aia insista sa vina ca nu-i bine sa le lase asa.

Nu mai stiu cum o chema pe doctorita dar poate ca avea cheltuieli mai mari in perioada aia :smile:. Adica nu stiu daca toti doctorii din clinica aia sunt asa, pana la urma patronul e si el doctor si si-a luat Porsche din banii de acolo deci clienti are. Problema e ca de obicei cand "fondatorul" se retrage sa-si cheltuie banii ce ramane in urma... :eek:

Pache, de chestia aia m-am intrebat si eu intr-o perioada. Am aflat ca doctorii sunt prea prost platiti ca sa mai tina cont de chestii de-astea asa ca m-am consolat cu gandul ca de unde nu e... Crede-ma ca o carie "provocata" e printre cele mai putin grave lucruri pe care i le-as imputa unui doctor.

Adrian, eu prefer medicii care taxeaza la lucrare. Macar stiu ca nu o sa ma tina ore intregi in scaunul ala ca sa se faca norma. Adica daca tot e o treaba incomoda macar sa o termine rapid. Imi spune ce e de facut, cate plombe, cati dinti de schimbat, imi fac un calcul si aia e. Dar eu de obicei sunt mai insistent cand vine vorba de o estimare cat mai realista in prealabil. Nu "vedem ce-o fi". Cat timp eu platesc cat mi se cere (deci fara paralela cu sistemul de stat unde se da vina pe salarii) vreau sa primesc ce le cer.
 
La recomandarea lui Pong, m-am dus la un dentist pe o straduta langa intersectia Dorobanti cu Stefan Cel Mare.
Acum 1 an mi-a luat 1 mil. pentru o plomba si detartraj. Plomba sta bine si azi. Cabinetul este foarte curat si primitor. Nu e aglomerat si nu se sta la rand.
 
Back
Top