Sfaturi medicale

Ce ai marcat tu acolo este fosa retromaleolara, prin care trec si unii nervi din cate stiu. Exista posibilitatea ca atunci cand ai calcat stramb sa fi avut de fapt o mica fisura care nu s-a vazut la radiografie si, in timp, sa se fi format un calus (e o aglomerare de celule care se solidifica, un fel de patch pentru os) care sa intereseze pe-acolo ceva. Singura optiune este sa vezi un ortoped bun - si aici zic bun, care, eventual sa fie si chirurg. Pe de alta parte, e posibil sa fie ceva mult mai simplu. Recomandarea ramane.
 
Mi-am dat seama ca am marcat gresit locul de unde provine durerea.

Sursa este:

Durerea nu este continua, e ca un impuls. Durata intre impulsuri e de la cateva min la ore. Durata impulsului e de aproximativ o secunda. Mentionez ca si intensitatea e variabila. Uneori doar simt, uneori ma face sa strang din dinti.
Mentionez ca aceeasi zona a fost vanata o perioada dupa accident.
 
Last edited:
Am fost la taiatul porcului... Si am patit-o. Acum stau intepenit in Deva, fiindca spatele meu s-a trezit sa se nenoroceasca. Se pare ca am asa ceva, dupa simptome.
Acuma, o sa ma duc la radiografie, etc. cand o sa fiu transportabil, dar ma intrebam ce pot face sa atenuez simptomele, ca ma paste un drum cu trenul Deva-Bucuresti, cu tot cu bagaje.
Help pls, e groaznic :frown:
 
La o scanare rapida pe net, s-ar putea ca Diclofenacul sa amelioreze putin simptomele (antiinflamator nesteroidian) - un masaj usor cu unguent. Si palinca s-ar putea sa ajute. Daca nu iti trece, macar nu iti mai pasa ca te doare.

Insanatosire grabnica!
 
Diclofenac folosesc de ieri, s-a mai atenuat. Joi am programare la medic, probabil urmeaza o radiografie si mai departe mai vedem. Oricum, nasoala treaba...
 
Nu stiu de ce, dar o parte din mine ar zice "de ce nu iei un aulin sau altceva care are rol si sa atenueze durerea si este si antiinflamator" iar alta parte din mine se gandeste ca acel medicament si multe din sfera lui au atata contraindicatii incat mai bine iti recomand sa stai la pat 1-2 zile cat nu-ti poti vedea medicul.
Iti recomand pe propria experienta sa faci macar primii pasi catre medic, o radiografie de la tine putere nu cred ca e ceva gresit pentru ca va micsora numarul de vizite la medic daca la primul consult te duci direct cu ea spre exemplu.
Eu am vazut doi medici in problema mea cu spatele si amandoi s-au exprimat pe baza radiografiilor postate anterior ca am scolioza dar si spina bifida. Mi s-au recomandat cu caldura mare gimnastica medicala facuta cu cineva de specialitate si nu de nebun singur acasa, fizioterapie pentru ameliorarea durerilor cat si niste medicamente (Movalis) cand apar dureri. Ei bine momentan am dureri 2-3 zile pe saptamana dar nici nu iau Movalis, nu fac nici fizio si nici macar nu mi-am format un program mai activ decat sedentar de viata, ce sa mai zic de gimnastica. Totusi am in plan aceasta saptamana sa incep cu gimnastica. Cu alte cuvinte nu e grav dar trebuie sa o duc pe picioare restul vietii si nu e funny.
 
Am fost la medic, făcut radiografii, diagnostic: hernie de disc. După simptome, traiectele afectate sunt L2, L3 şi L5 (date coroborate cu ce scrie aici).
Luni la 18:30 am programare la ortoped, urmează RMN şi mai vedem.
Am ajuns în perioada subacută.
Ca medicamente iau Flamexin (1/zi), Algocalmin (2/zi), Mydocalm (1/zi), Famoridină (or smth, 1/zi). Plus Diclofenac Gel, unguent, în zona afectată (2-3 ori pe zi).
Nu pot să stau pe scaun mai mult de 30 de minute fără ca durerile să se intensifice prea mult, deci şeeeed în pat, întins pe spate, şi aştept să treacă timpul.
Cam asta este...
 
Wow war, ai avut ghinion, chiar imi pare rau sa aud ca ai patit-o, dar las' ca te faci tu bine :smile:.
Eu am oroare de asemenea probleme, pentru ca daca nu sunt atent ma paste si pe mine acelasi lucru. Sedentar + meserie nasoala pentru coloana...
Ce ai facut in mod exact de ai ajuns asa insa? N-ai dat detalii.
 
Um, am fost la tăiatul porcului şi a fost frig, plus m-am forţat de vreo două ori. Dar cred că problema o aveam de mai multă vreme, numai că nu s-a manifestat prin dureri.
E cazul să cumpăr un scaun ergonomic pentru biroul de acasă.
 
Am fost la medic, făcut radiografii, diagnostic: hernie de disc. După simptome, traiectele afectate sunt L2, L3 şi L5 (date coroborate cu ce scrie aici).
Luni la 18:30 am programare la ortoped, urmează RMN şi mai vedem.
Am ajuns în perioada subacută.
Ca medicamente iau Flamexin (1/zi), Algocalmin (2/zi), Mydocalm (1/zi), Famoridină (or smth, 1/zi). Plus Diclofenac Gel, unguent, în zona afectată (2-3 ori pe zi).
Nu pot să stau pe scaun mai mult de 30 de minute fără ca durerile să se intensifice prea mult, deci şeeeed în pat, întins pe spate, şi aştept să treacă timpul.
Cam asta este...
Studiile arată că, la un an după, intensitatea simptomelor e similară la cei care se operează versus la cei care nu. Altfel spus, tratamentul conservator al episodului acut e suficient în majoritatea cazurilor. Nu te băga la cuțit, că chirurgia spinală e curată măcelărie.
 
Doctoriţa mi-a spus că nu e în nici un caz de oepraţie. În fine, noaptea asta am putut lucra normal, nu am mai simţit decât dureri în picioare, se pare că episodul a trecut. Rămâne de văzut ce o să fac pe termen mai lung (fizioterapie, etc)
 
Pe termen lung sunt total de acord cu Pisoi. Not.

Hernia de disc este apendicita neurochirurgului, este o operație foarte ușoară, după care te recuperezi foarte rapid când ești tânăr. Amână operația, minte-te frumos, uite ce frumos prestează Pisoiu` și doctorița ta, dar tot la cuțit ajungi. Eu prefer să spun adevărul și pacientul să mă înjure momentan (dar să facă ce-i spun) și peste 20 de ani să-mi mulțumească :smile:

Diferența este că la 40-50-60 de ani va fi mult mai nasol cu recuperarea decât la vârsta asta. Și avem neurochirurgi foarte buni, din punctul ăsta de vedere am mai evoluat puțin de la piciorul broaștei.

Bunicul meu Dumnezeu să-l ierte s-a operat acum 8 ani de hernie de disc la 75 de ani la Bagdasar-Arseni la doctorul Stoica și a fost super ok (a murit de cancer de colon, pentru cârcotașii care ar insinua că decesul ar fi legat în vreun fel de operație :smile:). A mers bine-merci pe picioarele lui toți acești 8 ani, ajutat de un baston though în ultimii 4, dar deh, 80 de ani wtf, operația nu a lăsat cine-știe-ce urme și a fost aproape în ultimul stadiu când s-a operat (mai avea puțin până la paralizie).
 
In urma incidentului diagnosticul a fost vertebra fisurata. Concluzie: 7 zile repaus la pat, mydocalm si arcoxia + plasturi antireumatici cu capsaicina si mentol. Dupa cele 7 zile inca o serie de poze. Cum vi se pare diagnosticul si gravitatea situatiei?
 
Back
Top