Sfat cumparare usa metalica pentru apartament

Un spargator profesionist iti deschide ORICE incuietoare in maxim 5 minute, ignorand complet materialul din care e facuta usa. Singura chestie care ii poate incurca este o alarma de calitate. In fine, scuze de off-topic. :rolleyes:
 
Mi-am luat si eu o usa, tot in Iasi, dupa ceva umblatura pe la magazinele dinspre CUG - asta vineri dupa-amiaza. Nu m-am documentat f bine, am vrut ceva rapid si fara bataie de cap ca nu am genul asta de timp si nici nu ma interesa f mult sa fie extrem de sigura sau ceva de genu, trebuia numai sa inlocuiasca o usa din asta veche la apartamentul pe care mi-l renovez. Totusi a iesit cam naspa:

* am luat la 600RON, cele cu furnir de lemn adevarat se invarteau pe la 900RON si aratau intr-adevar mai bine. Am inteles ca e diferenta si la materialul cu care sunt umplute, oricum nu f relevant pt mine

* am aflat mai tarziu ca a mea e facuta in Turcia. Cica sunt ceva mai problematice (chiar) decat cele facute in China.

* la montat: scos rapid vechiul cadru, pus cel nou. Estimarea baietilor care montau: cam o ora. Dupa 1h o pusesera in cumpana (cadrul deja sudat), cica sa o inchida. Supriza, nu se potriveau incuietorile :biggrin:. Erau deplasate cu vreo 2 cm. Ora respectiva s-a transformat in aprox 4 h de pilit si insurubat dessurubat pe acolo. Si arata ca draq incuietorare, dar eram si eu prea obosit si prea era vineri seara ca sa-i mai frec si pe baietii aia. Deh, reparabil oricum, numai timp sa fie :smile:.

In concluzie, a se verifica atent partea de inchidere/incuiere. Am inteles ca sunt probleme destul de obisnuite la unele modele de usi.
 
"Un spargator profesionist iti deschide ORICE incuietoare in maxim 5 minute"

FALS. Era valabil pe vremea "yalle"lor Urbis. Singurele atacuri valabile pe un cilindru modern sunt gaurirea sau smulgerea si ambele sunt time-consuming.

"(cadrul deja sudat)"

Mare greseala. Este interzisa sudarea cadrului din cate stiu eu. Si nu-mi spune ca anumite spatii excedentare au fost umplute cu spuma poliuretanica... ca... ca... :smile:
 
Originally posted by Quark
Si nu-mi spune ca anumite spatii excedentare au fost umplute cu spuma poliuretanica... ca... ca... :smile:

Ooops :smile:. In afara de evidenta problema de securitate (fiarele alea sunt usor de taiat prin spuma), mai e si alt motiv pt reactia ta ? Poata macar data viitoare sunt mai in tema :biggrin:.
 
As fi fost tentat sa spun ca poate sa-ti indoaie tocul cu asa-numitul "buldozer" (e o scula specifica) dar m-am gandit mai bine si am ajuns la concluzia ca la tine ar fi un efort prea mare, o simpla ranga fiind suficienta.

somn usor! :biggrin:
 
Originally posted by Quark As fi fost tentat sa spun ca poate sa-ti indoaie tocul cu asa-numitul "buldozer" (e o scula specifica) dar m-am gandit mai bine si am ajuns la concluzia ca la tine ar fi un efort prea mare, o simpla ranga fiind suficienta.

Da nu, ca nu le dau drumul la interfon :biggrin:.

Acu serios, cum se face calumea montajul ? (sunt curios, oricum dupa usa anterioara pe care am vazut-o si eu cat de usor se da jos o sa am somn relativ usor)
 
O sa caut maine un link (acolo am citit si eu ce si cum si mai ales DE CE) si il postez aici. Ok?
 
cosmin_C, poate ne dai si noua detalii despre sculele care deschid produsele in 5 min. Unde ai citit? Cum actioneaza? Pistol cu vibratie, speraclu, bormasina manuala / electrica sau extractor de miez? Atunci de ce se mai testeaza si acrediteaza produsele in clase de securitate in functie de rezistenta? E clar ca nu poti sa spargi alama la fel ca otelul! A mai fost un articol prin Libertatea acum cativa ani cu aceiasi tema ("orice produs se sparge in 5 minute), iar dupa doua zile au venit cu scuze fata de mai multi importatori. Vezi poate-l gasesti in arhiva. Ca tot revin la produse, eu am vazut certificat eliberat de politia romana prin care scria ca "produsele" (atentie: NU USA!) nu au cedat la incercarile uzuale....
Iar profesionistii vin la ponturi (sparg la vecini si sar balconul daca stiu ca ai mii de euroi prin casa), asta-i clar.. gasesc ei o metoda, nu sa stea cu bormasina in fata usii sa-i prinda vecinii.
Evident ca nici alarmele nu sunt de neglijat, dar eu zic ca trebuie sa-i dai bataie de cap pana la urma.
 
Originally posted by Pache
Cum avem si noi acces la aceste minunate statistici?
Ma intrebi... :smile: Si daca exista date suficiente ca sa se faca o statistica (si cineva chiar s-a obosit sa o faca) atunci poate am cu ce sa te ajut.
 
Originally posted by Cosmin_C
Un spargator profesionist iti deschide ORICE incuietoare in maxim 5 minute, ignorand complet materialul din care e facuta usa. Singura chestie care ii poate incurca este o alarma de calitate. In fine, scuze de off-topic. :rolleyes:

Sau chiar direct pe faţă, de ce nu cu propriile tale chei?
 
Originally posted by Cosmin_C
Un spargator profesionist iti deschide ORICE incuietoare in maxim 5 minute, ignorand complet materialul din care e facuta usa. Singura chestie care ii poate incurca este o alarma de calitate. In fine, scuze de off-topic. :rolleyes:
A fost un scandal întreg pe această temă, în urmă cu vreo un an, când cineva a publicat tehnica. Aşa că eu tind să cred ce spune Cosmin. Oricât de solidă e o uşă, încuietoarea e punctul slab.

Nu ştiu dacă în România există experţi în securizarea locuinţelor. O asemenea persoană poate identifica punctele slabe ale locuinţei şi poate propune soluţii. Însă înclin să cred în ce spune Cosmin: un dispozitiv de securitate bun nu te fereşte de spărgătorii profesionişti, ci doar îi întârzie. Poate cea mai bună alarmă anti-efracţie, pentru când eşti plecat de acasă, este prietenia cu vecinii.

Nu păstraţi valori în casă şi nu vă va fi frică de spărgători. Un seif la bancă costă mult mai puţin decât o uşă specială. :wink:
 
Originally posted by Pisoi Nu păstraţi valori în casă şi nu vă va fi frică de spărgători. Un seif la bancă costă mult mai puţin decât o uşă specială. :wink: [/B]

Cam asa gandesc si eu. Daca ar intra cineva la mine, mai mult de calculator nu are ce lua, si dorm linistit ca nu e nimeni asa prost sa se risce la inchisoare/bata de baseball in cap :biggrin: numai pt atat.

Oricum, astept cu interes linkul lui Quark.
 
Ca are ce lua sau nu este mai putin important, plecand de la premisa ca cine are valori inestimabile nu le tine in casa sau e cinestie ce demintar cu ceata de SPPisti la poarta...

Revenind la astia mai parliti (asa ca mine) consider ca este o chestie normala sa fac tot ce-mi sta in puteri sa-i intarzii pe spargatori pe cat posibil...

Si apoi nici nu vreau sa fiu in postura unui amic de-al meu caruia i-au ca(l)cat casa niste hoti si a trebuit sa zugraveasca in plina iarna toata casa, care era unsa din belsug cu rahat.
 
Nu ştiu dacă în România există experţi în securizarea locuinţelor.

Fostii politisti adevarati care au iesit la pensie dar care toti zic ca is securisti.
 
In cazul in care va intrebati cat de protejati sunteti cu o incuietoare / butuc / cheie isteata, este bine de consultat urmatorul TABEL. Faptul ca un cilindru care se vinde la noi cu 500 RON este deschis in 3 secunde nu ma prea bucura. :biggrin:

Deci... tot alarma e baza!
 
Lock bumping nu funcționează la cheile de genul ăsta... Nu? :biggrin:

Key.jpg
 
Poate nu chiar bumping, DAR... :biggrin: Daca stii modelul exact, search the U-tube. You WILL be amazed!
 
Last edited:
Mda, dupa o "multa" documentare am ajuns la concluzia ca rezistenta maxima la atacul cu speraclul avea fix fostul meu butuc (Abloy Classic), pentru care nu exista metode "cuminti" de deschidere ci numai masina de gaurit / flex / ranga. Acum caut versiunea noua a acestuia si anume "Abloy Protec". Dar se pare ca pretul este overkill! :biggrin:
 
Back
Top