Sfat cumparare usa metalica pentru apartament

Eu am usa clasica, din lemn, cu incuietoare...normala. Cand ma duc pana la magazinul din colt nici nu mai incui, de lene.

Intrebarea mea e: Ce ascundeti voi in casa?:biggrin:

P.S. Nu, nu va spun unde stau.:smile:
 
Damn it :frown: La alarma aia Roel wireless ai pus cumva o închizătoare electromecanică/electromagnetică acționată de armarea/dezarmarea alarmei? Ce și cum?
 
Cand spuneam eu ca orice incuietoare poate fi "picked" in 5 minute unii au spus ca-s nebun, uite ca poate nu "orice" dar 99% se deschid in sub un minut. :biggrin: Eu m-as multumi cu ceva de genul asta, deja e stiinta ce face nenea ala acolo, isi noteaza in carnetel, inca un pas, again and again... plus alarma desigur. Oricum excelent site, a intrat in bookmarks; apropo am intrebat un coleg rus si zice ca sus acolo scrie ceva de genul clubul pasionatilor de lacate/incuietori deci e un fel de XF dar cu alt obiect de activitate decat IT-ul. :biggrin:

P.S. Momentan inca am usa care a venit la blocul comunist acum peste 30 de ani cand a fost fabricat, daca-i dai un picior aterizeaza in mijlocul holului. :goofy:
 
@Puter: nu, n-am pus yala electrica pt. simplul motiv ca n-am incredere in mini-opritoarele alea cu care cica blocheaza usa.

@Cosmin_C: modelele alea de care aminteam eu (Abloy Protec sau chiar Classic) nu pot fi deschise DECAT cu freza. Dar nu e o consolare avand in vedere ca timpul de frezare e de zece secunde. :frown: Dar bineinteles ca poti pune un sild antigaurire deasupra, deci o protectie mult crescuta. Si dupa aia iti toarna un vecin superglue in incuietoare si nu mai poti de fericire. :biggrin:
 
@Cosmin_C: modelele alea de care aminteam eu (Abloy Protec sau chiar Classic) nu pot fi deschise DECAT cu freza.
Sper ca totusi pot fi deschise si cu cheia primita de la producator, as prefera sa nu dau usa jos de fiecare data cand vreau sa intru in casa. :biggrin:
 
Sper ca totusi pot fi deschise si cu cheia primita de la producator...

Mda, omisesem. :biggrin: Revenind la oile noastre, am gasit modelul respectiv in comert, m-am jucat cu el, e uber alles. 400 RON. Le-am spus ca AM VAZUT pe net cum il frezeaza aia in zece secunde, aia ca nu, ca filmul ala e trucat. In fine... Oricum poate fi protejat inclusiv de superglue cu un sild special (inca 400 RON) care are inchidere cu cheie magnetica (imuna la superglue). Mai pui inca 400 RON si pentru o broasca buna, dupa aia iti intra hotul pe fereastra. :frown:
 
Intreb si io ca proasta voi nu va tineti banii la banca? :biggrin:
Se pare ca altii au piticii mai naspa decit io cu sursele mele.
 
Iti raspund eu pe scurt: 80% din efractii sunt urmate de vandalizarea apartamentului. Prin vandalizare se intelege ca scapa (poate) mobilele din lemn masiv. Au fost inclusiv cazuri in care apartamentul a fost inundat / incendiat la plecare, nu atat din razbunare ci si pentru stergerea urmelor.

Deci DA, poti sa dormi linistit daca stai cu chirie si daca toata averea ta se rezuma la ciorapii pe care ii ai in picioare.

Inainte de a brava, intreaba un criminalist sau poate un vecin care a trecut prin asa ceva. Dupa aia discutam cum e cu paranoia & stuff. :wink:

LE: Sau mergi intr-un tribunal, cand pagubitul e confruntat cu spargatorul: nu vei auzi "de ce mi-au furat ba aurul?" sau "de ce mi-ai furat banii nenorocitule?" ci vei auzi aproape intotdeauna ceva de genul "ba nemernicule, de ce MI-AI DISTRUS CASA???"
 
Frezarea aia nu se poate face pe o sala de bloc unde ai enorm de mult ecou, sunetul ar fi comparabil cu al unui avion la decolare. :smile: Faza cu balconul e intradevar nasoala, cel putin la mine poti trece foarte usor dintr-un balcon in altul deci nu trebuie sa treci de o super-usa cu o super-yala ci de usa amarata de alaturi...
 
Eu am pusa pe alarma o goarna de salvare. Am avut o declansare in 5 ani (de cand am montat-o). ABSOLUT niciun vecin nu a reactionat, desi goarna aia a sunat 3 minute. Atunci mi-am pus pager la alarma, macar sa stiu cand m-au facut aia.
 
Si mie imi reproseaza cand mai scot un dop de pluta dupa unspe noaptea, ca cica scartaie. Cu toate astea NIMENI nu va interveni sau va auzi ceva in caz de sange / rupere de usi.
 
Io-s liniștit că unitatea centrală de la PC n-o să mi-o ia nimeni având în vedere că e al doilea cel mai greu lucru după canapea și frigider din casă :biggrin: Plus că hoții s-ar opri în primul rând la etajul 2, unde am vecini care stau cu ușile de la intrare deschise :goofy:

E cu dus-întors. În primul rând vecinii idioți n-ar trebui să dea drumul la interfon la toată lumea care pretinde că-i "poșta" sau "telefonul" sau "lumina" ș-apoi dacă aud sânge/rupere de uși să sune dracu la poliție că-i gratis, nu costă, și se poate face din siguranța (relativă) a apartamentului în care se află :biggrin:
 
Nu bravez nene dar in casa n-am decit toale si oale. Si cite ceva prin frigider. Stau la 8 iar liftul e o ruleta ruseasca. Le doresc succese la carat plasma 8 etaje in brate. :biggrin:
 
Io am exemplu cu un hobo aurolac ce a reușit să intre în bloc și să se târască, așa drogat, până la ultimul etaj (4). Acolo a început să cânte și să vorbească singur, era în lumea lui, gălăgie cât încape duminica după-masă, pe lângă că puțea tot și făcuse pe el pentru a n-a oară. N-a mișcat nimeni, doar un proprietar (timișorean) s-a dus la ăla și i-a zis să tacă, și când a văzut că n-are cu cine l-a luat de guler și l-a scos afară din bloc. Dup-aia au scos nasul afară toți, că stătuseră pe vizor și văzuseră toată scena, că „ce bine ați făcut că l-ați scos”, la care omul s-a enervat „da' voi ce puii mei n-ați ieșit să faceți ceva?” Lași până-n măduva oaselor, bine că-i sparge la vecinu' casa și nu mie.

Ce m-ar coafa ar fi un sistem de închidere multipunct în stil seif, cu niște cilindri metalici intrând în 4 laturi ale ușii și acționați simultan mecanic de un actuator electric conectat la alarma cu acționare radio cu cod săritor. Nu e foolproof, dar nici nu se deschide doar prin spargerea unui butuc. Evident, asta presupune că și ușa e cât de cât solidă, că e bine ancorată în pereți (am mai văzut uși metalice ținute doar de... spumă poliuretanică, o trânteai mai tare și ieșea din perete cu toc cu tot), că pe geamuri nu-ți sare nimeni de la vecinu' care are ușă de PFL...

Rareori hoții merg la plezneală. Oportuniștii fură bicicletele lăsate pe casa scării și intră în apartamente lăsate deschise. Dar cine vine pregătit să-ți spargă butucul, vine și cu scule, și știind ce ai în casă bun de furat, și știind deja când nu ești tu și vecinii acasă. Deci e la pont și cu filaj.
 
Plasma aia nu ti-o ia nimeni, iti sparg ecranul "loco" cu calcaiul. A, si succes la zugravit dupa... :biggrin:
 
Back
Top