Mi-am luat si eu o usa, tot in Iasi, dupa ceva umblatura pe la magazinele dinspre CUG - asta vineri dupa-amiaza. Nu m-am documentat f bine, am vrut ceva rapid si fara bataie de cap ca nu am genul asta de timp si nici nu ma interesa f mult sa fie extrem de sigura sau ceva de genu, trebuia numai sa inlocuiasca o usa din asta veche la apartamentul pe care mi-l renovez. Totusi a iesit cam naspa:
* am luat la 600RON, cele cu furnir de lemn adevarat se invarteau pe la 900RON si aratau intr-adevar mai bine. Am inteles ca e diferenta si la materialul cu care sunt umplute, oricum nu f relevant pt mine
* am aflat mai tarziu ca a mea e facuta in Turcia. Cica sunt ceva mai problematice (chiar) decat cele facute in China.
* la montat: scos rapid vechiul cadru, pus cel nou. Estimarea baietilor care montau: cam o ora. Dupa 1h o pusesera in cumpana (cadrul deja sudat), cica sa o inchida. Supriza, nu se potriveau incuietorile
. Erau deplasate cu vreo 2 cm. Ora respectiva s-a transformat in aprox 4 h de pilit si insurubat dessurubat pe acolo. Si arata ca draq incuietorare, dar eram si eu prea obosit si prea era vineri seara ca sa-i mai frec si pe baietii aia. Deh, reparabil oricum, numai timp sa fie
.
In concluzie, a se verifica atent partea de inchidere/incuiere. Am inteles ca sunt probleme destul de obisnuite la unele modele de usi.