Sfat achizitie sursa

Neuromancer

Membru
Background: de vreo 6 luni am achizitionat un 9800 PRO => am ars deja 2 surse no-name iar a 3-a e pe moarte. Reconosc ca am facut si overclock la procesor (de la 1470 la 1850)... dar se pare ca placa video e principalul "vinovat" pentru consumul de curent.

Dupa "lupte" seculare cu propria constiinta si cu bugetul de familie am hotarat sa iau o sursa "mai buna". Buget alocat= 3.500.000 lei (max 100 euro cu tot cu TVA). Acu chiar nu mai pot sa iau un alt no-name. M-am saturat.

Am postat aici in ideea ca lumea poate sa imi dea niste sfaturi si sugestii legate de un producator, un ofertant (din Ro), ...

Thanks

P.S. Am studiat si eu piata, dar fac un pic pe "prostul" :rolleyes:, pentru ca, consider ca, cateva pareri in plus nu strica. Mi-au cazut ochii pe HiperPower 4S480.
 
Si eu am trecut cam prin aceeasi problema. Am strans din dinti si am cumparat un Antec Smartpower de la firma de aici :biggrin:. Sunt foarte multumit de sursa si iti recomand cu caldura :tongue: tot un Antec. Care model... decizia iti apartine. :smile:
 
E bună alegerea, dar oricum, poţi merge şi pe orice Antec, Sirtec, Chieftec de minim 350W.

edit: dacă tot bagi atâţia bani în sursă, mai bine îţi cumperi una care să îţi fie de folos mai mulţi ani.
 
Din ce este la noi pe piata si cu garantie 3 ani doar Antec si HiperPower par alternative viabile si cu un bun raport performanta/pretz. Am mai vazut Enermax dar sare de 4 mil la 425 W si are garantie "doar" 22 luni. Credeti ca Antec is merita bani in plus fata de un HiperPower (tot 3 ani garantie)?

Ideea e ca vreau o sursa puternica (~480W) si de viitor, in ideea ca voi face curand un upgrade la A64/939. Multumesc pentru sugestii pana acum.
 
Din cate am inteles/auzit/vazut un Antec SP de 350 face fata unui sistem complet echipat pe platforma 939. Asa ca, zic eu, un Truepower de ~430 W e mai mult decat suficient (costa cam 3.5 milioane). Nici HiperPower nu e firma rea, dar parca Antec-ul imi insufla mai multa incredere.
 
SP de 350 nu a făcut faţă sub ochii mei unui sistem AMD64 S939. Contează ce mai ai şi în rest în sistem, desigur, dar fără un TruePower eu nu m-aş încumeta să ţin un sistem de vârf pe Athlon 64. A, un Sempron 3100+ cu un Radeon 9200 merge şi pe un noname, dar pentru mai mult...
 
Neuromancer, mi-am cumparat sursa aia acum vreo luna si pot sa spun ca este excelenta! Am cumparat-o doar pentru ca are un singur ventilator de 120 mm si nu mi-a venit sa cred cand am vazut cat de silentioasa este. Vechea sursa un Antec smartpower nu mi-a facut nici o problema, insa este incomparabil mai zgomotoasa decat Hiperul.
Sursa vine ambalata intr-un tool box extrem de util si este foarte stralucitoare, are o suprafata ca de oglinda. Are conectori SATA, iar in cutie ai sa mai gasesti un ventilator de 80 mm si 2 conectori IDE rotunjiti.
Am mari rezerve, insa, vis-a vis de aiflow deoarece este "acoperita" cu gaurele.
 
Hmm. Radul: Crezi ca nu e prea bun airflow din cauza constructiei? Se incalzeste prea tare? Afecteaza temperatura componentelor din jur? Ce ai observat comparativ cu vechea sursa?

Cable management e OK la ea? Sonor cum sta?
 
La wire-amangement, orice sursa care vine "pregatita" din fabrica din punctul asta de vedere, nu-mi place de nici o culoare. Ca o parere personala, Hiper-ul acela nu-mi prea intersecteaza gusturile... prea multe brizbrizuri care iti iau ochii.

Pana una-alta... cat dai, atat face. :smile: Gandeste-te cat ar costa sursa simpla, fara vopseaua aia lacuita, fara sleeving pe cabluri, fara mufe UV-reactive, fara cablurile IDE rotunjite (btw, bleah :biggrin:) si fara ventilatorul cromat turceste.

Recomandarea mea merge catre o sursa Antec din gama TruePower, care desi nu respecta standardul ATX 2.0, este peste muuuuulte alte surse din punct de vedere al puterii care poate fi pusa la dispozitie, comparat la ce "spune" eticheta. :wink:
 
O sursa trebuie sa-si faca treaba si nu trebuie sa fie apreciata in functie de aspect.
Insa, repet, sunt efectiv surprins cat este de silentioasa. Referitor la temperaturi nu pot sa zic ca am am observat o crestere ci pur si simplu designul ala gaurit nu-mi inspira mie un feeling de bun airflow.
 

Attachments

  • hiper.jpg
    hiper.jpg
    74.6 KB · Views: 489
În aceeaşi situaţie am fost şi eu acu o lună când am trecut pe A64. În cele din urmă am preferat să-mi iau o carcasă cu tot cu sursă, un Antec Sonata care vine cu sursă TruePower de 380W cu un singur ventilator.
Din ce am văzut şi testat îţi recomand tot sursă Antec Truepower. Acuma nu zic că acel Hiper nu ar face faţă, dar cu Antec mergi la sigur.
 
Wow... avem fan-club Antec pe aici. :biggrin:

Si Enermax-urile sunt de aceeasi speta cu Antec-urile cand vine vorba de calitate. Numai ca... deh, Antec m-a multumit de fiecare data iar cu Enermax nu prea m-am jucat. :smile:
 
De curând am intrat şi eu în acest fan-club. Sper că în curând (citiţi săptămâna asta) să pot pune pe aici şi o prezentare la o carcasă Antec SLK3700BQE.

Cât despre recomandare, cu banii pe care îi ai îţi poţi lua fie o carcasă cu o sursă decentă fie o sursă puternică. Dacă te interesează şi silenţiozitatea vezi Antec sau Enermax Noisetaker, din cele pe care le găseşti prin România. Carcasa de care spuneam înainte m-a costat în jur de 3.800.000, cu tot cu transportul în Cluj.
 
Ca si posesor de Antec Smart Power 380 (double fan) nu iti pot recomanda sursa tocmai din punctul de vedere al silentiozitatii. De vreo 2 saptamani i-am pus gand rau si vreau sa o schimb (probabil cu un Seasonic sau un Superflower) pentru ca e sursa principala de zgomot din sistemul meu: un fan de 80 mm care pare destul de silentios, insa tartorul este unul de 92 mm care se invarte la peste 1800 rpm ceea ce il face mult prea zgomotos (si aici nu vorbesc de 25 dB, ci ceva mai deranjant).
Aici ai o lista cu surse recomandate de cei de la SPCR din punct de vedere al silentiozitatii si al performantei. Dupa cum se vede, Enermax Noisetaker 475 este mult mai sus decat orice Antec in topul respectiv - asta avand in vedere ca sunt slabe sanse sa gasesti Seasonic in Romania.

O alta optiune ar fi fan-modding (iei o sursa fata de care ai dubii in privinta silentiozitatii si ii inlocuiesti ventilatorul/ventilatoarele cu unu/unele silentios/silentioase de la inceput). Pentru mine nu renteaza asta pentru ca Papst sunt foarte scumpe aici si Panaflo-urile nu ma satisfac ca nivel de zgomot.

PS: Imi cer scuze daca postarea mea a fost inoportuna/intarziata.
 
Pana la urma m-am hotarat si am luat http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=97. Enermax Noisetaker la 370 W. Stiind cat consuma sistemul meu e mai mult decat suficient.

Sursa e foarte silentioasa si RECE. Fan-ul de 8 cm il pot monitoriza de pe placa de baza si nu sare de 2300 RPM. In rest nu am decat cuvinte de lauda pentru calitatea oferita de Enermax.

Multumesc tuturor pentru sfaturi.
 
Pentru a nu mai deschide un nou thread... m-am hotarat in sfarsit sa investesc ceva bani intr-o sursa decenta, care sa ma faca sa fiu mai linistit la o/c... Cum nu sunt dispus sa aloc o suma foarte mare acestei operatiuni (3 mil pe o sursa mi se pare exagerat - parerea mea), am ajuns la urmatoarele 2 optiuni:
1. HiperPower 425W - ~1,75 mil lei link
2. Allied 400W - ~1,45 mil lei link
3. KME PZ-400 - ~1,2 mil lei link
Prima pare a fi cea mai buna alternativa, mai ales ca de producatorul celei de-a doua nu am auzit prea multe. Daca cineva a avut mai mult de-a face cu surse Allied sau KME, astept opinii. Daca exista alte alternative la un pret decent (~1,5 mil - pt HP as face o mare exceptie), sunt deschis sugestiilor... Mentionez ca un factor important este si silentiozitatea, la care HP sta acceptabil... Restul nu stiu...
Multumesc.
 
Dacă te ajută sfatului unuia pentru care sursele sunt precum procesoarele pentru cei care susţin că „Intel rulz, că e mai stabil”, am încredere în Hiper, nu am deloc încredere în KME (cel puţin în ce se aduce la noi, cele originale sunt mult mai bune), iar Allied... habar n-am.

Desigur, contează şi ce sistem ai.
 
La capitolul silentiozitate nu prea cred ca sta foarte bine nici una de acolo (HP si Allied - de care nici eu nu am auzit - au ambele doua ventilatoare, KME nu stiu pentru ca nu mi-a mers link-ul). In acelasi timp conteaza foarte mult, cum a spus si Rabbit, cat de galagioase sunt celelalte componente din sistem. Daca ai raciri pasive peste raciri pasive si un (sau mai multe) HDD silentios, nu cred ca ai face o alegere prea buna cu vreuna din sursele de mai sus. Daca ai Maxtor si 6800 GT, de exemplu, atunci nu ai de ce sa iti faci prea multe probleme.

Ca si siguranta/calitate, as inclina si eu spre HP.

PS: Am mai vazut eu un Hiper racit de un ventilator de 120 mm care parea (si subliniez "parea") destul de bine facut. Sa fie prea scump?
 
Back
Top