Sfat achizitie sursa

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Location
Bucuresti
KME-ul are avantajul silentiozitatii (un singur fan de 15cm), insa nu imi inspira prea multa incredere ca brand la capitolul surse...
Silentiozitatea... nu sunt un maniac al silentiozitatii, insa sursa actuala (no-name 400w) huruie destul de tare. Nu am investit in raciri pasive si alte astfel de gizmo-uri, insa am pus mai multe fan-uri la 7v pt placa video (avea un cooler mic cu turatie ridicata - un tiuit deranjant) si pt intake-ul lateral de aer... Deci HP-ul pe Low presupun ca va fi suficient de silentios pentru urechile mele...
Sistem... acum am un XP1700+@2400MHz reali, 512DDR, Radeon9500@9500Pro, HDD WD 80GB 8M si Combo LG. Pe viitor probabil va fi un Sempron2800+ S754@2200-2400MHz (sper) si un 6600 simplu PCIeX Gigabyte/Leadtek o/c-at la un nivel decent.
Probabil o sa merg diseara sa iau HP-ul de 425W, cel mentionat de tine fiind de 480W si mult mai scump :frown:
 

trikki

Membru Senior
Joined
Mar 1, 2005
Location
Ioc O'Hama
A, de 480w era ala? In nici un caz atunci. Pentru tine ar fi mai mult decat de ajuns si o sursa de 350w, deci eu zic sa te mai uiti, poate gasesti fie ceva de putere mai mica, dar mai de calitate, fie ceva de aceeasi calitate, dar mai ieftin. :wink:
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Location
Bucuresti
Un Antec SmartPower de 350W este peste 2 milioane... Sa ma uit si de un ThermalTake de 420W pe la DC (nu stiu prin Bucuresti cine mai aduce), iar altceva la 350W decent nu am gasit. Mai caut... raman deschis sfaturilor, insa pana acum cea mai buna alternativa ramane tot HP-ul, care va tine si un viitor upgrade...
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Location
Bucuresti
Am cumparat in cele din urma un HP de 425W insa, spre surpriza mea, la Caro aveau modelul mai nou 4S425 in loc de 3S425, model ce are 2 rail-uri de 12V si are mufa ATX de 24 de pini. Silentiozitate... decent, dupa ce trec la un Titan Siberia pe procesor si NB si un cooler pasiv (sper) la placa video o sa fie chiar super...
 

AdrianG

Membru
Joined
May 25, 2005
Location
Temple of Atal'Hakkar
O mica opinie am si eu. Sper sa nu ma judecati gresit.
O carcasa Chenbro GamingBomb costa aprox 2 milioane de lei.
Ea vine stock cu sursa Fortron cu PFC pasiv de 350W.
Sursa dotata cu ventilator de 120mm.
Din proprie experienta pot sa va spun ca ptr un calculator care nu consuma exagerat de mult este o sursa foarte buna.


Mie personal mi se pare o afacere intrucat ramai si cu o carcasa de calitate peste medie.
 

big-sharky

Membru
Joined
Jul 30, 2007
Sursa noua

Salutare!

Am nevoie de o sursa noua, pentru ca cea veche a decedat (mai bine zis a intrat in coma, mai are curent pentru ca se aprinde ledul de la placa de baza, dar nu mai porneste calculatorul). Sursa respectiva este un Hiper de 350W.

Acum, problema este ca nu sunt hotarat la ce suma sa investesc in sursa, deoarece va alimenta un sistem bazat pe socket A si nu o voi monta pe un eventual sistem nou. Dupa ce am mai citit pe net m-am hotarat la unul din urmatoarele modele:
*Spire Jewel SP-ATX-380WB - 90.60 ron
*Sirtec HPC-370-P12S - 119.89 ron
*Antec EarthWatts 380W - 157.10 ron
*Fortron Blue Storm II 400 - 175.70 ron.

Merita sa dau peste 150 ron pe un Blue Storm II sau pe Antec, sau e de ajuns Spire Jewel? Sau ce alta varianta imi recomandati?

Sistemul este format din:
Barton 2500+ @3200+
Asus A7N8X-E Delux
Thermaltake Volcano 12+ (s-ar putea sa pun Sonic Tower cu 2 ventilatoare de 90 mm)
2*512 MB DDR Corsair
Palit 7600 GS Sonic
WD 2500 KG Sata II
CD-RW + DVD-RW
Tv tuner Leadtek DV2000
2 ventilatoare unul de 60mm si unul de 80mm
+ Audigy SE (care inca nu am achizitionat-o, dar sper sa o fac curand).

P.S. nu am postat in sectiunea Carcase si Surse pentru ca inca nu pot :frown:.

Merci.
 

big-sharky

Membru
Joined
Jul 30, 2007
Pai asta ar fi principala mea problema (intrebare): se merita sa iau o sursa mai scumpa, tinand cont ca nu o voi mai monta pe un nou sistem, iar pe actualul o sa-l mai tin cam un an (sper ca pana atunci sa-mi iau altul nou) iar apoi o sa-l dau tatalui meu? Pentru ca, de exemplu cu diferenta de bani pot lua o placa de sunet Audigy SE.

Si inca intrebare: stie cineva care ar fi cauza pentru care a cedat sursa mea? Pentru ca dimineata a mers, iar seara nu a mai vrut. In ultimul timp se incalzea destul de rau (ardea cand puneam mana pe ea), in casa fiind foarte cald (peste 35 grade). Sau sa fi fost o supratensiune, si atunci a cedat?
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Location
Bucuresti
La surse influenta temperaturii este mare. Cu cat temperatura creste (peste o anumita limita) cu atat sursei ii este mai greu sa furnizeze puterea necesara calculatorului. Banuiala mea ar fi ca ai cel putin cativa condensatori stricati in sursa. Daca nu mai e in garantie poti sa o desfaci si sa te uiti dupa condensatori. Dar ai mare grija ca sursa sa fie descarcata complet inainte de a umbla in ea.
 

big-sharky

Membru
Joined
Jul 30, 2007
Nu mai este in garantie, pentru ca am luat-o fara. Are cam un an jumatate. M-am uitat in ea, ca am mai desfacut-o (am vrut sa-i schimb ventilatorul) dar nu am vazut vreun condensator umflat (nu ca nu ar fi...). Si inca un lucru ciudat (cel putin din punctul meu de vedere): sursa ardea si cand nu functiona pc-ul, doar daca era conectat cablu de alimentare. Acum am un no name, care se incalzeste si ea dar nu asa rau si nu imediat.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Problema ta cea mai grava este ca acea placa de baza trage curent din 5V pentru procesor, nu din 12V ca la sistemele moderne, deci sursele de ultima generatie or sa aiba probleme cu sistemul respectiv. Chiar si o sursa de 400W reali o sa aiba un drop deloc neglijabil in sarcina...
 

big-sharky

Membru
Joined
Jul 30, 2007
Problema ta cea mai grava este ca acea placa de baza trage curent din 5V pentru procesor, nu din 12V ca la sistemele moderne, deci sursele de ultima generatie or sa aiba probleme cu sistemul respectiv. Chiar si o sursa de 400W reali o sa aiba un drop deloc neglijabil in sarcina...
Si atunci ce sursa sa cumpar?
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Cosmin, am impresia ca MB-ul ala e de la sfirsitul epocii Socket A si stie de 12V.
Zic asta pentru ca eu am rulat fara nici cea mai mica problema un Barton 2600+ @ 3200+ cu 6800GS pe S-12 430, placa de baza fiind A7N8X simplu.
 

big-sharky

Membru
Joined
Jul 30, 2007
Cum aflu daca "stie" 12V?
Am mai vazut o sursa care are max 38A pe linia de 5V. Ce ziceti de ea?

Aici sunt informatii despre vechea sursa, cu care nu am avut nici o problema pana a decedat. Si are cam aceleasi amperaje ca si Spire Jewel.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Location
/dev/null
Eu am sursa respectiva pe un Abit NF7-S2G si merge fara probleme. Singurele lucruri pe care i le pot reprosa sunt: cablurile de alimentare ale placii de baza sunt acoperita de o mesa care le face rigide, iar ventilatorul nu este atat de silentios pe cat speram. Nu e zgomotos, are doar un fasait care este totusi deranjant. E mai galagios decat coolerul Spire @ 2700rpm de pe procesor.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Location
/dev/null
Dap, Spire Jewel. In threadul indicat poti gasi mai multe informatii despre ea.

Din cate vad Asus-ul tau nu are alimentare separata pentru 12V, deci e posibila suprasolicitarea liniei de 5V.
 

big-sharky

Membru
Joined
Jul 30, 2007
Din cate vad Asus-ul tau nu are alimentare separata pentru 12V, deci e posibila supra-solicitarea liniei de 5V.
Si atunci care ar fi solutia? Alta sursa mai puternica, sau o sursa cu amperaj mai mare pe linia de 5V?
 
Top Bottom