Total off-topic here, dar sunt și eu curios: la ce merită luată o mașină pentru 6.000 km pe an? Eu am 15.000 pe a mea după 3 luni, și asta doar pentru agrement. Da, știu că e SUA și distanțe mari bla-bla, dar totuși. Dincolo de costurile imense la benzină, dacă mai costă și mașina vreo 15 eurocenți/km în amortizare și întreținere la salariile din România...
În al doilea rând, poate iar dau cu bățul în baltă, dar eu aș căuta un mecanic particular cinstit care îmi montează piesele pe care i le aduc eu (dacă nu are el o sursă bună de piese originale). Acu' nu știu cât e asta de ușor în România; dacă nu e, nu îmi dau seama de ce nu a creat nimeni ceva gen Yelp pentru România.
1. Flexibilitate. Nu zic de România, unde transporturile sunt la pământ în general, dar de exemplu în UK între casă și spitalul unde lucrez nu există tren direct, chit că-s 16 mile cu mașina. Trenul costă vreo 20 lire/zi și face un ocol imens. Și sunt multe, multe orașe în situația asta. Da, există autobuz, dar sincer nu mi-a plăcut niciodată transportul în comun de orice fel. Dar deh, trebuie cumva să trăiască și dermatologii și sado-masochiștii care fac infecțioase
Nu mai spun de ieșirile ocazionale în weekend, unde poți merge unde te taie capul, nu doar unde oprește trenul, cumpărături (deși se pot face și online, dar meh), evenimente diverse la care nu poți ajunge cu trenul/autobuzul (am fost pe Top Gear Test Track la un eveniment anul ăsta
), etc.
Momentan am 6400km la bord în 10 luni de folosință, dar nici n-am avut timp să plec pe unde aș vrea (Scoția, Wales) și la servici am folosit-o intensiv (zi de zi) doar în ultimele 3-4 luni. Sunt convins că o să sar de 10-15k mile anual, dar momentan este ok așa, nu zbiară ăia cu leasingul vieții că am făcut >9000 mile/an când oi face prima revizie. Dup-aia... mnezo' cu mila, mai ales că la anul o achit complet și arăt un deget mijlociu finanțării și dealerului de câcat (mint ăștia mai ceva ca românii, nu m-am așteptat la astfel de țepari lol).
2. Firmele producătoare de mașini sunt foarte clare în ceea ce privește service-ul în perioada de garanție, cel puțin. Nu faci reviziile la timp și la un service autorizat de ei, pierzi garanția. Nu știu cum îi cu Yelp, dar mecanici autorizați nu-s chiar atât de mulți și nici nu au echipamentele pe care le are o reprezentanță.