Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Legat la TV in sensul de a asculta muzica de la TV ?
Multumesc Cosmin si scuze, am formulat asa ca sa nu inteleaga cineva ca as vrea sa ma uit pe un monitor.:smile:

Deci as avea nevoie de sfatul vostru, pentru o configuratie receiver AV si boxe pentru vizionat/ascultat material HD/DTS si nu numai.


LE


Si pentru ca am formulat cu picioarele, deja 2 persoane au inteles aiurea, sursa va fi un HD media player.

Varianta calculator + placa de sunet + sistem 5.1 gen Logitech 5500 este exclusa din start si de neacceptat. :smile:
 
@Cosmina: aici vorbim totusi de Hi-Fi sau macar tentative de Hi-Fi, Z500 nu se incadreaza in niciuna din aceste doua categorii... :biggrin: Sunt boxe de house si de manele alea, pe orice altceva suna dureros de prost.
@radul: Boxe 5.0 si Receiver, o prima idee, ca sa iti faci o idee cam pe la ce pret te invarti si ce te asteapta. :smile:
 
Multumesc mult, cu 5.0 n-am ce face, am sa ma limitez la cel mult 2-3 incinte, oricum receiverul l-am notat in wishlist.
 
1. Care e diferența între Wharfdale Vardus și Diamond? "Vardus is the latest generation of the Wharfedale loudspeaker series" sugerează că ar putea fi mai bune ca Diamond 9, prețul sigur e mai bun și datele tehnice sunt destul de apropiate, deci care e șpilul? O fi partea cu "destul de apropiate"?

2. De ce o boxă de centru (Vardus) e 450 lei și o pereche de boxe (aceeași serie) shelf e 630 RON? Prin comparație cea de centru e mult prea scumpă.
 
Care e diferența între Wharfdale Vardus și Diamond?
Da, Vardus sunt mai noi dar sunt entry-level, Diamond e seria superioara. Intre timp a aparut si Diamond .10 care-s mai noi decat Vardus. :biggrin: Eu am ascultat VR-300 si VR-400 iar primele au sunat surprinzator de bine pentru pretul de supermarket pe care-l au... cele mai mari au fost oarecum ciudate, nu m-au incantat asa mult dar probabil isi pot da drumul intr-un living de peste 20 mp.

@radul DTS am auzit doar la filme, suna foarte bine pe 2.0 cu o senzatie de spatialitate excelenta, daca ai boxe de calitate. Sigur, nu-i chiar ca si cum ai avea boxe de jur-imprejur dar merge. Parerea mea, desigur.
 
Intre Vardus si Diamond e o diferenta de vreo 5Kg/buc (Diamond sunt mai grele) la aceleasi dimensiuni. Iti dai deci seama cum a evoluat calitatea incintei. La Vardus VR400 (cele mari) e o diferenta majora: sunt pe sistem "cu rezonator pasiv" fata de Diamond 9.5 care sunt bass-reflex. Rezonatorul pasiv suna ca un kwur. Cosmin cand a zis ca suna ciudat cred ca a fost indulgent. :biggrin:

Personal nu recomand Wharf-urile de niciun fel, ma refer la modelele noi, nu la ce are Cosmin.
 
Atunci ce recomanzi în gama 1000-2000 RON perechea, 120-150W (amplificatorul ar avea 110W per canal)? La Vardus îmi place design-ul, știu că nu e un criteriu dar ... arată bine. Camera în care le pun e destul de mare, peste 30 mp.

De asemenea sunt interesat și de sateliți serioși, nu 3 la 5 lei de 200g și 10x10x10cm fiecare. Ceva gen http://www.realacustic.ro/produse/boxe--incinte-acustice--monitor-audio-.php sau echivalentul de la alții, dar preferabil până în 2000 RON cu tot cu floorstanders că sunt prea surd pentru ceva mai scump.
 
Personal iti recomand fara retineri acest sistem, daca vrei un 5.0 pentru filme - fronturile se pot ocupa si de canalul LFE, daca nu esti un bass freak. Le-am ascultat pe toate cu exceptia fronturilor si suna absolut OK, pe VR-300 pot asculta si muzica fara probleme. Fa o tura pana la ei si asculta-le, eventual si pe receiverul pe care-l ai in vedere... apropo, aseara am aflat ca Sherwood Newcastle ala nu mai e pe stoc, s-a vandut, eu cred ca-l poti lua si pe asta but again, trebuie sa treci pe acolo sa asculti combinatia...
 
Pana la urma Elac FS 187 si NAD C375BEE s-au dovedit combinatia ideala. :biggrin: Apropo de titlul acestui topic, as adauga faptul ca sunetul acestui sistem depaseste zona Hi-Fi entry-level si se indreapta cu pasi mari spre zona audiophile; probabil cand voi adauga un DAC la nivelul boxelor si amplificarii voi putea afirma fara ezitare ca se poate chiar si "audiophile" pe calculator...
 

Attachments

  • elacnad01.jpg
    elacnad01.jpg
    159.8 KB · Views: 67
  • elacnad02.jpg
    elacnad02.jpg
    155.3 KB · Views: 74
  • elacnad03.jpg
    elacnad03.jpg
    105.1 KB · Views: 61
Cosmin, cam la cat se ridica pretul unui astfel de setup? Ma refer strict la sculele audio.
 
Prețul de catalog la boxe e 1500 EUR. http://www.audiostereo.ro/as_price_list.html

Amplificatorul este 4400 RON. Punga de plastic de pe telecomandă e priceless (adică gratis).

Draperiile cam 30-70 RON metrul, aparent 1.5 metri la metru liniar (ca să iasă ondulate). Mocheta pare groasă, 50 RON metrul pătrat sau un pic mai mult.
 
Sa nu uitam cablul de boxe care m-a costat cam 200 RON ca mi-au trebuit 8 metri per boxa si nu era din cel mai ieftin. As mai adauga si Xonarul, 600+ RON, carpeta nu a costat nimic ca-i mostenire de la bunici dar mai precizez ca am cumparat primul exemplar de Elax FS 187 adus in Romania ca promotie speciala, am platit semnificativ mai putin decat pretul de lista. Chiar si asa, totalul trece fara probleme de 2000 de euro, nu mi se pare o suma mare avand in vedere ca nu mai schimbasem boxele de peste 4 ani - cred ca 90% din membrii acestui forum au hobby-uri mai scumpe ca ale mele, motociclete, etc...

P.S. Un audiofil serios da mai mult de 2000 euro pe cabluri sau rack-ul de scule. :biggrin: Din experienta acumulata pana acum pot afirma fara rezerve ca am obtinut un sunet sensibil mai bun decat pretul platit pe componente, in sensul ca am ascultat sisteme mai scumpe care nu ajungeau la nivelul asta; daca nu era asa nici nu m-as fi bagat la asemenea cheltuieli, suma de bani e semnificativa pentru mine.
 
Stiam eu ca sunt cam vag cu exprimarea "doar sculele audio" :biggrin:.

2500E la care se adauga pretul unei placi de sunet (~150-200E) si al unor cablui audiofile (oriunde intre cateva zeci de E pana la cateva mii :biggrin:).

Deci cu un astfel de sistem (2500-3000E) abia depasesti zona Hi-Fi entry level? Scara mea a valorilor e complet data peste cap. :smile: Adica stiu ca exista sisteme care au preturi cu cateva ordine de marime mai mari dar nu credeam ca la 3000E abia iesi din entry level. E ca si cum ai spune ca un Mercedes de 80kE nu e premium pentru ca exista Veyron la 1milE :biggrin:.

Ma gandesc cu groaza ca incep sa ma deranjeze sunetele ciudate care ies din boxele mele, ca niciodata muzica nu suna suficient de bine, ca mereu se poate butona si reaseza ceva ca sa sune mai bine. Bine ca am o chirie de platit si nu pot sa aloc buget pentru "prostii" de genul asta. :smile:
 
Cosmin, motocicleta e un mijloc de transport, nu un hobby. Pentru mers la servici sau la o plimbare, față de o mașină echivalentă care e de 3-4 ori mai scumpă e o investiție ieftină, deci nu o consider a fi un hobby scump - nu e hobby pentru că e utilitară, scump pentru că e ieftină comparativ cu alternativele. Hobby poate fi un aparat foto, un GPS, o placă de bază de 400$, o motocicletă de 25.000EUR (Agusta F4) cu care mergi de 3-4 ori pe sezon, nu ceva ce îți este necesar aproape zilnic.

Trecând peste semantică, un sistem audio ieftin pleacă de la 200 RON (2 boxe de PC Logitech relativ bune), poate fi decent la 2000 RON (un receiver de 1000 RON, gen Newcastle la promoție sau Sony la preț de listă), dar entry-level la 2500 EUR e o exagerare. Cred că e o judecată extrem de subiectivă, dar în domeniul audio pentru România (contează și veniturile) entry-level se oprește pe la 2000 RON maxim, iar deja la 2500 EUR vorbim de premium. Premium românesc, dar sunt 15 salarii minime pe economie.
 
Deci cu un astfel de sistem (2500-3000E) abia depasesti zona Hi-Fi entry level?
Nu, cu suma aia intri in zona audiophile entry level. :biggrin: Daca mergem pe clasificarea Hi-Fi as putea spune ca-i un sistem hi-end, sau va fi in momentul in care o sa am si o sursa (DAC) la acelasi nivel de bani. Hi-fi entry-level inseamna in continuare NAD 50W + Wharfedale Diamond sau alte scule din clasa asta, ideea era ca acum sunt convins ca PC-ul poate mai mult de atat, poate depasi fara probleme zona entry, lucru care nu cred ca era posibil acum cativa ani cand am deschis acest topic - nu exista Xonar, nu exista Auzen, nu existau DAC-uri hi-end pe USB.

P.S. Jumatate din chestiile pe care le fac eu cu masina (cumparaturi la supermarket pentru 4-5 persoane, mers cu cortul, alte activitati care necesita ceva spatiu de stocare) nu pot fi facute cu motocicleta, din cauza asta eu o consider un hobby. Evident nu-i asa pentru toata lumea, my bad.
 
Back
Top