Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

La mine s-a rezolvat problema zgomotului odata cu dezactivarea RAID-ului onboard si cu cateva tweak-uri PCI Latency. BTW, daca aveti PCI-E, PCI Latency nu va ajuta cu nimic. Ala a fost facut pentru PCI-urile obisnuite.

PS: Terratec DMX 6fire 24/96 in continuare refuza sa scoata sunet curat prin wave si DirectX, in schimb ASIO si Kernel Streaming merg acum perfect.
 
Eu nu am nici un fel de probleme cu zgomotul în căști sau boxe. Am văzut computere care scoteau zgomote parazite la mișcarea șoarecului sau alte evenimente, dar numai cu sunet onboard sau plăci low-end și numai pe anumite configurații. Deci, se poate Hi-Fi pe computer, opusul afirmației ar fi ca nici un computer să nu funcționeze fără probleme.
 
Nu cred ca este vorba de EMI cat este insusi curentul de alimentare.
Valeu manca-tzi-ash, nu ma pune sa iau cablu de alimentare PC de 200 de coco... :nuts:

Si Q, no way dude, n-am zis niciunde ca placa ar fi defecta, nu vand la preturi de criza, Xonar-ul ala nu pleaca de la mine din PC decat atunci cand n-o sa mai am sloturi PCI pentru el... :goofy:
 
Ia-o pe cea care are cel mai lung buffer ASIO.
Da, stiu ca ASIO a fost creat pentru latenta mica / buffer scurt, dar cand e vorba de pacaneli/caraieli, opusul se aplica.

Dreamer, sper ca ai pus placa de sunet in cel mai de jos slot...
 
Marius '95, şi la tine e o problemă în calculator: tot DMX6 Fire am şi eu (mă rog, LT) şi se aude perfect, fără bîzîituri, foşnete, ferestre, etc, pe wave (habar n-am ce-i aia ASIO, la ce şi cum se foloseşte :biggrin:). În schimb, din motive de unităţi optice, un hard IDE şi placă nouă de bază, sînt nevoit să folosesc un controller IDE pe PCI... ei bine, dacă scriu un CD (la 10x, nu mai mult) face ca toţi dracii, zici că-i radio fugit de pe post (la DVD-uri nici nu mai vorbim, chiar că nu mai înţelegi nimic); evident, la copierea de pe un DVD/CD pe hard nu apare nici o problemă, iar pe placa anterioară, care avea 2 porturi IDE în chipset plus unul pe un controller onboard separat nu făcea nazuri absolut deloc.
 
Marius, nu am decat 2 PCI-uri (vezi aici), am incercat in ambele, la fel. Xonar-ul sta in mod standard in PCI-ul de jos.
 
Teaser...

Big. Bigger. More expensive. A lot more expensive. Better. A lot better. Still testing the best match...
 

Attachments

  • 01.jpg
    01.jpg
    79.1 KB · Views: 143
  • 02.jpg
    02.jpg
    92.1 KB · Views: 134
  • 03.jpg
    03.jpg
    75.1 KB · Views: 133
  • 04.jpg
    04.jpg
    198.7 KB · Views: 134
  • 05.jpg
    05.jpg
    63 KB · Views: 110
Cablele, sarmele, alea alea unde este dom'ne?:confused:
Degeaba sunete, daca ele nu aluneca pe sarme din alea de peste 5000 de monezi europene!:lol:
 
Manca-tzi-ash, C375-ul de unul singur nu face fata, mai trebuie si C272-ul? WOW, e nevoie de ceva putere, sunt tare curios cum suna, ca Wharf-urile alea suna chiar bine... :smile:
 
Cosmine, nu te vad bine!
Daca ai ajuns cu potrivit si cu teste, o sa ajungi tu si la cabluri din alea din povesti, ai sa vezi, ca asa a inceput si amicul!
Si atunci o sa te asteptam cu bata, nu de alta dar sa iti revii.
 
Un subiect mai serios: am văzut un Sherwood Newcastle 772 cu o reducere serioasă (nu ca la eMAG). E bun modelul, merită banii? Nu știu nici un review de încredere, pe mine mă interesează pentru conectare la HTPC și televizor. Nu am deocamdată decât PC-ul și TV-ul, boxe probabil vor fi ceva gen Wharfdale Diamond 9.5, 9.2 sau 9.1 și nu vreau să fac un sistem overkill doar pentru a vedea seriale TV în HD. Sunt cam tare de urechi, nu aud probabil peste 14 kHz, deci HiFi pentru mine e ceva relativ - nu suport sunetul prost dar nici nu pot aprecia unul foarte bun.

Ca idee un receiver Sony model actual are cam același preț. Garantează 1080p pe HDMI, dar nu mă aștept ca o calitate prea bună a sunetului. Televizorul e 1080p, iar la Sherwood nu menționează rezoluții.
 
Mai demult am ascultat acest Sherwood (adica un model mai slab, seria Newcastle e superioara) in combinatie cu Monitor Audio Bronze B6 si a sunat absolut ok, fara nimic deranjant si fara sa simt o pierdere grava in comparatie cu amplificatorul stereo dedicat la care erau legate inainte. A fost o surpriza placuta si presimt eu ca R-772 este chiar mai reusit...

Habar nu am ce stie sa faca pe HDMI sau alte traznai de genul asta. :goofy:

Manca-tzi-ash, C375-ul de unul singur nu face fata, mai trebuie si C272-ul?
Not really, le-am pus asa doar de poza. :biggrin: Am testat integratul C375 vs C272+C320 pe post de preamplificator. Am tras ceva concluzii, C375 este nitel inferior combinatiei pre+amp iar luni o sa iau C165 pentru o ultima serie de teste. Despre sunet ca sa zic, nu are nici o legatura cu ce ai auzit pe Wharfedale dar asta doar cu amplificare coioasa - cu Elac puse numai pe NAD C320BEE sunetul era doar o idee mai bun decat ce iesea din Diamond 9.3 iar partea cea mai trista e ca acum sistemul a devenit audiofil, cu tot ce presupune acest termen. :frown:
 
Cabluri de alimentare pentru pre & amp ti-ai luat? :goofy:
Btw, asta se ma incadreaza la Hi-Fi entry-level, PC-based? Sau in curand treci la CD-player stand-alone si CD-uri Chesky originale? :tongue:
 
Pe CD nu trec nici mort dar trebuie sa scap de Proel asa ca-mi trebuie o placa de sunet sau un DAC cu RCA. Cablu de alimentare am un Supra la test, nu m-a dat pe spate diferenta, nu asa cum a facut-o Eagle Cable MC90 in comparatie cu Proel. Culmea e ca acel cablu de alimentare e chiar plauzibil sa schimbe ceva pe un sistem sensibil pentru ca are si ceva filtrari in el, dar trebuie sa recunosc ca practic nu am auzit nicio diferenta de la el, cica s-ar simti mai mult daca si playerul e alimentat la fel... oare o sa apara wow-ul daca bag PC-ul intr-un asemenea cablu de alimentare audiofil ? :haha:

Da, stiu, am innebunit de tot. Lasa ca dupa ce termin testele vii pe la mine sa vezi de ce. :nuts:
 
Back
Top