Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Adica cum matura pe jos cu AudigySE la 44kHz si cum scuipa seminte in capul DVDplayerului LG? :biggrin: Stai sa dau jos graficele de pe stick...
 
Nu ca testele ar spune ceva despre calitatea audio ( :biggrin: ), dar asa, ca moft:

THD plot:

1. AudigySE@44kHz
2. LG DV8631@44kHz
3. M-audio 2496@44kHz
 

Attachments

  • THD_test.gif
    THD_test.gif
    60.7 KB · Views: 104
In traducere: orice alta tzeapa (linie verticala) care apare pe alta frecventa decat tzeapa mare (1kHz) reprezinta distorsiuni armonice. Iar alte tzepe care apar la frecvente diferite de multiplii fundamentalei (adica orice alta tzeapa care nu e la 2khz, 3khz, 4khz, etc...) reprezinta distorsiuni de intermodulatie si zgomot - resturi de la rahat de upsampling pe care il face intern Audigy-ul - de ex.

LE: La audigy se vede si putin brum (vezi cocoasa centrata pe 50Hz), iar la LG se vede undeva pe la 18kHz o mizerie de la sursa in comutatie.
 
Sau si mai pe intelesul tuturor: cam asa ar trebui sa arate raspunsul ideal (THD plot) in cazul esantionarii la 44khz/16bits, masurat cu RMAA. :wink:
 

Attachments

  • ideal.png
    ideal.png
    7.2 KB · Views: 81
Eu tot nu inteleg. Nu inteleg cand postezi si testele reale, alea facute cu urechea. Adica impresii auditive. :biggrin:
 
Pai urechea lui Q asculta teste de frecventa, unde de diverse feluri si amplitudini si alte cele, muzica este doar un amalgam de frecvente care nu te ajuta sa faci niciun fel de evaluare corecta. :goofy:
 
Test grila (impresii auditive):

A. Sa pic pe spate ba! Sa-mi bag ... in ele de LG si de Audigy! Suna jalnic fata de placa noua, maine le dau la gunoi!

B. Daca ma curat bine in urechi si stau o ora in teste comparative, dupa ce am otravit maidanezii care latra afara si dupa ce am redus la tacere eterna vecina care sparge nuci la parter, daca ma concentrez, reusesc sa sesizez diferente subtile intre cele trei surse de semnal. Mai precis pe prima melodie "These Foolish Things" de pe albumul Flamingo (Grappelli/Petrucciani & Comp.) dispare efectul de mascare a cinelului de catre vioara lu' nenea Grappelli atunci cand acestea se suprapun.

Alegeti raspunsul corect. :biggrin:
 
Foarte interesant, dar la mine pe casti aproape toate sunetele se aud in spate, inclusiv ce ar trebui sa fie on top sau in fata. Pozitionarea stanga-dreapta e foarte precisa, da o senzatie de distanta extrem de buna, chiar mi se pare ca cineva se joaca cu foarfeca la cativa centimetri de urechea mea.
 
Incep sa nu mai cred asa de tare in ideea de Hi-Fi pe computer, dupa ce, in ultima configuratie, am parte de niste interferente deranjante intre placa video si placa de sunet (parait in boxe atunci cand misc o fereastra, fac scroll, vad un film, ma joc, etc). Incercat cu placile in alte sloturi, cu/fara OC, jucat cu spread spectrum, PCI latency (nu prea mult totusi), e enervant. Si cica Xonar-ul ala are EMI shield (what a bunch of crap). Ajung acum sa fac un upgrade la AM3 (mobo + RAM) doar din cauza asta... :frown:
 
Nu cred ca este vorba de EMI cat este insusi curentul de alimentare. Eu spre exemplu pot auzi daca sunt foarte atent, in zgomotul de fond un ton identic cu cel al motoarelor de la ventilatoare.
 
Impamantare / Windows / driveri / intreruperi / sursa subdimensionata. Cam asta ar fi ordinea.

Daca totusi banuiesti Xonarul, eu ma ofer sa ti-l cumpar. Bineinteles ca la un pret modic, ca placa e defecta, nu? :biggrin:
 
- Impamantare la priza ca alte metode precum calorifer mai rau face;
- Windows pe maica-sa, ce sa-i fac, nu-s Aramdune'95?
- Driveri nu ma apuc sa scriu, nu-s Aramdune'95!
- I/O nu crezi tu?
- 550W Corsair.
 
People, eu întotdeauna am avut zgomot de fond în boxe/căşti. Mai mult în căşti decât în boxe, sau poate e din cauză că volumul căştilor e mai mereu mare, reglajele le fac din OS.
OK, acum sunetul vine prin audio onboard, dar nici Audigy, nici alte plăci de sunet PCI nu au rezolvat problema niciodată.
Mişc de mouse, se aude zgomot. Funcţionează HDD-ul, se aude zgomot. M-am obişnuit şi pur şi simplu îl ignor. Ce altceva să fac? :smile:
 
Back
Top