Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Am vazut si marja de eroare, cam mare dar sincer in momentul asta nu am nici cea mai vaga idee ce inseamna 80 sau 90 decibeli asa ca pana si ala are o precizie mai mare decat urechea/perceptia mea. In plus nu am multimetru acasa, ala vechi a murit de tot si daca tot trebuie sa imi iau altul...
 
In urma faptului ca DVD-ul Samsung s-a gandit intr-o buna dimineata sa nu mai citeasca asa cum ar trebui CD-uri audio atunci cand este conectat la amplificatorul NAD, a fost scos la pensie si inlocuit cu un Denon 1930, model ce a primit parca in 2006 premiul pentru DVD-player-ul anului in categoria buget sub cateva sute de Euro. Premiile ca premiile, da' cum suna conteaza. :biggrin: Cert e ca, atunci cand este folosit un CD original, tras cum trebuie, Denon-ul depaseste clar Xonar-ul din PC, cu tot cu lossless. La prima auditie a discului 2 din albumul Pink Floyd - Echoes, mai ales la "Shine on You Crazy Diamond" si "One of These Days", sunetul este exceptional. Am ascultat in paralel aceleasi melodii, luate lossless, si exista o mica diferenta de dinamica, de detaliu, de forta a sunetului in favoarea Denon-ului. Per ansamblu, foarte multumit de achizitia facuta.
On-topic, reveind un pic si la PC, de curiozitate, am incercat ieri din nou un test cu un M-Audio Revo (7.1 de data asta) + SB Audigy SE versus Xonar. Concluzia este ca totusi Xonar-ul este cu o clasa peste celelalte, asta desi diferentele nu sunt majore, insa exista, si imbogatesc mult sunetul si fac experienta mai placuta pentru ascultator.
 
dreamer ca sa faci o comparatie corecta ar trebui sa iei acel disc, sa te asiguri ca nu e zgariat si sa il extragi cu EAC in Secure Mode; daca il compari cu ceva tras lossless de pe internet deja nu mai e relevant, pot si chiar exista diferente de mastering intre diverse release-uri.
 
Formatul Red Book nu stie de CRC, singura metoda de verificare este extractia datelor de mai multe ori si compararea rezultatelor intre ele, asta face EAC in Secure Mode, spus intr-un mod crud. Daca incepeti o discutie pe tema extragerii sau copierii "perfecte" a unui CD Audio ma sinucid. :frown:
 
Cosmin_C, oi fi eu mai n00b cand vine vorba de Hi-Fi, dar macar atata lucru mi-a trecut prin cap sa fac, pentru a face o comparatie cat mai pertinenta.
hulubei, cablurile de boxe sunt Oehlbach Rattle Snake bi-metal de 2x3.0mm, interconnect-ul la DVD e Proel de-ala de-i place lui Quark.
 
Ba stie CRC, dar numai la nivelul cadrelor mici (C1). Erorile pot fi corectate "on the fly" sau nu. Nu toate unitatile raporteaza erorile C1 necorectabile (C1 failure).
La EAC, optiunea in cauza se numeste "Drive is capable of retrieving C2 error information". La CD/DVD Speed din pachetul Nero exista grafice separate pentru C1 error si C1 failure (C2 error).
 
Stop sau split. Extragerea muzicii de pe CD are thread separat aici.
 
Last edited by a moderator:
Mi-am luat demult sculele astea, dar acum mi-a revenit cheful de Hi-Fi si am zis sa le postez si eu ca lumea buna....:biggrin:

Mi-am schimbat radical gusturile, atat privind muzica pe care o ascult(si da, de la voi a pornit), cat si in materie de aparatura.
Prefer aparatura vintage, de aceea nu prea ma multumeste DVD-ul.

Amplif: (Vintage Silver-line) Pioneer SA-708 (since ~`75, sau putin mai nou): Specs(link)
HU: Philips 963SA super-audioCD si alte prostii, in viitor o sa caut ceva vechi.
Boxe: RFT B 9261, urmeaza sa cumpar alte vechituri, Dynaudio sau Celestion Ditton....
Cabluri: Rosu-Alb(kenwood cica scrie pe el), m-am saturat de revolutia cablurilor...dar recunosc ca in viitor o sa iau niste cabluri mai de doamne-ajuta.

Pozele trebuiesc micsorate, si nu mai am rabdare...
 
Last edited:
Pai si ai conectat jucariile la PC ? Ca despre asta era vorba aici. :smile:

Amintirile ma napadesc... ce vremuri, cand eram muritor de foame am avut si eu niste RFT B 9251 adica modelul de 35W din aceeasi serie, primele boxe "hi-fi" din casa; la momentul ala mi se pareau super, venind de la plasticele chinezesti de PC, dar cand am dat de Jamo Alto Signature le-am dat fara regrete aproape gratis, impreuna cu un mic amplificator Electronica Industriala la care renuntasem cu vreun an in urma - amplifu' Sansui a deschis destul de mult la sunet vechile RFT-uri dar tot nu erau ce-mi doream eu.

Cablul ala daca e mai vechi sunt sanse sa fie chiar Kenwood, adica japonez, caz in care nu ai de ce sa il schimbi, cuprul isi pierde din calitatile audiofile dupa vreo 100 de ani de utilizare non-stop... :biggrin:
 
Normal ca este cuplat la PC, pe un CreativeSE cu doua cabluri Bandbridge mufate, ptr. ca nu imi ajungea unul singur. :biggrin:
Si la mine s-a schimbat putin sunetul o data cu schimbarea amplifului, dar cred ca si-au atins limita...
Inca pot sa ascult metal/jazz/electronica-veche pe ele dar...simt si eu nevoia de mai multa calitate, dinamica si putere. Da sunt un neaudiofil, imi doresc putere mare, dar care sa sune la fel de bine ca un sistem hi-fi de 30w:cool: .
Daca nu as fi pasionat de aparatura veche cu siguranta mi-as fi luat niste Cerwin Vega de 15`` ptr. trash-metal, si niste glume cu midbass de 16 ptr jazz....
 
Nu subestima boxele actuale cu difuzor de 16 cm, s-ar putea sa te surprinda prin claritate, dinamica si putere aka presiune acustica; crede-ma ca si eu bag metale suparate la volum mare si fac fata fara probleme, care 30W ca la 15-20W deja nu te mai intelegi in camera decat prin urlete. :smile:

Vechile RFT distorsionau la nici jumatate din presiunea acustica atinsa fara nici o problema (gen distrosiuni sau pierdere de dinamica) de actualele Wharfedale...
 
Atunci o sa fiu un fericit cand o sa am bani de niste boxe contemporane(de calitate) cu dif. de 20 cm :biggrin:.
Demult vreau sa ascult boxele tale, mai ales ca o buna perioada am fost hotarat sa iau Wharf....
Din pacate plec din tara in 3 zile si ma intorc in septembrie, dar poate ne intalnim atunci, iau si eu ampliful meu sa ii facem niste teste... mi-ar face mare placere.
Creste inima in mine cand "lauzi" asa RFT-urile, ptr ca o sa am o experienta HiFi nemaintalnita cand le voi schimba, trag concluzia.
 
Pana una-alta am ascultat o singura pereche de RFT-uri, poate era membrana obosita - nu era degradata fizic/vizibil dar cauciucul nu e prea fericit cand trec anii peste el. Sigur, te astept cu placere in septembrie, poate mai trec si caldurile astea - cand e asa cald oricum nu sunt in stare de nimic, stau si vegetez. :frown:
 
Si la ale mele incep sa dea semne de oboseala membranele.
Fata de fostele tale boxe, astea au alte tweetere si alt filtru, sunt curios ce parere o sa iti faca astea; probabil o sa zgarie putin timpanu`.
Stie cineva nemteste? Ptr. ca as vrea sa imi traduca articolul dupa linkul boxelor mele numit "Klangtuning"(klang = sunet), chiar as vrea sa le revigorez putin si sa le pastrez la colectie...
 
Sunt convins ca ale tale suna mai bine, pai alea ale mele avea un fel de difuzor de TV pe post de tweeter - exact o chestie de genul asta am gasit intr-un televizor vechi dezmembrat, avea aceeasi forma, dimensiuni si specificatii. Nu glumesc. :biggrin:
 
Ma amuzi:biggrin: .
Cum ziceam...sunt in Canada si vreau sa imi iau niste casti, buget de vreo 100 si ceva de $, m-am gandit la Grado SR60/SR80 sau Sennheiser HD 515/HD 485 sau AKG, dar nu stiu model inca... Ce parere aveti? o sa le ascult in general pe AMP-ul Pio, si din cand in cand ,daca le duce, pe iRiver X20...
Ce recomandari aveti? Mi-e sila de hi-fi.ro sau alte forumuri profi, de aceea prefer sa vin la voi.:goofy:
 
Banuiesc ca in Canada se si pot asculta, spre deosebire de Romania; iti recomand sa asculti cat mai multe modele, sa-ti faci singur o opinie bazata pe gusturile tale si sa alegi in consecinta. A, si pentru ca in Canada e mai racoare iar eu mor de cald p-aici, i hate you. :tongue:
 
Sennheiser HD595

Daca mai aveai inca $90 (click me) iti puteam recomanda cu cea mai mare incredere Sennheiser HD595. Sint driverele de la HD600 si, printre multe altele, mie mi se pare superbe (cel putin la banii astia).
Din pacate, din modele inferioare (ca pret) nu stiu ce sa-ti recomand. :frown:
Pe Head-Fi te-ai uitat?

Disclaimer: eu sint fan Sennheiser. :wink:
 
Back
Top