Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Da, este unul din putinele magazine (singurul pe care-l stiu eu) la care chiar sunt reduceri, in sensul ca daca urmaresti pretul la un produs tot anul de BF o sa-l vezi pe cel mai mic.
 
Sony be like:
Step 1: identify niche market willing to pay stupid money for specifications only they understand.
Step 2: R&D creates bait that checks all boxes.
Step 3: ???
Step 4: $$$PROFIT$$$
 
"Sony claims it can upscale 44.1kHz/16 bit sound (CD quality) to 192kHz/32 bit." :frown: Ca pe vremea cand se facea din JPEG in BMP ca sa nu mai fie lossless. :frown:
In domeniul audio asta s-a mai vazut. Daca ai rabdare citeste despre ce au facut ei cu Minidisc-ul, referindu-ma la formatul in care erau scrise datele. Si nu ei au fost primii sau singurii care au facut asta.
 
Azi AI-ul e chiar bunisor, cateodata o nimereste bine. SI cand nu o nimereste sunt relativ putini care isi dau seama ...
 
Nu numai în audio, da' cum altfel face un aifon poze atât de bune cu un pârț de senzor și lentile cât pupila, fără un AI care să corecteze masiiiiiiv deficiențele senzorului?
 
Chiar ca. Cand ma gandesc ca D80-ul meu antic face niste poze atat de slabe prin comparatie cu vechitura de iPh11 PRO.
 
Nu numai în audio, da' cum altfel face un aifon poze atât de bune cu un pârț de senzor și lentile cât pupila, fără un AI care să corecteze masiiiiiiv deficiențele senzorului?
Sau ii convinge pe fanatici utilizatori ca pozele proaste sunt bune, doar sunt facute cu aifon :biggrin:
 
Nu sunt convins ca poti scoate mult de acolo de unde nu e nimic. Cea mai mare diferenta o observ la dinamica, unde clar softul face din rahat bici la iPh, fata de ceva extrem de banal si bazat pe RAW data din D80. Evident, cu timpul am ajuns sa apreciez sa vad rapid o poza, fara sa o analizez tehnic sau artistic ci doar sa ma bucur de amintire si sa imi umplu timpul cu alte pasiuni, deci fiind un average Joe, iPh wins la mine din punct de vedere calitate.
 
Din nou, informația este acolo, trebuie doar scoasă. Da, iPhone fac poze bune, am și eu unul, dar senzorul mare de dSLR este încă destul de competitiv cu sticle bune :smile:
 
20 hz to 20 khz...

Nu stiam unde altundeva sa postez asta. Deocamdata am testat-o pe boxele de la munca si am inceput sa aud ceva pe la 55-60 hz dar atenuat, apoi de pe la 90 hz a inceput sa se auda mai tare, iar la ~130 hz a crescut iar putin volumul. Mediile au sunat destul de egal iar inaltele nu le-am putut testa ca-mi sareau colegii in cap. :biggrin: Ah si boxele sunt Jamo Alto Signature, aceleasi care au deschis acest topic acum 18 ani...

A se tine cont ca nici urechile noastre nu sunt liniare. Dar tot mi se pare un test interesant, mai ales pentru spectrul frecventelor joase si pentru capatul de sus de la inalte, sa testezi pana unde auzi, ca sa zic asa.
 
  • Like
Reactions: Neo
Ehehe, ce vremuri, ce amintiri cu discutiile de pe acest thread, teste, cumparaturi, luat muzica de pe colo, de pe dincolo... si acum am ajuns sa imi tin Elac-urile depozitate la ai mei intr-o camera si eu sa ascult la mine muzica preponderent de pe Spotify / online radio / FM radio pe niste bookshelf-uri Wharfedale. :goofy:
 
Last edited:
Ehehe, ce vremuri, ce amintiri cu discutiile de pe acest thread, teste, cumparaturi, luat muzica de pe colo, de pe dincolo... si acum am ajuns sa imi tin Elac-urile depozitate la ai mei intr-o camera si eu sa ascult la mine muzica preponderent de pe Spotify / online radio / FM radio pe niste bookshelf-uri Wharfedale. :-B
Te scap eu de ELACuri temporar dacă vrei =))
 
Back
Top