Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Am devenit curios de un combo DAC/AMP decent (sursa este SPDIF out din Xonar D2X sau varii USB (laptop)).

Ce ar fi comparabil cu un Onkyo TX-NR525? Ascult FLAC/MPC/rareori mp3. Nu mă deranjează să fie mai bun. Mă uitam la un combo Schiit Modi3/Magni. Doar pentru căști.
 
Cellara "celebrity wear" românesc, adică "ce-am găsit la chinezi cu 1 dolar cu tot cu brandingul nostru gândit peste noapte"? Nu mai încărcați device-uri de câteva sute de euro cu porcării de 1 dolar, n-are rost.

Laptop-ul e 100% deconectat de la orice? Nu monitor, nu rețea, nici un cablu nu iese din el în afară de căști?
 
Incerc sa fac rost de un creion din ala. :smile: Da, laptopul sau e deconectat de orice sau bagat intr-un cradle care e bagat intr-o priza de langa aia unde e incarcatorul. Bazaie in amandoua cazurile, poate putin mai tare cand e in cradle. E mocheta pe jos. :smile:
 
Ar fi cineva de pe aici interesat de un DAC NAD D1050? Cosmin_C teste and approved (pentru gama lui de preț). La mine adună praf degeaba, nemaiavând nici PC și nici sistem hi-fi ca le vremuri, e o sculă excelentă, în ultima vreme îi descoperisem calitățile pe partea de amp pentru căști.
 
Nu pot pricepe de ce se produc DACuri/AMPuri cu mufă de 3.5mm în loc de 6.3mm. Vor să încurajeze oamenii să-și prăjească căștile de aifoane? :biggrin:
 
Nu, căștile serioase pentru care vrei DAC/AMPul ăla au cam toate mufă de 6.3mm (impedanță 50 Ohm+). Sunt care ajung și la 600 Ohm.

Protip: deoarece știle werks :biggrin:
 
New setup:
Sursa: Yamaha WXAD-10, cu muzica stocata flac lossless pe NAS
Amplificator: Yamaha AX-497 (same old)
Boxe: Wharfedale Diamond 122 (same old, dar pana acum au fost folosite cu NAD-ul vechi in alta casa)
Revin cu impresii.

PS: NAS-ul se incadreaza la PC ceva, sa nu fie total off-topic? Nu de alta, dar nu mai am PC in casa, doar work laptop. :goofy:
 
Last edited:
Bună,

Dețin următoarea combinație:
Nad C 320BEE Stereo Integrated Amplifier Hi Fi https://www.hifiengine.com/manual_library/nad/c320bee.shtml
Xavian Bonbonus http://www.audiostereo.ro/XN_bonbonus_main.html

Sunt puse pe un sistem pe care nu pot conecta nico placă de sunet internă, nu doresc să schimb placa de bază, pentru că e un sistem vechi de vreo 5 ani, în schimb aș putea conecta ceva pe USB (2 sau 3) - o ieșire audio, la care să conectez amplificatorul.

În prezent, folosesc ieșirea audio din placa de bază, nu știu exact ce e, parcă Realtek, dar ceva mai puțin calitativ, zic eu.

Vreau să cumpăr produsul de Black Friday.

Există o soluție bună pentru nevoia mea?

Dacă există așa, m-ar ajuta inclusiv să am mai multe opțiuni, pentru că din experiențe de anii trecuți, e mică probabilitatea ca fix produsul pe care îl caut.

Deși mi-am cumpărat sisteme Hi-Fi, sunt destul de puțin pretențios. Sistemul se aude bine, văd unele diferențe față de situațiile în care ascult muzică pe alte sisteme audio, dar, totuși, nu e o diferență majoră.

Mulțumesc!
 
Eu pentru situatii de genul asta recomand fara rezerve DAC urile Audioquest Dragonfly. Daca vrei, am prima versiune, ti-l pot trimite sa-l asculti ca sa-ti faci o idee.
Ai putea citi un pic si aici!
Sub 100 USD ar mai fi Schiit Modi. (in EU e mai scump oleaca)
Mai sunt variante cu iz de DYI - Allo Boss, Allo Katana - dar nu cred ca indienii sau partenerii lor europeni tin cont de BF.

Oricum Chord Mojo le da ceata la toate cele de mai sus, acum 1500 lei la AVstore si nu cred ca o sa se duca mai jos.
 
Back
Top