Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Este vorba de hi-fi pe PC, nu sfaturi pentru ce căști din Metro să-mi iau. Am cerut păreri obiective de la o persoană în care am încredere, dacă sunt posesori pe aici sunt și mai fericit să-și împărtășească experiențele.

Nu aș vrea să se piardă posturi valoroase despre cum sună piese serioase pe un thread pestriț de recomandări :smile:
 
Despre castile Beyerdynamic am auzit un zvon ca ar exista si unele modele care nu incearca sa-ti produca surzenie prin inaltele mult prea agresive, dar din ce am ascultat eu nu pot confirma acest zvon. Cu alte cuvinte, eu personal nu pot suporta sunetul acestui brand. Insa castile sunt un domeniu chiar mai subiectiv decat boxele, asa ca...
 
  • Like
Reactions: Neo
Mie nu-mi prea place să fiu agresat de sibilante, sincer, îmi iau mai degrabă Sennheiser HD700 (după foamea de rigoare) :smile:

Unde naiba crezi că le bag, că pick-up n-am :biggrin: (încă :biggrin:). PCul este implicit. :biggrin:
 
Me gusta FiiO BTR3. După ceva timp cu el sunt foarte mulțumit de cum conduce căștile în ureche. La over the ear este ok.

1c8fb68595a335c43a0cf666ea98de85.jpg



 
Daca ascult muzica printr-o placa de sunet Realtek (de pe placa de baza) si se aude bine inseamna ca am o problema cu urechile sau comit o blasfemie?

Folosesc iesirea digitala din ea, DAC-ul e in receiver. Foarte subiectiv, se aude mai bine decat cu un DAC extern USB pe care l-am imprumutat (un Fiio, nu mai stiu ce model). Practic placa de sunet e doar pe post de media converter pentru semnalul digital, sau pe-aproape.
 
Daca ascult muzica printr-o placa de sunet Realtek (de pe placa de baza) si se aude bine inseamna ca am o problema cu urechile sau comit o blasfemie?
Ai niste urechi minunate, care or sa te scuteasca de cheltuieli aiurea pe scule audio. :smile: Serios, dupa ani si ani de plimbari (foarte scumpe) prin lumea h-fi mi se pare o binecuvantare sa fii multumit cu un sistem audio normal, atat ca bani cat si ca configurare, fara briz-brizuri si ulei de sapre.
 
Last edited:
Imo audio oarecum serios a ajuns de super nișă (dacă nu era deja) și nici contact nu prea ai dacă nu te pasionează în mod special. Lumea cumpără Bose și Beats și sunt fericiți de numa' deși sună parcă-ți bagi capul într-un butoi cu apă și cineva dă cu bâta-n el :biggrin:
 
Pe aici lumea ascultă Spotify în draci și alte asemenea, cu o calitate a sursei audio cel puțin îndoielnică și probabil cele mai folosite căști sunt alea de la Apple/Samsung, Bose/Beats deja sunt "hai end" :biggrin:

Nu am putut niciodată înțelege plăcerea streamingului, pică sau sughiță netul și asculți cu hopuri (mi-am adus aminte de-un banc :biggrin:)

Lumea nu are răbdare să-și organizeze colecțiile, parcă toată lumea are ADHD, buy pe itunes (asta în cel mai bun caz) apoi play. Cred că-s singurul pe o rază de 200-500km care își cumpără CDuri audio și le face rip cu EAC și md5 etc :biggrin: Deja se închid definitiv magazinele de muzică și filme pentru că lumea nu mai cumpără produse fizice pentru că-i mai simplu să dai tappy tap/clicka clicka. Instant gratification shit.

Ion și Maria fac sex. Maria este extaziată, gemete, chestii, zvârcoliri.

Dialog la țigara de după:
- Ioane, ai fost fenomenal, dar spune-mi, de ce te opreai câteodată pentru mai multe secunde?
- Este o mișcare nouă, am învățat-o de pe internet, se numește "buffering".
 
Păi cât crezi că mai ține dacă dispar magazinele care le vând?

Mă bate gândul să dau o tură pe la cel local să văd cum fac să produc niște viniluri la preț mai mic decât CDurile. Pickup mi-oi loa eu la un moment dat :biggrin:
 
O chestie stranie: La lucru am un laptop in care is bagate castile mele sony cu noise-cancelling prin cablul lor jack-jack cu care au venit (n-am reusit sa fac sa mearga blutoothu ca lumea pe linuxu ala inca). Intr-o priza de langa (laptopul nu e bagat in priza) am un smen din ala mic in care bagat un cablu usb C in care uneori imi bag telefonu sa-l incarc. Noh, cand ating mufa usb cu mana, deget, etc, apare un bazait destul de puternic in casti cand e pornit noise-cancellingu. Wtf? Care e explicatia?
 
Probabil șmenul ăla mic e 100% chinezesc și nu e corect izolat, ai 220V expuși pe mufa USB. Măsoară-l, să nu te vedem la știri lângă ăia care-și încarcă iphone-ul în cadă.
 
Back
Top