Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Și cum verifici că e folosit AptX?
Aha, pe Android am găsit în developer options ceva, poți să-i zici ce să folosească, iar de la Android 8 știe aptx și ldac. E un pic dubios, în sensul că îi zici ce să folosească și dacă device-ul nu suportă pare să nu îți accepte input-ul (nu se schimbă în valoarea introdusă), dar cel puțin la AptX se simte că s-a schimbat ceva față de alte variante.

In other news, am luat niște d-astea pentru commute și birou https://www.avstore.ro/casti/sennheiser-momentum-in-ear-bt-wireless/ - sunt faine.
 
Sa le ceri si asa ceva, in caz ca nu ai luat deja. Se pierd boabele alea fix cand iti e lumea mai draga! Eu m-am dezbracat de caracter :smile: si le-am dat 2 puncte de sudura cu superglue, ca nu se mai putea!
Medium pare a fi marimea cel mai frecvent acceptata.
 
Am încercat să trag de doape și mi s-au părut chiar bine prinse, față de multe astfel de căști.
 
Inseamna ca au mai schimbat designul intre timp. Eu am varianta wired si asta a fost mereu o problema.
 
Foarte interesant! Inseamna ca am luat de la avestor niste fake uri...
La mine stateau atat de prost, incat ramaneam cu ele in urechi (asta in cazul fericit cand nu le pierdeam de tot).
 
La astea ale mele trebuie tras de parcă se rup ca să scoți doapele. Cel puțin cele cu care a venit - poate că altele din pachet sunt mai largi.

Undocumented feature la astea - dacă le bagi la încărcat în PC (USB) sunt recunoscute ca placă de sunet și poți să le folosești fără bluetooth.
 
Poate foloseai o dimensiune prea mare si facea aderenta mai buna la ureche decat la casca. Sau poate ai o forma de ureche atipica, care agata cumva dopul. Sau... etc, sunt mai multe posibile explicatii. Tot de la avstore le am si eu.
 
Sennheiser HD598SR au ajuns. Sunt absolut excelente, cu mici chestii (nu mă pot abține să nu compar cu HD380Pro):
- cablul este o glumă proastă. Unde cablul de la HD380Pro este spiralat, are nativ jack de 3.5mm cu adaptor la jack "mare" care se înșurubează solid, astea vin cu 2 cabluri - unul mai lung, fără spirale, subțirel, cu mufă "mare" și unul (mult) mai scurt cu mufă de 3.5mm "pentru telefoane"; pe cel din urmă au microfon și telecomandă pentru telefon; total inutil;
- din specs răspunsul în frecvență este 12Hz-38.5KHz la 598SR și 8Hz-27KHz la 380Pro. Din ce-mi dau seama "la ureche", 598SR au o plajă de înalte ceva mai rafinată (am auzit chestii în plus în Destiny 2, care are un sound design genial, cu muzica nu prea am avut timp dar o să studiez); Dream Theater - A Fortune in Lies sună aproximativ la fel din ce-mi dau seama, parcă totuși HD380Pro aveau un sunet mai dinamic? 598SR sună mai neutru, în schimb. Habar nu am, trebuie să le ascult pe amândouă, una după alta; probabil până ajung difuzoarele de la HD380Pro o să mă obișnuiesc cu astea și o să aud diferența mult mai bine;
- ok, am ascultat piesa mea preferată, anume The Memory Remains de pe S&M; o am în toate formele - CDuri originale, MP3, FLAC (de pe CDurile originale); nu; am; cuvinte; asta pentru că-mi place melodia; parcă viorile sunt mai prezente și contrabasul mai prompt? Părul pe mâini și pe ceafă s-a ridicat, deci sunt bune :biggrin:
- SPL este 112 VS 110 la 598SR VS 380Pro; sincer, mi se pare mai mult masaj la urechi cu 598SR, chiar dacă sunt open back;
- impedanța 50 uamini VS 54 uamini / 598SR VS 380Pro. Sincer mi se pare că sunt mai ușor de "împins" pentru Onkyo meu, dar apar distorsiuni la un volum la care 380Pro fac față cu succes;
- fiind open back, clar nu se pretează la birou/pe stradă/în metrou - aude toată lumea că ești fan maicăl gecsăn, nu de alta :biggrin:


Oricum ar fi, am comandat difuzoare (da, mai multe), 2x stânga, 2x dreapta pentru HD380Pro și le aștept. Probabil 598SR vor rămâne "de backup", o să le mai ascult comparativ.

Fiio BTR3 ajunge mâine (s-a rătăcit curierul), dau cu feedbackul după aia, probabil o să și compar.


Ca fapt divers, am o pereche de Razer Hammerhead Pro mk1 care se auzeau excelent pe iPhone 6S Plus. Pe Xonar D2x pe ieșirea de căști sună mizerabil (?!), fără joase aproape deloc. Le mai testez pe BTR3 via cablu, nu BT.

Una peste alta, mulțumit de achiziție și or să-mi țină de urât până ajung difuzoarele de la HD380Pro să le repar. Dar nu-mi plac dpdv al calității, sunt aproape dublu prețul HD380Pro și calitatea construcției pare la jumate.


Edit: se aude un ușor zgomot de fond la Fade to Black de pe Ride the Lightning original din cutie :dracu:

Edit 2: Sultans of Swing sună mai "plin" dacă se poate spune așa ceva :/

Edit 3: Bellbottoms devine puțin cacofonie la volum mai mare, bass-ul ăla se grăbește și cade cu pianul pe scări :hmm:
 
Last edited:
E cam "meh" sa compari căști inchise cu căști deschise, vezi mere vs. pere.
In rest eu apreciez efortul ^. :beer:

PS: Difuzoarele alea au in general o mare dispersie a parametrilor. :frown: Si nimeni nu le masoara / imperecheaza ca lumea. Ar fi o chestie faina, daca tot ai comandat mai multe bucati, sa incerci sa imperechezi doua, macar dupa ureche. Dar va fi time-consuming si stresant++. :frown:
 
No comprendo señor :biggrin:

Acum pe bune, de ce nu le-aș compara? Sunt singurele mele căști care sunt oarecum decente, eu am fost mereu reticent la investit prea mult în așa ceva (am trecut la mustață pe lângă comandat HD800 și un amplificator potrivit doar ca apoi să le ung cu ulei de șarpe), iar HD380 Pro se lăudau că-s practic monitoare. Probabil de asta văd și așa puține diferențe.

Eu credeam că singura diferență între open back și closed back este ceva gen asta: :biggrin:

bored at the airport, no headphones.jpg


Acum pe bune, m-ar interesa:
- de ce nu se potrivește comparația? (eu unul le-am comparat ca un profan care ascultă muzică, nu știu constanta de deformare elastică a difuzoarelor :biggrin:);
- cum să le împerechez? Nu am deschis pe cel din stânga, dar "difuzoarele" astea vin cu tot cu manșonul lor de plastic sigilat, practic lipești 2 fire și prinzi șuruburile, dar cam atât. Am luat așa multe doar ca să fac un fel de stoc de piese de schimb pentru HD380Pro, am deja 2 perechi de bureți, 2 benzi pentru creștet, difuzoarele astea plus păstrat cu desicant ar trebui să mențină căștile astea vreo 20 de ani :biggrin: Da, așa mult țin la ele :biggrin:

Mă gândesc că dacă au trecut prin stressul de a scoate "de stânga" și "de dreapta" nu le-au împerecheat dar au încercat să se asigure că-s cât de cât identice? Oricum din ce am desfăcut (sunt totuși mulțumit că am cumpărat stația aia de aer cald, n-am stricat nimic, dar sealantul ăla nu mai este acum :biggrin:) mi se par niște difuzoare foarte solide. Probabil o să încerc să văd unde este întrerupt ăla poate-l repar când oi avea timp.
 
Treaba e ca la castile inchise este aproape imposibil sa scapi de efectele introduse de enclosure in sunet. Apare acel sunet de cutie, cred ca Cosmin_C ar putea sa-l descrie mai bine (la ureche).

De imperecheat fara masuratori e cam foarte imposibil de greu. :biggrin: Incearca sa te joci cu un soft tip generator audio, baga fix acelasi semnal in ambele casti si joaca-te incet la frecventa (de la 2..3KHz in sus. Sa vezi ce misto e cand anumite frecvente se aud numai in partea dreapta, altele numai in partea stanga. Frustrant. :zbang: Ideea ar fi sa eviti acest lucru, adica sa gasesti doua traductoare care sa cante / taca simultan la diferite frecvente.

PS: cred ca am pe undeva un astfel de soft, dar nu garantez ca merge pe altceva decat XP.

Here:
 

Attachments

  • Sine generator.7z
    289.9 KB · Views: 11
Merge pe Windows 10 și tac/cântă simultan pe 598SR out of the box.

Nu știu de sunet "de cutie" dar comparativ nu se simte. Mă așteptam ca sunetul la 598SR să se simtă mai "aerat" ca să zic așa, nici pe departe. Eu din asta trag concluzia că cel puțin pentru urechile mele căștile astea sunt excelente (ambele perechi).

Dar posibil să mă înșel, deși am ascultat 380-urile timp de vreo 9 ani. Revin cu impresii după ce le repar și pot să le compar pe birou cu 598-urile :biggrin:
 
Mda eu aud ecoul intern al castii la aproape orice casca inchisa ascultata de mine - cu cateva exceptii absolut revoltatoare la bani. :smile:
Acel ecou suna de multe ori foarte asemanator cu cel care ar putea aparea pe inregistrare de la studio, sau de la altceva, dar cand testez cu piese pe care le stiu foarte bine si stiu ce ecou au sau nu au, deja e clar ca casca este de vina. Iar castile deschise nu au ecou, evident, au soundstage mai mare, dar nu au bass, cel putin nu asa cum e definit basul la modul subiectiv, de urechea umana. Inca odata, cu foarte putine exceptii.

Deci fiecare alege compromisul care i se potriveste mai bine. Sau detine cel putin 2 perechi de casti. In orice caz, aprecierea sunetului unei casti este mult mai subiectiva decat a unei boxe (care deja e subiectiva).
 
Ei, asta am mai auzit-o cu lipsa bass-ului la căștile deschise. Oi fi eu defect dar 598SR au bass suficient pentru mine și nu mi se pare foarte diferit de cu ce eram obișnuit. Dar eu folosesc D2x cu modul hi-fi și doar uneori mai apelez la setarea Flex Bass și nu mă încântă bumți bumți în general.





Fiio BTR3.

No, așe. O ajuns și-i mititel de numa. Mă bucur că nu am dat >50% din valoarea lui pe un iPod d-ăla pitic (Shuffle parcă-i zice). Împinge Razer Hammerhead de am zis că nu-i adevărat, nu am testat încă pe 598SR.

Ce-i deamboulea este cu codecurile. iPhone-ul folosește doar AAC, lappie SMB. Wait, what?

BTR3 poate fi conectat simultan la două dispozitive. Dacă este conectat întâi la iPhone apoi la Macbook, Macbook nu mai folosește automat aptx. De ce? Mister. Deconectat ambele, conectat MBP întâi, aptx merge.

Nu am testat încă cu HTC 10 să văd ce și cum și îmi ajunge azi un cablu Lighting - USB C ca să văd cum merge pre fir.



Nu am timp azi de mai mult, dar probabil revin prin weekend cu mai multe impresii. Momentan sunt încântat de cum se aude și cum împinge la căști.

Am două laptopuri, un desktop și două telefoane și trei perechi de boxe și mai multe de căști diverse. Doar numărul permutărilor între ele îmi dă dureri de cap. Până una alta sunt fericit că pot asculta muzică direct din telefon cu output pe Microlab Solo 6 de pe canapea și când vreau doar chill și nici un ecran mai mare de al telefonului aprins prin casă \o/
 
Pix că şi așa nu pot să dorm.

c40bf72770a70bbb03ce234686a00ca0.jpg


3c7eb37eabe1163c0a406aeddf06ed22.jpg


f2be4c0f82ac04819fb3ce49ae2b6bd5.jpg

Am ascultat Dancing Queen se aude genial cu fiio şi 598 :love:


Edit: am ascultat The Icelandic Symphony Orchestra - Surplus of Rare Artifacts și era să fac infarct când a tușit unul -.- Este o înregistrare dintr-un concert de la EvE Online Fanfest 2014.


 
Last edited:
Back
Top