Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Imposibil. Voi sesiza cand am un fir atarnand de cap si cand nu. Odata infipt firul audio in casti, partea de BT este dezactivata automat. Dar diferentele sunt destul de evidente pe melodii de test. In rest probabil ca nu am sa ma prea prind. Apoi am facut testul pe WD 9.3 care inca le am, un fel de boxe versus casti si nu stiu ce sa zic, castile astea ar trebui sa fie destul de top pe auditie iar soundstageul e o gluma in comparatie cu boxe. Am facut si test cu boxele pe pure direct stereo vs Dolby Digital (cu Arcus AS5 pe spate) si tot nimiceau castile (de fapt diferenta as zice ca este doar senzatia de camera mai mare cu DD si cu toate instrumente plus cantaciosi mai mari - efectiv asta era senzatia ca omul ala de canta e aproape dublu ca dimensiuni ca si explicatie a creierului pentru sunetul amplu parvenit cu DD. Probabil ca daca ascultam direct DD nu as mai fi avut termen de comparatie si totul parea pur normal. Deci thumbs up DD.



Imi era clar ce spui tu, doar ca ma gandeam ca poate tehnica o mai fi evoluat. Probabil nu chipul mai este problema cat condesatori si alte dracii care fizic pe dimensiuni extrem de mici si la consum exagerat de mic, nu pot face minuni.
De vreo 3-4 ani, din 3-4 luni în 3-4 luni îmi caut niște căști bluetooth, măcar pentru telefon (acasă încă am Sennheiser 380 Pro cu Onkyo TX-NR525). De fiecare dată renunț. Am niște "mizerii" de la Plantronics pe care nu le-am folosit de ani de zile pentru că muzica sună a manea (indiferent ce muzică, notă maximă pentru performanța asta :biggrin:). Dacă vrei muzică, nu bluetooth.
 
Audioengine A5+

Păreri? Alternative? Pentru PC (Xonar DX), ascultat muzică + ceva jocuri, ca înlocuitor de Microlab Solo 6C, care tot fac probleme (telecomanda nu mai merge, una din boxe se aude mult mai încet uneori). Nu vreau să mă complic cu DAC-uri, amplificatoare separate and stuff. Review-urile sunt foarte pozitive, iar înăuntru arată destul de ok.
 
Cum ziceam si mai sus, au propriul lor amplificator, as fi uimit sa nu fie bine dimensionate. Pana si chinezariile Behringer sunau minunat (pentru ce erau si banii dati pe ele).
 
As fi foarte uimit daca tweeterele alea ar fi mai mari decat o casca de walkman. Dar e ceva uzual in ziua de azi.
 
Cand ai spus daca te tin twitterele pentru mine a insemnat sa nu se defecteze in sarcina.
Marimea este irelevanta atat timp cat ce scrie pe eticheta este corect. De fapt aia cumperi.
 
De fapt e o poezie cu tweeterele, un fel de no man's land: randamentul unui difuzor ca lumea (adica pro, adica unul care chiar are magnet) e pe la 1.5%. Restul e... caldura. Care desigur ca trebuie disipata. Tweeterele "reale" disipa atat prin front-plate cat si prin restul metalului. Unele mai smechere au chiar radiator montat pe spate. Revin mai incolo, ca sunt la o terasa... :biggrin:

Deci daca o luam inginereste, intr-o boxa de 50W, in care dai cu o muzica normala (adica nu cu zgomot alb), tweeterul ar trebui sa disipe fara probleme cam 5W (adica 10% din putere). Si asta fara sa se incalzeasca prea tare, mai ales daca e cu magnet din neodym. Imposibil as zice eu, avand in vedere dimensiunile aberante ale noilor generatii de micro-tweetere low-end consumer. :biggrin:
 
Sunt unii care zic că au ars tweeter-ele pe versiunea mai veche (A5 fără plus) cu teste audio. Probabil se bazează pe faptul că într-o cameră normală nu ai cum să le dai la maxim fără să te doară urechile. Dacă nu auzi peste 15-16kHz și tot dai mai tare...

Tweeter-ele de pe Microlab Solo 4C aveau radiatoare: https://www.mygarage.ro/attachments...40-review-microlab-solo-4c-solo4c-tweeter.jpg, nu știu cum e la 6C. A5 nu par să aibă din pozele ălora arse, iar A5+ nu găsesc desfăcut (toată lumea desface boxa cu amplificare, și acolo tweeter-ul e mascat de filtre).
 
QED. Depinde si cat vrei sa le tii... Exista posibilitatea sa cumperi de la dealer o pereche de tweetere de rezerva. Probabil vor costa ceva gen 150 Lei perechea. Asta acum, cand sunt in productie. Ca peste 10 ani te jupoaie de bani. Exista si posibilitatea sa nu fie ceva modat custom si sa le gasesti pe Aliexpress.

BTW: exista si varianta:

https://www.senia.ro/monitoare-studio/107-2
 
Nu mă omor după monitoare de studio; au rolul lor în studio, dar parcă-s cumva fade (probabil și pentru că multe încep pe la 60Hz); eu n-am nevoie să aud fiecare imperfecțiune a sunetului, eu vreau muzică :smile:. Iar dacă filtrez lista aia după preț, nu-s chiar multe opțiuni (majoritatea-s la bucată acolo). Asta cu bucata mai complică și wiring-ul, trebuie 2 prize, cabluri de alimentare and stuff.

Unele-s destul de dubioase; de ex: https://www.senia.ro/monitor-studio-behringer-b1031a/20610-1 - amplificator clasă AB de 75W fără radiator pe spate, doar niște găurele, într-o cutie nu foarte mare? La majoritatea e simplu, că-s clasă D, la banii ăia poți spera că le-au filtrat cum trebuie.

Cât despre ținut, n-aș vrea să le schimb chiar după 2 ani. Nu ascult muzică la maxim, pe Microlab nici nu cred că le-am dat vreodată la maxim. Le pun niște radiatoare de CPU dacă trebuie :biggrin:.

BTW, de astea ce ziceți?



Aș comanda niște drivers de-alea just for fun :smile:.
 
Am vrut inițial să îi scriu lui Cosmin_C, dar poate interesează și pe altcineva discuția.

Am început un job la birou și, mai nou, ascult ~8 ore pe zi la căști radiouri la 64 / 96 / 128 kbps în WinAmp (muzică clasică + jazz) la niște căști de 50 de lei care nu merită menționate. Nu ascult muzică foarte tare.

Pentru laptopul acesta, aș vrea să cumpăr ceva să se audă mai bine.

Poate fi o combinație căști + placă audio pe USB, sau doar căști.

Nu am un buget anume, dar ținând cont că nu ascult la volum foarte tare, nu vreau cel-mai-cel de pe piață, ci ceva mai bun decât am acum.

Intenționez să cumpăr de Black Friday fie de la eMAG, fie de la AvStore, așa că m-ar ajuta mai degrabă fie mai mult de o singură opțiune, fie un brand de producător, pentru că e mică probabilitatea ca în acea zi să fie la preț redus fix ce doresc eu. Exemplu - cumpără căști brandul X, în buget de A-Z.

Mulțumesc.
 
Chiar azi dimineata ma gandeam la acelasi lucru. Am niste Ceva casti pe BT dar uneori simt ca pot mai mult si conectate direct in laptop nu cred ca vor putea mai mult (poate chiar mai putin). Asa ca ma gandesc ca uneori, cand simt nevoia sa fiu mobil, sa stau cablat si sa ascult la calitate superioara. Fiio (E10k) sau altceva sa nu rupa bugetul?
 
Nici unul dintre voi nu menționează un buget în care să se încadreze chestiile.

Eu unul tot m-am învârtit în jurul unei perechi de d-astea prin aeroport ieri (erau mai ieftine decât pe Amazon) pentru că nu depind de fir (telefoanele noi fără mufă de căști, nu ai nevoie de DAC pretențios pe usebe, etc). Până la urmă am renunțat, nu folosesc căști la purtător decât când zbor (rar în ultima vreme) și acasă mă mulțumește setup-ul.

O variantă mai ieftină este asta. Sau asta, și mai ieftin.

Asta dacă nu vreți un setup haudiofil care include prea multe cabluri pentru muncă :smile:
 
Pt laptop - un setup portabil adica, parerea mea e ca un Dragonfly + casti dupa preferinta si buget ar trebui sa rezolve problema. Eu n-am ascultat pana acum casti BT care sa-mi placa! BT ma enerveaza chiar si in avion sau chiar si cand alerg. Pur si simplu nu pot sa ascult asa ceva, dar e drept ca am renuntat de ceva timp sa mai caut.


Fiio e o solutie clar, dar e inca o chestie in plus, mai ales cand calatoresti.

Eu am 10 chestii de luat, pe lista de avion, cu fiio ar fi 10:
Boarding pass, buletin/passport, portofel, telefon, laptop, ochelari, casti, kindle, baterie externa.
 
Last edited:
Bluetooth la alegere, asta daca vreti si ceva calitate; daca nu, cel din telefon e perfect.
https://soundnews.ro/2018/10/16/batalia-dispozitivelor-bluetooth-de-la-fiio/
Asta iti va permite sa alegi mai usor castile.

Pentru Olivian Breda, ai nevoie de casti over-ear inchise, pentru confort la purtare indelungata si pentru ceva izolare de mediul inconjurator. Sennheiser Momentum II ar fi alegerea mea, cu mentiunea ca totusi urechile supradimensionate nu au loc in ele - la firma din 5-6 oameni care le-au testat doar unul a avut problema asta.
 
Erm, laptopul are BT iar castile au deja BT. Doar ca sunt momente cand nu sunt satisfacut de prestatia lor si cred ca pot mai mult (Sennheiser Momentu M2).
Am acum in schimb o tema scurta de facut, daca laptopul suporta APTX sau nu.
Am facut si test acasa cu castile, aceeasi melodie prin receiver conectat optic la PC, iar castile la el tot pe cablu vs castile prin BT la laptop si erau ceva diferente sesizabile usor. Iar receiverul nu mai cel mai nou, un Yamaha RX-V2700, deci cel putin pe partea de DAC sigur nu mai este o referinta.
 
Pt laptop - un setup portabil adica, parerea mea e ca un Dragonfly + casti dupa preferinta si buget ar trebui sa rezolve problema. Eu n-am ascultat pana acum casti BT care sa-mi placa! BT ma enerveaza chiar si in avion sau chiar si cand alerg. Pur si simplu nu pot sa ascult asa ceva, dar e drept ca am renuntat de ceva timp sa mai caut.


Fiio e o solutie clar, dar e inca o chestie in plus, mai ales cand calatoresti.

Eu am 10 chestii de luat, pe lista de avion, cu fiio ar fi 10:
Boarding pass, buletin/passport, portofel, telefon, laptop, ochelari, casti, kindle, baterie externa.
Ce am linkuit sunt căști BT Sennheiser, nu castraveți Beats :smile: O să văd dacă le pot asculta undeva, în general ai dreptate cu BT, dar de exemplu la mașină folosesc doar BT și se aude ok (telefonul conectat la sistemul de sunet). Prin urmare, depinde mult ce-i la capătul celălalt al BT (i.e. căștile în sine și construcția lor).
 
Back
Top