Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

...Niciodata nu am inteles scopul acestor articole...

54004.jpg
 
Sau "**** Dinamo", depinde cum vrei sa pui problema.
Putem reveni la "Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)" totusi? :smile: N-ar strica si niste discutii constructive din cand in cand...
 
Pun pariu pe 100.000 EUR ca urechile mele nu aud la fel ca urechile tale. De ce as fi interesat de experientele TALE personale in aceste conditii? A, daca ai avea si tu uosciluoscuop, atunci ambele ar masura la fel si chiar as fi interesat de rezultatele pe care le-ai obtinut.
 
Daca nu esti interesat nu citesti, in puii mei, ca nu te obliga nimeni. Topicul are un subiect clar, scris acolo sus cu litere maricele. De ce dracu' e asa greu de postat on-topic pe forumul asta?
 
N-am citit articolul dar o să mă leg de treaba cu piciorușele pentru boxe. Dpmdv, au ameliorat sunetul, dpmdv semnificativ. Acum dacă vine cineva și spune că nope nope, este dreptul lui, părerea lui, but he's wrong :goofy:

Domeniul audio este unul foarte controversat și vor exista mereu puriști și opusul lor, dar un dram de bun simț valorează cât trei găleți de cabluri.

Și, de altfel, încă nu-s convins unde este "problema" audiofililor, în partea receptoare sau în partea de procesare a aparatului auditiv uman? :goofy:
 
Stai bre, una sunt piciorusele pentru boxe si alta suportii pentru cablu sau arcurile pentru amplificator... :smile:
 
Articolul spune in mare ca pietrele pe boxe, suportii care sa tina cablul pe sus si cablurile de curent de 200$ sunt tepe; de asemenea ca diferentele intre 2 interconecturi decente (adica sectiune suficienta si probabil nu din aluminiu oxidat) sau opamps decente sunt atat de mici incat sunt practic neglijabile chiar si pe osciloscop, nu ar trebui sa se auda cu urechea umana si probabil nu se aud in double blind. Si mai zicea ca sunetul cu care rodezi boxele nu are importanta. In general chestii de bun simt.
 
N-am citit articolul dar o să mă leg de treaba cu piciorușele pentru boxe. Dpmdv, au ameliorat sunetul, dpmdv semnificativ. Acum dacă vine cineva și spune că nope nope, este dreptul lui, părerea lui, but he's wrong :goofy:
Bun, dar daca pui acele picioruse PE boxe cum se schimba sunetul? Articolul e impotriva schimbarilor de sunet de genul asta. :biggrin:

Si asa este, intre opamps decente sunt diferente mici, dar foarte multe scule ieftine (din zona entry-level care ne intereseaza pe noi, romanii, saracii) nu au opamps decenti; se pare ca e greu sa folosesti un opamp de 3 dolari cand exista alternative de 0.3 dolari. :mda: Mai exista si opamps special pentru casti, pentru impedante mari, unde diferentele de sunet devin rapid semnificative, dar asta e o alta discutie, alta ciorba.
 
Daca nu ati mai posta meme-uri si alte poze de cacat pe topicul despre hi-fi... as fi un om fericit. Deci e clar, nu voi fi niciodata un om fericit. :tongue:
 
Un bolovan mare pe incintă ar trebui să schimbe sunetul pentru anumite situații. Rezonanța se schimbă. Aceeași poveste și cu piciorușele la boxe. Cândva știam că era moda cu bucăți maaaaaari de marmură așezate. Acum nu știu ce pietre mai folosesc oamenii moderni, poate pietre de diamant.

După ceva luni de utilizare a unui Yamaha RX-V2700 sunt încă mega happy. Îi utilizez intrarea optică. Nu am simțit nicio diferență la urechea mea obosită față de Xonar D2 totuși. Ce a schimbat? Un modest și din păcate mult prea lăudat Nad C320BEE (se aplică cât dai atât face sau cu cât e mai greu ampliful cu atât sună mai bine).
Cum spuneam, au trecut ceva luni și încă ajung acasă nerăbdător să-l pornesc pe fraier să-mi încânte urechea.

Experiența doi, Lenovo T400 și T430 plus Apple iPhone5's headphones sau Sennheiser HD 212 PRO. Mizerie, mizerie, mizerie! Uneori parcă îmi plac mai mult căștile de iPhone la sound (ciudat?) dar indiferent, plăcile de sunet de laptop sunt infecte și de acolo pleacă toată această nefericire. Și cine mai luaudă Sennheiser HD 212 ca fiind comode să își facă ceva singur pentru că am ceva colegi cu aceleași căști și toți ne plângem de ele dpdv comfort.
 
Căștile de iPhone 5s sunt chiar decente :smile:

@Cosmin_C -> meme = noun
1. an element of a culture or system of behaviour passed from one individual to another by imitation or other non-genetic means.
2. an image, video, piece of text, etc., typically humorous in nature, that is copied and spread rapidly by Internet users, often with slight variations.

Poza respectivă nu este nici 1, nici 2, ci pur și simplu un alt mod de a spune "absurd". Dacă lumea pe XF ar fi mai puțin constipată dpdv forumistic, și eu aș fi mai fericit :goofy:
 
Ti-am dat like. :biggrin: Am transmis si mai departe. Sa vedem daca va fi apreciata in anumite cercuri.
 
Tot off-topic - de dimineață căutam niște sugestii pentru espresorul meu, că a început să picure pe unde nu ar trebui. Și dau peste un forum românesc de băutori de cafea, care își tunează espresoarele cu termocuple digitale și controllere de termorezistență, dezbat tehnici de măcinare și compară gustul cafelei cu niște epitete care m-au făcut să bufnesc în râs doar imaginându-mi ce le-ar spune AdrianB1 :lol:
 
Nenumarate sunt caile domnului, mare e gradina si multi au sarit gardul.

Dar o cafea buna e de apreciat. Cand vad pozele lui Neo cu cafeaua prajita acasa inghit in sec, desi sunt doar bautor ocazional de cafea.
 
Back
Top