Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Desi de 10 ori mai ieftine si ale mele sunt foarte frumoase cu un finsaj perfect!
Nu tin neaparat sa straluceasca, vreau doar sa nu fiu nevoit sa le sterg de praf zilnic si ma gandeam ca exista o solutie audiofila care sa tina praful la distanta.
 
Multumesc Cosmin, s-a notat, achizitia e programata undeva in vara si oricum astept sa vad ce-ti cumperi tu :smile: mai intai.
In alta ordine de idei nu tin neparat ca DAC ul sa fie portabil!
Poate fi si o caramida , important e sa fie in buget (1000 -1500 - maxim 2200 lei) si sa fie "peste" D2! Oricum atunci cand am sa dispun de suma de bani vin in Bucuresti sa le ascult pe toate, insa mi-ar placea sa-mi limitez oarecum optiunile si sa ma concentrez pe ceva ce merita intr-adevar sa fie ascultat.
 
Alea nu sunt facute mici doar pentru portabilitate, ci si pentru reducerea costurilor. :smile: Uite-te la un Arcam rDAC, cu sunet perfect comparabil cu ele, este mai mare, are conectica mai buna dar si pret pe masura. Daca te intereseaza doar calitatea audio o sa-ti iei un DAC cat mai minimalist, nu unul mare si plin de dotari care-i cresc pretul, dar nu si calitatea audio.
 
Cel mai important lucru pe care l-am reţinut este că în sfârşit Audioquest Dragonfly are un rival de temut pe piaţă.
Pentru mine cel mai important lucru pe care l-am retinut e ca savu a inceput sa scrie articole mult mai bune decat pe vremuri :biggrin: Chiar l-am citit de la cap la coada, cam in fuga ce-i drept, si e bun si la obiect.
 
http://soundnews.ro/2013/03/25/audioquest-dragonfly-vs-meridian-explorer/ said:
Dragonfly oferă un plus de muzicalitate, sunetul curge mai lin, mai plăcut urechilor mele, având în acelaşi timp un soundstage mai larg. Explorer vine cu un plus de viteză, fiind şi puţin mai detaliat, pierzând în schimb din fluiditate şi naturaleţe. Prestaţia sistemului cu dac-ul Meridian a fost mai agresivă, ceva mai obositoare pe termen lung.
Într-adevăr.
 
E nimica toata ce scrie Savu, vedeti la Darku licente poetice; cateva citate culese in 20 de secunde din review-ul la Audeze LCD3 :biggrin:

O mică parte din magia LCD-2 a dispărut, sunetul acum nu este la fel de siropos,[...]
Căştile au un sunet fluid, moale şi foarte dinamic, de asemenea au o prezentare sonoră fără efort, sunetul curge lichid şi rotunjit, senzaţia este că audiţia este într-o sală de concert, nu în căşti.

Mie imi place stilul de poveste a lui Darku, dar recunosc ca la sfarsit raman complet nelamurit in privinta sunetului castilor respective. :goofy:
 
Habar nu aveam ca poti scrie in atatea feluri "se aude bine" sau "te zgarie pe urechi" :biggrin:

mlfw3019-dafuq.jpg
 
Iertati-l bre pe Jaffar ca e tufa cam ca mine din cite vad. Nu stie saracu' ce-i aia sunet care curge lin in viteza fluid si natural dar care devine agresiv si obositor dupa o vreme.
La noi astia mai afoni e mai simplu, se aude bine sau scirtiie. :biggrin:
 
Unde papuci au disparut toate Xonar Essence STU-urile? Xonar D2/PM-ul meu in continuare nu se iubeste cu sistemul meu si imi baga zgomot de fond si interferente in sunetul de output. Suportabil deocamdata, tinand cont ca Elac-urile stau in continuare in cutii si ma lupt cu niste janghine de Microlab Solo 6/7/ceva, dar totusi ma roade ideea sa trec la un DAC extern, sa stiu ca scap de orice interferenta. Ma tot uit de cateva zile, imi suna bine ca specificatii si review-uri STU-ul, insa a disparut de pe peste tot, am luat la rand toate magazinele de pe la noi care l-au avut listat. Insa nu renunt, exista si site-uri externe. Sau exista alternative mai bune la banutzii respectivi? Ahhh, si caut si un cablu USB audiofil, vad ca si astea sunt scumpe rau din pacate. :frown:
 
Eu aveam probleme de genul ăsta (zgomot de fond) pe Xonar DX atunci când nu făcea bine contact alimentarea auxiliară (mufă de floppy), cu care alimenta releele care fac maparea output-urilor. N-avea suficient curent ca să alimenteze toate releele așa că făcea incorect legăturile. Nu mi-e clar dacă D2 are așa ceva.
 
STU este un simplu STX bagat intr-o cutie externa, diferente minime spre zero la sunet. Cel mai probabil Dragonfly suna mai bine, eu l-am perceput ca mai bun decat Xonar D2. Cu ala nu o sa ai nevoie de un cablu audiofil, doar de un interconect jack-to-rca de calitate - exista inclusiv de la acelasi producator, Audioquest, nu este foarte ieftin dar este foarte bun.
 
Eu aveam probleme de genul ăsta (zgomot de fond) pe Xonar DX atunci când nu făcea bine contact alimentarea auxiliară (mufă de floppy), cu care alimenta releele care fac maparea output-urilor. N-avea suficient curent ca să alimenteze toate releele așa că făcea incorect legăturile. Nu mi-e clar dacă D2 are așa ceva.

D2 nu are alimentare externa, doar D2x, si este acelasi model de molex (floppy) de m-a facut sa injur 30 de minute non-stop pana la Maplin si-napoi, noroc ca am gasit conversia necesara :smile:

Eu unul n-am avut probleme cu D2, nu prea pricep ce probleme ar putea sa aiba daca:
- placa de sunet integrata in placa de baza este dezactivata din BIOS;
- alimentarea este curata - sursa buna, interferente EM minime, mai ales ca D2/D2x au ditamai shieldul EM pe ele;
- cablurile care ies din placa de sunet sunt de calitate decenta (momentan eu folosesc optical out pentru receiver, jack normal pentru setul de casti cu microfon, non-audiofil :biggrin:);
- driverele nu dau vreun conflict ciudat model voodoo (se verifica cu DPC latency check);
- inputs/outputs care nu-s folosite sunt pe mute;
- in general sistemul de operare este curatel de drivere si alte chestii care pot cauza conflicte.
 
Ne departam un pic de Hi-Fi, dar trebuie sa mentionez ca am facut toate cele mentionate mai sus de Neo. Si tot fara succes, tot am interferente de ex cand fac scroll de pe mouse se aude un usor parait in boxe la volum mare. Deci ceva trebuie schimbat...
Ref Audioquest, e si ala o varianta, doar ca 675 de lei un stick USB e cam ciudat, cu STU primeam macar o cutie mai mare si mai frumoasa. :smile: Iar interconnect jack-RCA am un Cordial de 5m care este chiar decent, isi face treaba bine deocamdata.
 
La 5m sper ca e balansat. Altfel prinzi cu el Radio Antena Satelor - 153kHz - Brașov, Bod, 200 kW putere in antena. :biggrin: Sau poate tu asta vrei sa asculti...
 
Back
Top