Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Nu stiu cine e Darku', dar savu mai citea rareori pe-aici. Daca o face, un pic de feedback despre articol:
- "dupa cateva blind teste facute" - de ce nu "blind tests" daca nu au tradus in romana?
- "Uimitor! Cat de multe componente au incaput intr-o cutie atat de mica! " - serios, asta e ton de articol serios (sic)?
- "ceea ce ii ofera protectie impotriva semnalelor wireless" - da de interferente radio au auzit? nu de semnale se feresc, ci de interferente
- "convertorul USB TE2077, ce suporta fisiere lossless de pana la 24Bit 96Khz" - ma indoiesc ca in convertorul USB e suport pentru fisiere lossless; de fapt ma indoiesc ca limitarea de 25 bit/96 kHz (majusculele pe dos) e din USB, ci din DAC
- "Este uimitor cat bas poate sa iasa din aceasta cutie micuta" - era uimitor daca era vorba de un speaker, nu de admplif de putere mica
- "Basul este adanc, loveste tare si nu este murdar sau lent", dar apoi "devine cam greoi si pierde din control" - indecisi?
- "sunetul este mai cald si mai dulce", "o amprenta sonora fun" un doctor ar spune ca ati inebunit, cald si dulce nu sunt masuri pentru sunet, iar fun nu scoti dintr-un mars funebru cu orice amplificator veti incerca
- "producatorul, folosind anumite DSP-uri" - parca nu era nici un DSP in lista de piese
- "Desigur, nu a avut controlul asupra membranelor audio cum o fac amplificatoarele mari si grele, insa a fost destul de aproape. Partea de amplificare a gatuit marimea scenei si pozitionarea instrumentelor in spatiu. E10 a avut scena mai mica decat eram obisnuit, iar instrumentele nu aveau acel spatiu personal cum au pe sculele mari. Muzica a fost mai congestionata, iar intrumentele mai putin aerisite – lucru de asteptat pentru marimea sa." - suna a ulei de sarpe pe post de vaselina grafitata; lipseste orice urma de profesionalism, sugereaza delirium tremens acut sau bla-bla in pasareasca cu intentii de vrajeala ieftina
- "E10 nu a indus nici zgomot electromagnetic din PC" - oau, nici nu te-ai astepta de la un device extern, ecranat, cuplat digital; nici ca ploaia uda nu prea te astepti si trebuie neaparat mentionat
- "s-a simtim ca nu mai este la fel de autoritar si “basos”" - ultimul cuvant chiar exista? sigur nu se putea gasi ceva potrivit care sa nu sune a gradinita cool?
- "toate acestea denota coloratura chip-ului folosit la amplificarea castilor" - acum e si colorat? dar dungat nu aveti?
- "Se preteaza foarte bine pe casti sibilante sau pe cele lipsite de viata, anemice; E10 le va trezi potentialul fara a lasa o gaura mare in buzunar." - produsul minune, din casti cu limitari oribile in frecventa si dinamica scoate sunet full range; really?

PS. Da, se poate scrie un review slab pentru un produs bun, dar nimeni nu are de castigat din asta.
 
Nu stiu ce o sa creada Darku daca va citi vreodata criticile tale dar cu 90% din ce-i acolo esti penibil, sincer, nici nu as sti ce sa-ti raspund la asemenea... chestie. :mda: As spune doar atat, pune si tu un link la un review bine facut de scula audio in opinia ta, sunt curios daca ai gasit vreodata unul care sa-ti placa.
 
Aha, deci dacă încerci să interpretezi corect realitatea ești penibil, mulțumesc :biggrin:.

Cu o mică excepție sunt de acord cu AdrianB1, epitetele cald, dulce și colorat se pot aplica la sunet, dar în general e de evitat un dispozitiv descris de aceste epitete.
 
Am avut placerea de a asculta zilele trecute asa ceva: Fiio E10 USB DAC Headphone Amplifier impreuna cu o pereche de castia AKG la care nu am retinut codul.
Azi am avut placerea de a asculta cutiuta legata la un amplificator (marca nu conteaza) si boxe Elac 243 si sa fac comparatie cu line-out din Creative Augigy 2 ZS. Pe scurt, Creative nu are bucati din frecventele inalte (nu se aud anumite sunete deloc) si sunetul e mai sters pe medii, la bas nu am sesizat vreo diferenta serioasa. Asa ca o cutiuta din asta tocmai pleaca prin posta spre mine (comanda online), ca pe cea de test trebuie sa o returnez peste vreo 10 zile.
 
Te-ai grabit sa comanzi - vezi ca mai bun decat E10 este E17. Cel mai probabil este bine sa il returnezi si sa iei modelul portabil.
In rest, foarte bune observatiile tale - ar tb. sa i le dai lui Darku pe mail, probabil are ce sa raspunda la ele.
 
Nu cred ca m-am grabit, E17 e mai bun dar cea mai mare parte a functiilor suplimentare imi sunt inutile, iar diferenta de pret nu justifica niste plusuri inutile.
 
Nici eu nu as lua E17 peste E10 din aceleasi motive; mentionez ca le-am ascultat pe amandoua si diferenta de sunet dintre ele, pe boxe, mi se pare foarte mica. Din pacate, tot pe boxe ambele sunt batute fara probleme de un Xonar D1 dar pentru cei cu laptop o placa de sunet PCI nu prea reprezinta o solutie. :smile:
 
Din pacate nu e tanc. Fie este un ARV (Armored Recovery Vehicle), fie un vehicul specializat construit pentru batalioanele de genisti.
 
Chiar e un ARV pe baza unui sasiu de T55. Avem si noi asa ceva, asta cred ca provine de la armata RDG.
 
Am o chestie ciudata prin Windows: am pus din nou DAC-ul (Fiio E10) si am scos complet placa de sunet Creative; din pacate cand OS incarca driverul (inclus in Windows, Generic USB audio) porneste si un bazait imun la volum, cand incepe sa cante orice bazaitul dispare si sunetul e curat si clar cum ar trebui sa fie. Daca pun pauza in WMP la o melodie sau un film iarasi bazaie, ceea ce ma face sa cred ca ori Windows (x64) trimite tampenii in DAC cand nu face play ori la initializare sau cand opreste sursa de semnal lasa comunicatia intr-un mod ambiguu care produce bazaitul. Idei? Am vazut o discutie pe un forum unde multi se plangeau de aceeasi problema, dar nici o solutie. Inainte de a scoate placa de la Creative nu se intampla asta cu acelasi DAC.
 
Nu pot decit sa-ti recomand sa pui pe langa ea o alta placa de sunet sau DAC similar, dar de la alt producator si cu acelasi driver ca sa vezi ce se intampla.
Sau ... poate vrei sa analizezi forma de unda a bazaitului sa vedem ce-i cu el :smile:
 
Eu tocmai am patit ceva foarte asemanator cu un Xonar DX, dupa ce am reorganizat carcasa si l-am pus in alt slot PCIE. Daca nu era pornita o sursa de sunet se auzeau bazaituri nasoale (zgomot digital, varia in functie de ce faceam) in ambele canale audio front. Daca porneam o aplicatie, unul din canale se auzea perfect, celalalt continua cu zgomotul. Am scos placa si am observat ca alimentarea nu era chiar perfecta (are alimentare externa cu mufa de floppy, iar eu am folosit adaptorul floppy-ide sau cum le zice la molex-urile alea, iar adaptorul nu intrase complet). Totusi Xonar-ul da eroare la initializare daca nu are alimentarea aia, iar mie nu-mi dadea.

Am infipt cum trebuie alimentarea si am schimbat si slot-ul si acum e totul perfect. Nu mi-e clar daca e de la slot sau de la alimentare, dar o sa incerc iar cu slot-ul in care nu a mers, pentru ca e prea aproape de placa grafica acum si se incalzeste cam mult.
 
DX e foarte tare la voodoo stuff, eu a trebuit să renunț la ea și să o înfig în sistemul prietenei și să-mi iau un Xonar D2. Într-un MSI Big Bang Fuzion nu merge în niciun port PCIe în afară de cele două 1x... dintre care unul este obstruat de CPU cooler și al doilea de placa video dual slot. Acum știu că poate fi vina plăcii de bază, dar am renunțat. Acum aștept cu interes următorul upgrade unde placa de bază nu va avea PCI normal >.>
 
Acum că am audiat pe D2 timp de ~1 săptămână de când am schimbat DXul, pot spune că sunetul este mai bun (același setup, Microlab Solo 6 și Sennheiser 380 Pro). Nu aș putea să descriu de ce, ci pur și simplu la maratoane de audiții (minim 2 ore), sunetul nu pare să "obosească", urechea simte diferența.
 
Între timp am testat placa mai bine. Problema e de la alimentarea secundară, în unele cazuri driverele nu-ți spun că nu mai e alimentată corect. Selectarea output-urilor e pe relee, care sunt probabil alimentate din intrarea secundară, așa că nu se pot aclanșa corect dacă nu e conectată.
 
La 50$ nu par a fi solutii audio high-end pentru computer; intrucat nu am mai vazut prea multe lansari in domeniu, ce e in acest moment la varf pentru calitate si performanta?
 
Back
Top