Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Eu mă gândeam că stick-ul ăsta USB e ceva mai mare decât ce e pe placa de bază a laptop-ului (care mă enervează din cauza noise-ului).

Ai ataşat SSRC-ul după ce am văzut post-ul :smile:. Mulţumesc!
 
Se pare că între timp a apărut și review-ul meu, i-am vorbit de rău degeaba :frown:.

Între timp m-am mai jucat cu SSRC și restul de chestii și am reușit să blochez hardware laptop-ul de 2 ori doar scoțând mufa de căști. Naiba știe ce face. Am crezut și că poate ating eu ceva și iese din USB, dar nu e asta.
 
Da, mult bine le-ai mai făcut cu comentariul ăla. :tongue:
Pe average user mode ai testat? Că la banii ăia cam pentru ăștia se pretează.
 
Poate-i totusi defecta jucaria ? Pare deja ciudat rau de tot comportamentul ala... alte drivere exista / ai incercat ?
 
Average user mode însemnând că o bagi și merge? Asta am vrut să fac de la început, dar după câteva minute de muzică pe care o știam bine am identificat artefacte nasoale (scârțâituri, note aiurea). Am zis că m-oi fi upgradat eu și aud artefacte de MP3 (ceea ce nu s-a întâmplat până acum), așa că am dat cu FLAC-uri și APE-uri în ea. Aceleași efecte. Am scormonit după cablu audio cu jack-uri la capete și am băgat RMAA-uri, să înțeleg de ce. Și am înțeles.

Am testat acum SSRC cu resampling la 48KHz, e cu totul altceva. Am pus wav-ul de RMAA 44kHz în Winamp și am ajuns la IMD+noise 0.072%, față de 9% cum era cu 44kHz fără resampling în exact aceleași condiții.

M-am gândit și eu că e stricată, dar am găsit discuții pe alte forumuri cu aceleași probleme. Dar am găsit după ce aveam deja descrierea problemei, căutând exact după distorsiuni and stuff :frown:.


Morning edit: am lăsat laptop-ul pornit peste noapte fără să am vreun program care să folosească placa de sunet, iar de dimineaţă apar glitch-uri în melodii indiferent ce output plugin folosesc, dacă repornesc winamp sau dacă scot şi bag iar "placa" de sunet. Well, să sperăm că laptop-ul nou nu va mai avea aşa mult zgomot :frown:.
 
XPS are şi ecran glossy, care nu e chiar interesant. Mă refeream la discuţia de aici - între timp s-a făcut 2011 şi am ajuns la un Latitude custom. Care, fiind custom made, o să dureze până ajunge :frown:.
 
Last edited by a moderator:
Vestea buna, am jucarii noi la dispozitie. Vestea proasta, scarbele astea suna (din ce in ce) mai bine aproape direct proportional cu pretul. :sad:

In ordinea pretului avem Yamaha A-S500, NAD C375 BEE, Anthem I225, cu precizarea ca Yamaha mi-a lasat o impresia mai buna decat NAD-ul echivalent...
 

Attachments

  • 3xDamage01.jpg
    3xDamage01.jpg
    217.7 KB · Views: 113
  • 3xDamage02.jpg
    3xDamage02.jpg
    245.3 KB · Views: 89
Eu ti-am zis ca pe Elac-uri Yamaha > NAD. :goofy:
Eu ma gandeam la un moment dat sa vorbesc la acustik.ro sa fac upgrade de la RX-497 la R-S500, for extra power. Eventual il iau pe-asta de e la tine, ca e deja desigilat si testat... :smile:
 
Pai daca te decizi ar trebui sa te grabesti ca diseara se intoarce la amicul care l-a imprumutat de la importator si apoi in cateva zile il va duce inapoi - nu l-am luat eu direct ci Savu, tipul care are site-ul asta.
 
[offtopic][troll mode ON]Am citit vreo 2 articole de pe acel site, sunt jenante.[troll mode OFF][/offtopic]
 
Da, oricine face ceva mai deosebit este jenant. Păcat :frown:

Da, știu, ai anunțat că trollezi, dar totuși, nu-i frumos :frown:
 
Whatever, site-ul e facut pentru cine vrea sa-l citeasca, nu pentru profit, dupa cum vedeti nici macar niste reclame google nu are - AdrianB1 poate crede/spune ce vrea, cat timp el nu a facut nici atat sau daca a facut a tinut pentru el, valabil pentru orice "critic" d-asta care sta pe margine unde-i liniste si pace. Am si eu un articol acolo iar saptamana asta urmeaza cel despre Yamaha care va fi mai scurt pentru ca sincer nu stiu ce pot scrie asa mult despre un amplificator. :biggrin:
 
Da, oricine face ceva mai deosebit este jenant. Păcat :frown:

Da, știu, ai anunțat că trollezi, dar totuși, nu-i frumos :frown:

Am vorbit cu omul respectiv (sau cel putin cu userul Savu care presupun ca e cel ce semneaza articolele) si i-am dat o lista lunga de exemple de probleme. Din raspunsul lui imi permit sa dau un singur citat scurt: "E adevarat ca exprimarea nu este cea mai buna, dar ca idee informatiile de acolo eu le consider utile. Faptul ca tu ma critici nu este un aspect negativ, este doar un pas inainte."

Later edit: "Pentru ca am considerat in mare parte argumentele tale juste am mai modificat articolul.". I don't mind being called a jerk only if there is a good reason for it.
 
Asa da, si eu sunt perfect de acord cu criticile constructive; stiu ca scrie cam haotic si la repezeala dar trebuie sa-l auzi cum vorbeste ca sa-ti dai seama cat de ordonat se chinuie sa scrie. :biggrin: Nici eu nu am pretentii ca as scrie ca Plesu dar pana si Savu a spus ca-i plac mai mult prezentarile mele - din pacate interesul meu pentru teste audio a scazut considerabil de cand am actualul sistem audio deoarece sunt foarte multumit de ce aud...
 
Atunci macar niste teste de prize poate...? Cica schimba priza sunetul de pici pe spate. :biggrin:

LE: Am gasit o scula cu WM8728. Abia astept s-o masor cand ajung acasa. :smile:
 
Back
Top