Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,284
Ce bine ar fi daca s-ar specifica in documentatia hardurilor frecventele cu probleme.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,222
Nu prea exista frecvente cu probleme, ci doar coincidente stranii care nici macar nu au neaparat o relatie de cauzalitate.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,852
Putin probabil sa fie doar rezonanta carcasei HDD-ului in sine, ci probabil toata cutia. Asa ca duce spre un anumit model sau cateva modele.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,519
Da, mai mult ca sigur. HDD-ul nu e izolat de laptop, ca sa poata rezona singur. Oricum e ciudat, nu vreau sa zic ca articolul e fake, zic doar ca, daca testati acasa, nu cred ca o sa puteti reproduce problema.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,519
LEVEL UP :biggrin:

Cu scuze anticipate pentru calitatea pozelor, pot spune ca, in acest moment, am cel mai bun sunet pe care l-am avut vreodata acasa. Boxele sunt aceleasi, Elac FS210 CE insa acum sunt bi-amplificate cu Cyrus 6a (2x57W@6ohmi) folosit ca preamp si power pentru inalte/medii la care se adauga Cyrus X Power (2x100W@6ohmi) dedicat special pentru bass. DAC-ul de asemenea acelasi, Chord QuteHD cu semnal din PC via USB. A trebuit sa schimb si cablul de boxe cu unul bi-wire, am pus si conectori BFA pentru ca Cyrus nu stie altceva, a fost ceva munca la instalare dar a meritat cu prisos. Powerul nu a ramas peste integrat cum e in poza, a ajuns sub masa, invizibil dar prezent in sunet - stie sa porneasca automat cand primeste semnal deci nu am treaba cu el, iar ca temperaturi este foarte similar cu integratul (mai are cam 20 cm pana la tavan, ca sa zic asa).

Ca sunet nu stiu ce sa zic, nu mai am cuvinte audiofile la mine, ca pe vremuri. In linii mari, un sunet exceptional de curat inclusiv la volume mari, unde chiar si puternicul NAD devenea aspru, agresiv, neplacut chiar pe unele piese. Pe alte amplificatoare testate problema aparea chiar mai devreme. Azi am trecut indelete prin mai multe genuri, inregistrari de la anii 40 pana la piese de anul asta, cu calitatile si defecte epocii, totul suna excelent. Iar la volum mic si mediu, unde canta in 90% din timp, este atat de... insert audiophile words here.

Ironic e faptul ca eu vroiam sa simplific lantul audio. Ma gandeam la un amplificator cu intrare USB si gata treaba. In schimb, m-am ales cu 3 piese separate, adica cu una mai mult decat aveam pana acum. :smile:
 

Attachments

 • Cyrus1.jpg
  Cyrus1.jpg
  232.6 KB · Views: 33
 • Cyrus2.jpg
  Cyrus2.jpg
  163.2 KB · Views: 33
 • Cyrus3.jpg
  Cyrus3.jpg
  321.9 KB · Views: 34
 • Cyrus4.jpg
  Cyrus4.jpg
  251.2 KB · Views: 34
Last edited:

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,519
Integratul a fost SH de la un amic care nu-l mai folosea de ceva timp iar power-ul a fost dintr-un buy-back si cu o zgarietura pe lateral, deci au costat mult sub pretul normal. Nu am calculat exact, dar overall nu cred ca am dat nici macar jumatate din pretul original de lista, la care se adauga ~400 ron pentru cabluri, boxe + interconect. La pretul de lista nici eu nu aveam bani pentru asa ceva. :biggrin:
 
Top Bottom