Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Discussion in 'PC Hardware' started by Cosmin_C, Oct 15, 2004.

 1. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Da, condensatorii aia care lipsesc cu desavarsire.
   
 2. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  De vreo 3-4 ani, din 3-4 luni în 3-4 luni îmi caut niște căști bluetooth, măcar pentru telefon (acasă încă am Sennheiser 380 Pro cu Onkyo TX-NR525). De fiecare dată renunț. Am niște "mizerii" de la Plantronics pe care nu le-am folosit de ani de zile pentru că muzica sună a manea (indiferent ce muzică, notă maximă pentru performanța asta :biggrin:). Dacă vrei muzică, nu bluetooth.
   
 3. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Audioengine A5+

  Păreri? Alternative? Pentru PC (Xonar DX), ascultat muzică + ceva jocuri, ca înlocuitor de Microlab Solo 6C, care tot fac probleme (telecomanda nu mai merge, una din boxe se aude mult mai încet uneori). Nu vreau să mă complic cu DAC-uri, amplificatoare separate and stuff. Review-urile sunt foarte pozitive, iar înăuntru arată destul de ok.
   
 4. ipman

  ipman Membru Senior

  Incintele active sunt foarte bine optimizate de obicei. Dar poate cineva a pus mana exact pe ele.
   
 5. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  In gama lor de pret, daca te tin tweeterele, nu am nimic de obiectat.
   
 6. ipman

  ipman Membru Senior

  Cum ziceam si mai sus, au propriul lor amplificator, as fi uimit sa nu fie bine dimensionate. Pana si chinezariile Behringer sunau minunat (pentru ce erau si banii dati pe ele).
   
 7. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  As fi foarte uimit daca tweeterele alea ar fi mai mari decat o casca de walkman. Dar e ceva uzual in ziua de azi.
   
 8. ipman

  ipman Membru Senior

  Cand ai spus daca te tin twitterele pentru mine a insemnat sa nu se defecteze in sarcina.
  Marimea este irelevanta atat timp cat ce scrie pe eticheta este corect. De fapt aia cumperi.
   
 9. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  De fapt e o poezie cu tweeterele, un fel de no man's land: randamentul unui difuzor ca lumea (adica pro, adica unul care chiar are magnet) e pe la 1.5%. Restul e... caldura. Care desigur ca trebuie disipata. Tweeterele "reale" disipa atat prin front-plate cat si prin restul metalului. Unele mai smechere au chiar radiator montat pe spate. Revin mai incolo, ca sunt la o terasa... :biggrin:

  Deci daca o luam inginereste, intr-o boxa de 50W, in care dai cu o muzica normala (adica nu cu zgomot alb), tweeterul ar trebui sa disipe fara probleme cam 5W (adica 10% din putere). Si asta fara sa se incalzeasca prea tare, mai ales daca e cu magnet din neodym. Imposibil as zice eu, avand in vedere dimensiunile aberante ale noilor generatii de micro-tweetere low-end consumer. :biggrin:
   
  ipman likes this.
 10. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Sunt unii care zic că au ars tweeter-ele pe versiunea mai veche (A5 fără plus) cu teste audio. Probabil se bazează pe faptul că într-o cameră normală nu ai cum să le dai la maxim fără să te doară urechile. Dacă nu auzi peste 15-16kHz și tot dai mai tare...

  Tweeter-ele de pe Microlab Solo 4C aveau radiatoare: https://www.mygarage.ro/attachments...40-review-microlab-solo-4c-solo4c-tweeter.jpg, nu știu cum e la 6C. A5 nu par să aibă din pozele ălora arse, iar A5+ nu găsesc desfăcut (toată lumea desface boxa cu amplificare, și acolo tweeter-ul e mascat de filtre).
   
 11. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  QED. Depinde si cat vrei sa le tii... Exista posibilitatea sa cumperi de la dealer o pereche de tweetere de rezerva. Probabil vor costa ceva gen 150 Lei perechea. Asta acum, cand sunt in productie. Ca peste 10 ani te jupoaie de bani. Exista si posibilitatea sa nu fie ceva modat custom si sa le gasesti pe Aliexpress.

  BTW: exista si varianta:

  https://www.senia.ro/monitoare-studio/107-2
   
 12. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Nu mă omor după monitoare de studio; au rolul lor în studio, dar parcă-s cumva fade (probabil și pentru că multe încep pe la 60Hz); eu n-am nevoie să aud fiecare imperfecțiune a sunetului, eu vreau muzică :smile:. Iar dacă filtrez lista aia după preț, nu-s chiar multe opțiuni (majoritatea-s la bucată acolo). Asta cu bucata mai complică și wiring-ul, trebuie 2 prize, cabluri de alimentare and stuff.

  Unele-s destul de dubioase; de ex: https://www.senia.ro/monitor-studio-behringer-b1031a/20610-1 - amplificator clasă AB de 75W fără radiator pe spate, doar niște găurele, într-o cutie nu foarte mare? La majoritatea e simplu, că-s clasă D, la banii ăia poți spera că le-au filtrat cum trebuie.

  Cât despre ținut, n-aș vrea să le schimb chiar după 2 ani. Nu ascult muzică la maxim, pe Microlab nici nu cred că le-am dat vreodată la maxim. Le pun niște radiatoare de CPU dacă trebuie :biggrin:.

  BTW, de astea ce ziceți?

  Aș comanda niște drivers de-alea just for fun :smile:.
   
 13. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Erm, nu vrea nimeni ceva din urmatoarele:
  - Wharf 9.3
  - Wharf 10.3
  - Mission M74i
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice