1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Discussion in 'PC Hardware' started by Cosmin_C, Oct 15, 2004.

 1. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior

  Am o problema: toate variantele de Imagine Dragons - Radioactive pe care le-am gasit, YouTube, Vevo sau CD, sufera de un clipping insuportabil: basii au clipping, inaltele au clipping. Cel putin asa se aude pe sistemul meu, pe care alte chestii se aud perfect normal: Fiio E10 + receiver Sony seri 9xx + boxe Elac 243.

  Are cineva o versiune care se aude bine, chiar si doar o bucata scurta de demo?
   
 2. miahi

  miahi Wizzard

  Așa e "by design", din păcate.

   
  AdrianB1 likes this.
 3. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Distorsiunea e clara si intentionata, dar nu sunt de acord cu afirmatia "Meanwhile, those like us who listen critically have to suffer through the distortion." pentru ca ai un buton minune p-acolo care poate opri complet muzica, implicit si distorsiunea. Din fericire gasesc piesa respectiva complet neinteresanta si nu ma afecteaza, dar m-am lovit si eu de problema asta la Metallica - Death Magnetic. Pana la urma am gasit o varianta de Guitar Hero care nu avea clipping/distorsiuni aproape deloc, dar ma indoiesc ca chestia aia radioactiva o sa ajunga la Guitar Hero. :smile:
   
  AdrianB1 likes this.
 4. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior

  OK, multumesc de explicatii. Nu sunt fan al melodiei, dar s-a nimerit sa cante dintr-un playlist care nu era al meu si mi-a deranjat auzul, cat a mai ramas din el. Deci urechile inca nu mi-au luat-o razna :smile:
   
  ipman likes this.
 5. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior

  O recomandare de subwoofer bunicel, EUR 500-1000?
   
 6. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

 7. dreamer

  dreamer Little Devil

  Ce are a face subwoofer-ul cu hifi-ul? :goofy:
   
 8. Quark

  Quark zis şi Brucan

  Se pare ca urechile audiofile nu sunt chiar atat de sensibile precum se credea si ca atare sursa unui sunet cu o frecv. Sub 70Hz e practic imposibil de localizat in spatiu. Astfel sistemele 2.1 iau avant.
   
 9. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior

  Nope. Boxele hi-fi sunt un pic deficitare la capitolul bas in cazul in care se vizioneaza si filme, o chestie uzuala pentru cei care nu isi permit inca un sistem audio separat doar pentru filme. Sau pentru muzica moderna care are un bas mai pronuntat. Drept pentru care un subwoofer dedicat poate imbunatati auditia. Sau asa zic oamenii care trebuie sa explice o chestie noua, foarte grea si aparent scumpa intr-un colt in sufragerie.

  Cosmin_C , ai avut vreodata ocazia sa compari Elac cu SVS la subwoofere? Elac-urile pe care le am sunt glossy, SVS are putine modele glossy si primul din lista, SVS PB12-Plus, e un pic mai scump decat mi-am propus.
   
  Last edited: Dec 7, 2017
  burebista likes this.
 10. Quark

  Quark zis şi Brucan

  O sa caut articolele teoretice care trateaza acest subiect (cand ma intorc din concediu). Oricum e asa cum spun eu. :biggrin:
   
 11. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Nu am ascultat aproape deloc subwoofere si deloc SVS. Imi bazez recomandarea pe opinia unui bun amic, care a testat mai multe modele si care are gusturi haudiofile asemanatoare cu ale mele - adica moderate/sceptice. :smile:
   
  AdrianB1 likes this.