Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Discussion in 'PC Hardware' started by Cosmin_C, Oct 15, 2004.

 1. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Am o problema: toate variantele de Imagine Dragons - Radioactive pe care le-am gasit, YouTube, Vevo sau CD, sufera de un clipping insuportabil: basii au clipping, inaltele au clipping. Cel putin asa se aude pe sistemul meu, pe care alte chestii se aud perfect normal: Fiio E10 + receiver Sony seri 9xx + boxe Elac 243.

  Are cineva o versiune care se aude bine, chiar si doar o bucata scurta de demo?
   
 2. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Așa e "by design", din păcate.

   
  AdrianB1 likes this.
 3. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Distorsiunea e clara si intentionata, dar nu sunt de acord cu afirmatia "Meanwhile, those like us who listen critically have to suffer through the distortion." pentru ca ai un buton minune p-acolo care poate opri complet muzica, implicit si distorsiunea. Din fericire gasesc piesa respectiva complet neinteresanta si nu ma afecteaza, dar m-am lovit si eu de problema asta la Metallica - Death Magnetic. Pana la urma am gasit o varianta de Guitar Hero care nu avea clipping/distorsiuni aproape deloc, dar ma indoiesc ca chestia aia radioactiva o sa ajunga la Guitar Hero. :smile:
   
  AdrianB1 likes this.
 4. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  OK, multumesc de explicatii. Nu sunt fan al melodiei, dar s-a nimerit sa cante dintr-un playlist care nu era al meu si mi-a deranjat auzul, cat a mai ramas din el. Deci urechile inca nu mi-au luat-o razna :smile:
   
  ipman likes this.
 5. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  O recomandare de subwoofer bunicel, EUR 500-1000?
   
 6. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

 7. dreamer

  dreamer Little Devil

  Ce are a face subwoofer-ul cu hifi-ul? :goofy:
   
 8. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Se pare ca urechile audiofile nu sunt chiar atat de sensibile precum se credea si ca atare sursa unui sunet cu o frecv. Sub 70Hz e practic imposibil de localizat in spatiu. Astfel sistemele 2.1 iau avant.
   
 9. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Nope. Boxele hi-fi sunt un pic deficitare la capitolul bas in cazul in care se vizioneaza si filme, o chestie uzuala pentru cei care nu isi permit inca un sistem audio separat doar pentru filme. Sau pentru muzica moderna care are un bas mai pronuntat. Drept pentru care un subwoofer dedicat poate imbunatati auditia. Sau asa zic oamenii care trebuie sa explice o chestie noua, foarte grea si aparent scumpa intr-un colt in sufragerie.

  Cosmin_C , ai avut vreodata ocazia sa compari Elac cu SVS la subwoofere? Elac-urile pe care le am sunt glossy, SVS are putine modele glossy si primul din lista, SVS PB12-Plus, e un pic mai scump decat mi-am propus.
   
  Last edited: Dec 7, 2017
  burebista likes this.
 10. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  O sa caut articolele teoretice care trateaza acest subiect (cand ma intorc din concediu). Oricum e asa cum spun eu. :biggrin:
   
 11. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Nu am ascultat aproape deloc subwoofere si deloc SVS. Imi bazez recomandarea pe opinia unui bun amic, care a testat mai multe modele si care are gusturi haudiofile asemanatoare cu ale mele - adica moderate/sceptice. :smile:
   
  AdrianB1 likes this.
 12. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Cautand un subwoofer sau o boxa de centru nu am dat de nici unele (ba da, de un subwoofer alb, blasfemie!!!) dar am dat de un tip care vindea niste Elac-uri. Boxele sunt in stare buna tehnic, dar cam proasta estetic, asa ca erau destul de ieftine si le-am luat pe toate - o pereche de FS 207 pe care le-am pus momentan ca laterale in configuratia de 5.1 si o pereche de BS 243.2, din care una a ajuns pentru test pe post de centru in aceeasi configuratie.

  Toate bune si frumoase, dar problema cea mare (dupa cea uriasa, nu am cabluri de 100 de euro metrul) e sursa de semnal. Tot ce am reusit sa fac pana acum e sa scot 5.1 pe HDMI dintr-un laptop, merg filmele si parca si demo-urile de pe YouTube, nimic mai mult. Si filme merg doar cele cu DTS, la cele stereo nu am reusit sa scot sunete (hello, esti acolo?) nici pe centru si nici pe boxele laterale, la fel la muzica uzuala de pe YouTube. Trebuie sa mai sap prin asta, oricum laptopul e doar o solutie temporara si foarte incomoda dupa ce nici unul din media players dedicate din zona (un WDTV si un Asus nu-stiu-cum) au demonstrat ca nu sunt in stare sa redea mai mult de 3-4 secunde inainte sa inceapa sa sacadeze.

  Si pentru a fi distractia completa, imaginea scoasa din laptop pe TV e foarte intunecata. Pe laptop se vede bine, televizorul merge bine in general, doar in acest context imaginea e intunecata - playerul e MPC-HC. Ceva sugestii despre ce poate fi facut in acest caz?
   
 13. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  In toata configuratia ta n-am inteles unde-i DAC-ul.
   
 14. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  In receiver: laptop conectat prin HDMI la receiver Onkyo TX-NR509.
   
 15. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Nu poti face remap la canalele audio HDMI din windows daca driverul nu suporta asta. Pana acum n-am vazut decat un singur driver care putea: kx pentru SB Live. Deci remap ori din player, ori din receiver. Pentru youtube n-ai nici o sansa din player, deci daca vrei 5.1 acolo, neaparat alt receiver. Pentru filme in fisiere, MPC-HC stie remap - vezi la setari "Audio Switcher".
  In ce priveste luminozitatea, incearca sa-l conectezi direct la TV si vezi daca nu cumva TV-ul memoreaza setari separate de luminozitate/etc. pentru HDMI.
   
 16. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Am incercat cu alt laptop, in loc de video Intel are Radeon: la filme merge DTS-HD din prima chiar cu playerul default din Windows 10, apare in optiunile din meniul din taskbar cu volumul inclusiv de a configura cate difuzoare sunt cuplate in acel moment, totul pare OK dar YouTube da eroare la orice incercare de play din Edge. Daca scot cablul HDMI, dau play si pun cablul la loc ramane stereo.

  La filme se aude destul de bine, cu volumul la 75% se compara cu o sala Cinema City, chiar si fara subwoofer. Cu volumul mai jos se aude surround, dar nu are acelasi impact perceput. Muzica in 5.1 nu am si nici nu stiu ce player stie sa redea, asta trebuie sa mai studiez un pic.
   
 17. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  HDMI la TV, cablu optic de la placa de sunet în receiver, setat pe DTS-HD. Ah, e laptop :frown:
   
 18. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Un singur HDMI direct in receiver rezolva problema, daca placa video nu e Intel.
   
 19. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Prieten locat pe proiect de durata in Olanda cauta sa profite de ocazie si sa isi ia la mana a doua un set de boxe. Imi cere parerea crezand ca sunt mai breaz dar nu a nimerit asa ca vin spre voi. Prietenul are un Yamaha imens si modernut (HDMI in?) ca si amplif.
  Bugetul este de aprox 400 Eur si aici am gasit alaturi de el urmatoarele:

  1. Mission M74i (sau M34 sau M35)
  2. B&W 603 S3
  3. Focal / JMLab Chorus 726
  4. Focal / JMLab Chorus 816V
  5. Paradigm Monitor 9 V6
  6. Elac FS 207 (anniversary cu tweeter ribbon) (sau cateva alte modele din seria FS 1xx)
  7. Wharfedale Diamond 10.5
  8. Focal Cobalt 816S

  Alte idei? Ideile pot fi exotice dar vedem si daca gasim pe piata lor. De exemplu vestitul PSB de la canadieni, nu are deloc cautare la olandezi.
   
 20. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice