Dude, am mai bibilit prin weekend. No luck. Aceleasi simptome, zgomot de fond clar sesizabil la volum mai mare si paraituri in momentul in care misc ceva pe ecran - daca dau doar de mouse nu se aude nimic, insa daca iau o fereastra si o misc cu mouseul pe ecran face ca toate cele, deci cred ca e ceva si cu placa video. La fel, scroll in gol nu face nimic, scroll in Chrome paraie. Interesant e ca placa de sunet pusa in alt sistem nu mai face asa, insa la mine cand am schimbat sistemul nu a avut rezultat. Hub-uri USB nu am, curentul e destul de curat, problema oricum s-a manifestat si in apt vechi si in cel unde stau acum. Sper doar sa nu fie defecta placa in sine...

Cablul ala de 5m nu stiu daca e balanced (Quark, my bad, retinusem ca scrie ceva de genul asta pe el), insa nu cred ca e de acolo, l-am conectat la laptop si nu mai aveam probleme de genul asta.
Deci e cam voodoo, de aici dorinta mea de a trece pe un DAC extern, ca altfel nu am nimic de reprosat D2-ului asta. Mai iau in calcul si alternativa unui Essence STX intern, inca sunt in dilema daca merita diferenta daca as gasi un STU pentru faptul ca as fi scutit de batai de cap cu interferente. Audioquest Dragonfly v1.2 e si el interesant, mai ales de luat din SUA, diferenta de pret e consistenta. Ca sa nu mai zic ca pe Amazon US cablul Audioquest Evergreen e la juma' de pret fata de EUropa.
Ma ajuta si pe mine un moderator sa mute discutia asta la probleme inezplicabile? Multumesc.