Eu aveam probleme de genul ăsta (zgomot de fond) pe Xonar DX atunci când nu făcea bine contact alimentarea auxiliară (mufă de floppy), cu care alimenta releele care fac maparea output-urilor. N-avea suficient curent ca să alimenteze toate releele așa că făcea incorect legăturile. Nu mi-e clar dacă D2 are așa ceva.
D2 nu are alimentare externa, doar D2x, si este acelasi model de molex (floppy) de m-a facut sa injur 30 de minute non-stop pana la Maplin si-napoi, noroc ca am gasit conversia necesara
Eu unul n-am avut probleme cu D2, nu prea pricep ce probleme ar putea sa aiba daca:
- placa de sunet integrata in placa de baza este dezactivata din BIOS;
- alimentarea este curata - sursa buna, interferente EM minime, mai ales ca D2/D2x au ditamai shieldul EM pe ele;
- cablurile care ies din placa de sunet sunt de calitate decenta (momentan eu folosesc optical out pentru receiver, jack normal pentru setul de casti cu microfon, non-audiofil

);
- driverele nu dau vreun conflict ciudat model voodoo (se verifica cu DPC latency check);
- inputs/outputs care nu-s folosite sunt pe mute;
- in general sistemul de operare este curatel de drivere si alte chestii care pot cauza conflicte.