La acelasi randament, o boxa de 4 ohmi va primi de doua ori mai mult curent decat una de 8 ohmi; in plus mai conteaza si randamentul, de fapt cred ca randamentul este mai important ca impedanta... sigur, in general o boxa mare are un randament mai bun ca una mai mica dar nu in 100% din cazuri.
Nu stiu exact de ce ai atat zgomot de fond dar iti pot spune o experienta proprie, cand am trecut de la Xonar D2 la Arcam rDAC am observat o scadere uriasa in zgomotul de fond - acum e la nivel de soapta in tweeter cu amplificatorul la maxim, ascultat de la 15 cm, cam cum era inainte la 2/3 din volum; cu Xonar fasaitul era audibil fara probleme din punctul de auditie cu amplificatorul la maxim. Acum, Xonar are SNR 118 db declarati si masurati cam tot pe acolo in orice review, in timp ce rDAC pare ca sta mult mai prost in specificatii, citez: (Noise: -104dB - (relative to full scale, 22Hz to 22kHz, unweighted), deci diferenta ar trebuie sa fie in sens invers. Bun, acum intervine buba, placile de sunet se masoara cu un cablu in loop intre input si output, deci zero diferenta de potential, lucru complet irelevant pentru viata reala... in testul urechiometric toate placile de sunet testate de mine pana acum stau mult mai prost la zgomot de fond decat acest DAC pe USB.