Am facut o auditie la mai multe perechi de Elac. Sub rezerva faptului ca nu dadusem cu ulei de sarpe pe urechi de dimineata si nici cu aerosol si cu observatia ca spatiul mic nu prea era de ajutor, situatia era cam asa:
- Elac 68 (cele vechi): bunicele (in comparatie cu celelalte), sunau un pic infundat
- Spirit Of Music: impresia mea e ca redau tot ce era inregistrat in acea melodie; sa le ceri mai mult ar fi insemnat sa compuna niste muzica in plus; excelente, dar la banii aia mi se pare normal sa fie asa
- 310 Indie Black: impresionante. Cand le vezi te intrebi cand a inceput Genius sa produc boxe pentru Elac: foarte mici, metalice, design dragut, tweeterul e cel care da de banuit ca nu e o boxa de 100 de lei; cand le dai drumul surpriza e totala: la volum mediu are o claritate uimitoare si suficienta forta, mult peste cat sugereaza dimensiunile
- BS243: niste 310 mai ieftine, un pic mai mari si din lemn; fac de rusine orice floorstander ieftin, se apropie ca sunet de 310, dar nu le poti confunda cu ele
- din nou Spirit Of Music; pentru o incheiere buna
Auditia a fost intr-o camera de vreo 18-20 mp pe latura scurta. Am folosit pe rand receiverul Onkyo si amplificatorul Anthem - recunosc ca pentru urechile mele sunt mult mai usor de sesizat diferentele intre boxe decat intre amplificatoare - daca la boxe erau diferente sesizabile intre oricare 2 modele diferite la amplificatoare probabil doar pe Spirit of Music le sesizam. Sursa a fost un CD player (nu stiu modelul, dar nu conteaza prea mult) trecut printr-un DAC extern cuplat apoi la intrarea de CD. CD-ul de test folosit mai mult era Nirvana - Unplugged in New York, track 4 (in special pentru bucata de la 2:30 la final) si ocazional ceva necunoscut, genul metal/whatever, prea neclar pentru mine.