SDR-Software Defined Receiver

Există niște drivere experimentale, dubioase, cu care se spune că. Dar semnalul ăla e f. puternic și probabil că d'asta a reușit să-l prindă. Există și un mod (trebuie desfăcut dongle-ul și se dezlipește o bobină de pe intrare) care mai îmbunătățește recepția pe frecvențe mai joase. Dar toate astea sunt o cârjă, te ajută să te miști nițel. Dacă însă vrei să alergi, upconverter.
 
Fără drivere sau mod fizic. Doar ceva setări în sdr#.

Pină la upconverter e OK așa, după cum ai zis și tu. :smile:
 
Versiunea 3 are upconverter incorporat.
Partea proasta e ca sensibilitatea e foarte proasta.
RRA il prind si eu aici, si sunt peste 3000km distanta. Dar nu cu SDR, ci cu un aparat de radio.
 
Depending on the particular model it could receive frequencies from 500 kHz up to 1.75 GHz
Some dongles, like our RTL-SDR Blog V3 also utilize the direct sampling mode which can enable reception below 28 MHz.
 
Păi etajul de intrare e un chip Rafael xxx, tuner TV, cu un RAA generos, dar care mai jos de câteva zeci de MHz nu coboară, prin construcție. Și ca să emuleze o cârjă pentru cei care vor să prindă ceva și mai jos de zeci de MHZ (fără să pună un upconverter în față), au venit ei cu ideea să bypaseze tunerul și să bage semnalul din antenă direct pe intrarea ADC, fără RAA, fără nimic. Care ADC parcă e pe 8 biți, dacă nu și mai rău. Îți dai seama ce calitate rezultă. :biggrin:
 
Multam' frumos de explicatii. Probabil ca de aia prinde ceva mai puternic in benzile alea joase da' nu tot.
Oricum e OK si asa deocamdata, daca o sa simta nevoia trece si la upconverter.
 
Eu stiu, de-aia folosesc altceva. Am un aparat de radio pentru receptionat radio normal, si pe langa asta un wideband receiver cu tripla conversie.
Dar astea fac parte din alte costuri.
burebista daca e vorba strict de bani, un upconverter costa mai mult decat un radio pe care-l gasesti second-hand.
 
Eu nu folosesc SDR-ul ca sa prind posturi radio. 99% e pe post de spectrum analyzer, restul puțin ADSB / AIS, dar așa, de plictiseală. :biggrin:
 
Si chiar prinzi ceva marine?
ADSB e imposibil sa nu mearga, cu toate ca merge prost daca nu ai deschidere.
 
N-am prins niciodată, dar poate îl iau la anu' cu mine, la Obzor. :biggrin:
PS: păcat că vaporașele de pe Herăstrău n-au AIS. :biggrin:
 
Tocma' ce m-a sunat cumnata-meu. Si-a incropit aseara o antena din doua bucati de sirma a 12 metri ficare si a zis ca s-a imbunatatit dramatic popularea in partea aia unde lucreaza upconverteru' ala.
Omu' e super multumit. Deocamdata. :biggrin:

Multam' de sfaturi si indicatii. :thumbs:
 
Last edited:
Dacă tot am prea mult timp liber pe-acasă, am reinstalat stick-ul nooelec pe server pentru ADS-B, cu feed către fr24 și planefinder. Nu pare să stea chiar așa multă lume acasă, sau toată lumea plimbă avioane goale să nu piardă slots pe aeroporturi.

1584609785788.png 1584610153544.png
 
Da, se plimba goale sa nu piarda sloturile. Au facut plangere la UE si se gandesc acum.
Pe de alta parte ai o antena si o pozitie buna.
 
Și niște chestii interesante - două obiecte zburătoare identificate ca elicoptere Delfin (Dauphine), venind de la Slatina (? cel puțin atunci au pornit transponderele, astea nu-s obligate să le țină pornite) pe două trasee diferite, aterizează orizontal pe Băneasa, primul dintre ele făcând și un go around cu touchdown.

Screenshot_2020-03-19 2D Map — Plane Finder Client.jpg Screenshot_2020-03-19 2D Map — Plane Finder Client(2).jpg Screenshot_2020-03-19 Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map Flightradar24.jpg Screenshot_2020-03-19 Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map Flightradar24(2).jpg Screenshot_2020-03-19 Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map Flightradar24(3).jpg

Ambulanța neagră, vă zic io!
 
Păi care mai e șmecheria să te dai cu ventilatorpterul dacă nu poți merge direct de la A la B ci te baleiezi stânga-dreapta ca pișatu boului prin iarbă? Ard ăștia kerosenu degeaba.
 
Back
Top