SDR-Software Defined Receiver

Si o poza (de pe net) cu un dongle SDR la lucru: :nuts:

=============================

Si posturile de radio in FM care ma iradiaza permanent. :biggrin: Asta la o prima strigare, adica abia am bibilit antena.
 

Attachments

  • DE1TBK_RTLSDR+RPI1.jpg
    DE1TBK_RTLSDR+RPI1.jpg
    143.8 KB · Views: 46
  • FM radioz.jpg
    FM radioz.jpg
    37.7 KB · Views: 29
Last edited:
Pentru cine nu stie inca ce e si cevpoate face un SDR d'asta:

 
Vreau sa controlez centrala termica si rulourile electrice de la ferestre cu Raspberry Pi. Centrala are un termostat wireless. Rulourile au telecomanda wireless (radio). Banuiesc ca toate merg pe 433 MHz.
Deci ce-mi trebuie?

PS: Jucariile cu telecomanda radio sunt tot pe 443 MHz, nu? Vreau!
 
Îți trebuie un RTL-SDR, un emițător de 433 controlabil din RPi, ceva soft și mult timp liber, ca să decodezi ce discută alea (există tutoriale pe net despre cum hăcuiești chestii wireless). Sau pui RPi să controleze direct telecomenzile și nu receptorul.
 
Marius '95 Sunt SDR-uri care si emit. Nu este cazul RTL-SDR, care stie numai receptie. Cum pe mine nu m-a interesat niciodata partea de emisie, nu am studiat atent oferta, dar am inteles ca alea care si emit... COSTĂ.
Si vezi si partea ^ cu protocoalele.
 
Pai mi-ar fi placut ceva care sa inregistreze semnale si apoi sa faca playback la comanda, nu sa stau eu cu osciloscopul sa numar varfuri.
 
In alta ordine de idei, un filtru pasiv band stop care sa-mi rejecteze semnalul GSM (860-960MHz) dar la pret de..... filtru exista? :biggrin: Ca ce am gasit eu se cam duc la 50$++ :sad:
 
In alta ordine de idei, am schimbat laptopul cu Win 7 cu altul cu Win 10. Nu mai merge SDR, mi-a scos peri albi. E ceva de driver, dar nu pricep ce.
Quark preturile alea sunt normale cand vine vorba de chestii specializate. 50$ nu sunt nici cat o pereche de probe Fluke.
 
Vezi și porturile USB, dacă pe vechiul laptop băgai din întâmplare SDR-ul în USB2. Am mai pățit cu chestii de-astea mai specializate să nu aibă chef de USB3.
 
NU. E ceea ce cumperi de aici:

 
Pai m-am uitat la componente si-s tot alea... ba inca mai am si in plus.
Din moment ce nu-mi trebuie decat ca sa inregistrez niste coduri si apoi nu-l mai folosesc, are sens sa dau banii pe altul 80% identic cu ce am?
 
Desigur ca poti incerca si ai mari sanse sa functioneze. Ai softurile tot acolo, pe site-ul RTL-SDR. Diferente pot sa apara in masuratori, la raportul semnal/zgomot. desigur ca pot exista si incompatibilitati cu softurile respective. :wink: Citeste insa cu atentie cum se instaleaza driverele, cu ZADIG. E destul de meh...

PS: Sub XP eu folosesc HDSDR si RTL Panorama. SDR# nu mere sub XP. :zbang:
 
N-a mers cu Slackware, ca n-am desktop. Raspbian. Dupa, bineinteles, multe multe muuuuulte crash-uri si erori, un succes rasunator! Am gasit frecventele.
Acum trebuie sa decodez cumva ce se transmite acolo... Ma astept la inca niste multe crash-uri si erori.
 

Attachments

  • IMG_20190410_204618.jpg
    IMG_20190410_204618.jpg
    139.7 KB · Views: 22
Am o miiica problema. Am gasit frecventele pentru 3 dispozitive pe care le am in casa. Toate sunt in jurul la 433-434 MHz, dar nu fix pe aceeasi frecventa. Pe spectru nu se suprapun deloc. Din cate vad, transmitatoarele pentru Raspberry / Arduino nu au o metoda de control fin al frecventei pe care transmit. E normal?
 
Back
Top