Schimbare de macaz. Intel FTW!

Şi atunci, de unde viruşi? :smile:

System Restore m-a scos din bucluc pentru prima oară recent, când m-a mâncat în freză să instalez driverele mai noi de la ATi pentru placa video on-board şi... southbridge. Proastă idee asta cu SB-ul. Noroc cu System Restore.
 
În loc de system restore folosesc... un DVD. Trăiască Norton Ghost! Dar prefetch-ul e la locul lui.
burebista, timpul de boot e absolut irelevant pentru mine; ultima oară am dat restart acum o lună... şi alea 2 minute pierdute (pe lună!) nu prea contează :smile:
 
burebista, timpul de boot e absolut irelevant pentru mine[...]
Dadada, de acord cu tine si eu ii dau drumul si apoi ma duc sa ma spal/maninc/whatever, dar priveste-o prin prisma plictiselii care m-a facut sa observ si sa compar. :biggrin:

In alta ordine de idei se pare ca totusi ceva se busise la permisiuni prin folderul Temp de sub userul meu ca nu ma mai lasa sa rulez OCCT sau sa dezinstalez programe si ma congratula cu mesaje cu Acces denied si altele din tagma lor. Schimbat folderul cu alt nume in Environment variables si sa ma bata Dumnezeu daca nu se misca mai bine si decit inainte de bulibaseala asta care am facut-o prin calculator. :biggrin:

Una peste alta am dezinstalat tot ce aduce la denumire cu optimizat si gata, m-am linistit. Sper. :rotf:
 
Poluatorule!!!

Adică, ţie ţi se pare că primesc curentul ăla pe de gratis? :smile:
Treaba e: sunt de acord să plătesc dublu curentul, dacă ăia 100% în plus se duc pe envirofriendly shit. Şi tot atâta o să consum, n-o să fac economie.
 
System Restore... eu l-am lasat activat pe cele 10 WinXP pe care le am pe HDD-ul cu care testez placi de baza, si am reusit sa iau un virus de pe un USB Stick; acum virusul ala se afla in System Restore pe 10 partitii si nici un antivirus nu-l poate scoate de acolo. :biggrin:
 
Eu am experienţe de ambe sensuri cu System Restore.

M-a salvat de vreo două ori de driveri făcuţi de oameni cucu in the head®, dar am şi găsit viruşi pe acolo, mai ales la servici. Disable System Restore, restart, enable System Restore. 5 minute si un ceai din partea casei :smile:.
 
O bag tot aici ca e in completare la procesor: o noua placa video.
Surprinzatoare. :biggrin:

gtx260.png

Deocamdata a trebuit sa-mi mut fanul din mjloc pe Ninja, sa mai pun un cablu PCI-E in sursa si sa mai scot o placuta din spate de la carcasa ca sa-i fac loc de evacuare.
Am dat un FurMark sa vad care-i treaba. Treaba e mai jos.

furmark.jpg

Aerul scos in spate e fierbinte zdravan si vad ca mai ajuta si la incalzirea prin carcasa/casa. :biggrin:
Silentioasa e in idle, dar departe de 8800GT-ul meu cu S1 si Nexus la 700 RPM. Poate zilele astea o sa ma joc si cu RivaTuner si profile de fan ca la 1400 RPM in idle se cam aude.
Surprinzator merg profilele default ale driverului nVidia (2D/low power 3D/3D) si nu mai am nevoie de profile de underclock.
Ceva de genul in idle.

gpu_frecventa.png

Despre joaca habar n-am ca tocma' ce-am terminat ieri Fear2 cu 8800GT-ul si altceva n-am. Am dat doar Tropic si PT Boats ca benchmark si intr-adevar sunt diferente semnificative de FPS-uri intre 8800GT si GTX 260 216. Cam 50% la media FPS-urilor.

Multumiri eterne unui anume domn care m-a ajutat in achizitionare si altui domn care m-a scapat de sursa si "vechea" placa video.

That's all folks. For now.
 
That's all folks. For now.
Daaa, sigur ca da. :nuts:

Nu puteam adormi daca nu ma dumiream ce se poate face cu fan-ul ei. Se pare ca e destul de ascultatoare si relativ rece.
Din cauza celor incercuite cu rosu (frecvente si voltaj mici in idle) mi-am adus amprenta sonora la nivelul stiut de la Accelero cu Nexus @ 700 RPM.
10xx RPM pentru fanul ei vad ca ma tin sub 55°C daca frec menta pe net sau nu lansez nica' 3D.

Gata, ma duc la nani.
 

Attachments

  • low_rpm.png
    low_rpm.png
    61.7 KB · Views: 58
Permiteti? :nerabdator:
Din cauza de plictiseala cronica acuta am decis ca e timpul sa-mi scot Ninjalau' la pensie. Trei ani a slujit cu devotament atit tabara AMD cit si Intel fanless sau cu fan la citeva sute de RPM-uri.
Dupa mine Ninja merita un loc binemeritat de cooler de top pentru cei cu pitici silentiosi.
In locul lui a aparut asta
72rlnp.jpg


Review-uri sunt la kil pe net asa ca eu nu pot spune decit ca este un pachet premium incepind de la suruburi si terminind cu cutia.
O ora juma' mi-a luat sa-mi dezasamblez/asamblez calculatorul (la lenea mea cronica sper ca va dati seama cit de mare era plictiseala daca am demontat toata sandramaua pentru un moft). Am pierdut Scythe KAMA PWM pentru ca n-are colturile libere pentru a fi prins cu clemele alea de heatsink (nu, nu sunt chiar asa de disperat dupa treaba ca sa iau la pila colturile pline) si am pus direct fan-ul lui care sta la 13xx RPM non stop acu'.
Doar doua chestii pot spune dupa montaj:
- deocamdata nu aud fan-ul la 13xx RPM din carcasa inchisa. :eek: O sa mai incerc inca o data mai pe seara cu termopanele inchise ca inca sunt uimit cum dreq nu aud nica' in plus. Oi fi surzit si io odata cu inaintarea in virsta. :biggrin:
- la temperaturi nu cred ca e ceva nemaipomenit. Cam 6-7°C mai putin in prime95 decit Ninja, dar comparatia nu e prea corecta pentru ca Ninja avea fan-ul intre 400-800 RPM (idle/load) iar Noctua sta fix la 13xx RPM.
Am folosit pasta lui Noctua, tot asa de curiozitate.

Una peste alta inca un moft satisfacut, asa ca pot sa ma duc sa ma impusc linistit. :embarassed:

LE: La 13xx RPM si termopanu' inchis se aude Noctua ala din celalalt colt de camera. LNA si la 1100 RPM e in ton cu restul acu'. Pe de o parte ma bucur ca nu mi s-au tocit simturile pe de alta parte observ cu mihnire cum cele 7°C se reduc pe la 2-3°C fata de Ninja cu Bolt-Thru.
Cred ca am sa pastrez Ninja ala ca trofeu. :biggrin:
Mosneag bolnav...
 
Scythe Kama PWM + bolt-through kit te pot convinge să le faci pachet spre Bucureşti? :biggrin:

În altă ordine de idei, schimbă pasta şi fă rodajul la Arctic Silver, poate mai bărbiereşti vreo câteva grade celzius :biggrin:
 
Neo, ansamblul Ninja+Bolt Thru+ KAMA PWM le pastrez in panoplia mea. Nu ma indur sa-mi dau servitorul credicios, il las la o odihna binemeritata. :smile:
Si sincer ma indoiesc ca AS5 face diferenta de citeva grade fata de pasta Noctua (care BTW arata identic cu AS5 la culoare/miros/consistenta :biggrin:).

Spawn sigur ca le stiam, chiar am vorbit cu omul inainte de achizitie dar ce dracu sa fac daca-s mosneag senil?
a4oabn.jpg
 
Se pare ca ma lasa vederea da' se ascut alte simturi. :biggrin:
M-am mai innoit cu un fel de moft.
Un d'asta la 1200 RPM

KAZE-JYU-SLIM-1000RPM_01.jpg

si un d'asta la 1150 RPM

GentleTyphoon-Fan_03.jpg

Typhoonu' sta la 900 RPM in loc de S-Flex 800, face "acelasi" zgomot cu S-Flex dar la mînometru parca adie ceva mai mult aer p'acolo.
Ala Slim a fost pain in the ass sa-l agat cumva jos in fata HDD-urilor (sta cis intr-un surub, nu mai incape filtrul de praf, aici e treaba de studiat cu o prindere umana) in schimb ma uit cu uimire cum din 50-52°C la HDD-uri (vara si dupa ceva timp cu calculatorul pornit) m-am pomenit cu 38-39°C si asta la 900 RPM.
Una peste alta bune ventilatoare (nu aud nimic suspect sau mai tare fata de setup-ul precedent) si bune rezultate.
Multumiri perpetue unui domn de la itdirect care mi-a mai omorit un pitic mic si enervant. :biggrin:

PS. Cosmine, sa ma bati cu basca uda daca Typhoon-ul ala scoate vreun zgomot mecanic suspect.
 
PS. Cosmine, sa ma bati cu basca uda daca Typhoon-ul ala scoate vreun zgomot mecanic suspect.
Poti sa ma bati cu basca uda. La 9xx RPM aud un fel de ciriit de motor asa ca am pus good ol' trusty S-Flex 800 si toate sunt perfecte iarasi.

In alta ordine de idei m-am procopsit cu un S128. Numa' asta mai lipsea la un mosneag nebun, tichie de margaritar. :biggrin:
Am citit de ieri pina azi despre SSD-uri cit n-am citit in viata mea.
Nu fac f'un review doar ceva impresii cu poze comparativ cu WD 6400 AAKS. Aseara am terminat de instalat Vista si restul de programele esentiale care se odihnesc si pe AAKS, am aceleasi drivere pe ambele HDD-uri.
Un test cu HD Tune cu setarile default

S128 vs. 6400AAKS
34qp55h.png
709cfs.png


De curiozitate am mai facut un test cu HD Tune cu setarile Accurate si 8MB la Block size

S128 vs. 6400 AAKS
24y3f2b.png
2cn9wmf.png


O cronometrare la boot time (nu e prea fair deoarece SSD-ul are un Vista curat ca lacrima iar AAKS-ul unul ciuruit de cind il tot frec).
S128 vs. 6400AAKS
2ujt343.png
21m9s00.png


Astea de mai sus sunt destul de inutile pentru mine ca nu ma omor nici dupa grafice nici dupa boot rapid. Ceva cit de cit mai util m-am gindit ca ar fi o dezarhivare.
S128 vs. 6400AAKS vs. 2500KS (acelasi fisier pus pe fiecare HDD in parte pozat in aceeasi secunda)
10fdu79.png
2vabkvs.png
2cdva7m.png


KS-ul e vai de mama lui, da' e bun de tinut torentele pe el. In schimb AAKS-ul ii sufla binisor in ceafa SSD-ului.
Cam asta a fost cu testele. :biggrin:
Impresii personale la cald. La ochiometru in mod cert se simte diferenta intre SSD si un HD clasic. Instalarea Vista s-a facut sensibil mai rapid, programelele par mai vioaie la lansare (la Firefox totusi am dubii, da' ala pina porneste oricum tre' sa ai rabdare) overall parca reactioneaza mai rapid la comenzi calculatorul dar poate am avut eu asteptari mai mari sau din contra nu sunt prea pretentios la HDD-uri pentru ca nu m-a dat pe spate diferenta dintre cum se misca acum Vista pe SSD fata de Vista pe AAKS.
In mod cert faptul ca e rece, e mut si e mai rapid sunt atuuri de necontestat dar in acelasi timp pretul si faptul ca la ochiometru diferentele mie mi se par mici cred ca tin deoparte marea masa de doritori.

Deocamdata astea sunt impresiile de la botul calului. Am sa revin cu altele in momentul in care o sa pun un Seven pe el si (eventual) o sa testez si programul asta care cica face ce n-a mai vazut Parisul: mareste durata de viata si viteza.
Exista si o varianta free de la M$, SteadyState ii zice si care cica ar face cam ce face minunatia de mai sus dar din pacate ii lipseste suportul pentru x64.
Pina atunci, am suit p'o sa si v-am spus povestea asa.
 
Am sa revin cu altele in momentul in care o sa pun un Seven pe el si (eventual) o sa testez si programul asta care cica face ce n-a mai vazut Parisul: mareste durata de viata si viteza.

Hmmm... cifrele de acolo par cam umflate iar eu sunt obisnuit sa suflu si in iaurt. :rolleyes: Sa fie astia mai "destepti" decat producatorii de SSD-uri care baga o caruta de bani in "research and development"?
 
Un thread ales la intimplare din j'demiile existente. :smile:
Cit am putut citi in 2 zile despre MFT/SteadyState se pare ca fac ceva.
Da' ia stai ca-ti dau unul si de-a nostru, numa ca trebui cont sa vezi pozele.
 
Concluzia ta seamana cu cea trasa de mine, doar ca eu am testat in jocuri care incarca masiv in timp ce te joci - MMO's si Oblivion in special. Un RAID0 de AAKS taiate la 150 de giga mi-a lasat o impresie mai placuta, parca era mai mare progresul. Totusi felicitari pentru noul pitic. :biggrin:
Sa fie astia mai "destepti" decat producatorii de SSD-uri care baga o caruta de bani in "research and development"?
Producatorii de SSD-uri sunt pe calea cea buna dar inca nu au ajuns acolo. :wink:
 
Au ajuns, dar n-avem noi drum pe-acolo. :biggrin:
Confirm motor noise la Typhoon, am luat unul de 800rpm, zgomotul respectiv e perceptibil peste 700rpm.
 
Back
Top