Schimbare de macaz. Intel FTW!

Decizie înțeleaptă. :smile: Pe considerentul ăsta eu trebuia să rămân la E5200 + 8800GT. :biggrin: Că jucam online doar RTCWET. Da' okiu' meu n-ar fi văzut grafică (sau joacă) ca-n Battlefield 1, Witcher 3 sau CoD ultimele.
 
Eventual mai schimb placa video cindva si merg inainte. :smile:
Yep, e pe vine.

1024.png

Sase ani fara schimbat hardware, peste fo' 2 zile schimb prefixul si aveam si o mie de lei moka la garaj asa ca de ce nu? :biggrin:
 
Pai ar trebui sa fie buna la cite review-uri am citit despre ea.
Sincer am tot asteptat sa scada pretul odata cu aparitia alora cu memorii de 9 GB/s, cu 580, cu iminenta Vega, cu dracu' cu lacu' da' n-a scazut nimic. Poate doar glicemia la mine lol.

Nu prea am ce juca cu ea da' macar nu pornesc ventilatoarele in light use.
 
Are sub 100W consum in aproape orice scenariu si joc. In jocuri ceva mai vechi dar nu complet obsolete, cu vSync ON nici macar nu porneste coolerul, sta sub 60 de grade (exemplu Fallout New Vegas 1920x1200 totul max inclusiv 8x AA). Dar aia de 100W o sa aiba probabil 80W in aproape orice joc, asa ca... :smile:
 
Am deja o placa video pe la 170W si zgomotul e prea puternic. Indiferent ce ii faci, 170W se racesc cu mai mult zgomot decat imi doresc. As prefera chiar ceva gen 75W, fara alimentare auxiliara, probabil placa mea video actuala (GTX 760) fabricata cu procesele curente ar indeplini criteriile.
 
Pai 1060 are deja 50W mai putin ca placa ta, pe hartie. Plus mult mai multe frecvente de functionare, nu doar 3D on/off cum avea 760 si placile din acea generatie. In jocul mentionat mai sus merge pe la 900 mhz, cu variatie de +-50 mhz. Eu sunt 99% sigur ca GTX 1060 ar fi deja perfect silent si in sistemul tau, pentru ca in al meu nu se aude niciodata, iar eu nu am niciun cooler peste 400 rpm in el, nu il aud nici macar in linistea noptii.
 
Ma uit la 1060 si vad ca alea cu minim 2 DisplayPort sunt fabricate de firme mai putin cunoscute, Gigabyte sau MSI fac doar cu 1 DP si multe altele care nu imi trebuie.

Cum mai stau PNY si Gainward, e vreo diferenta de calitate? E vreo diferenta intre 1 si 2 ventilatoare? Vad un EVGA cu 3 DP si un singur ventilator.
 
Si un MSI cu 3DP dar e cu 3GB.

Cit despre calitate dreq stie. In general din ce-am citit pe forumuri Gigabyte e predispus la coil-noise, restul se pare ca nu prea.
PNY am avut o data un 8800 si se incalzea ca dracu' dar nu e relevant in cazul de fata.
Gainward GS a fost contracandidatul la MSI-ul pe care mi l-am luat. A pierdut la mustata dar n-am un motiv serios.

1060 e o placa rece. Cred ca si un ventilator setat cum trebuie face fata lejer.
 
Ma uitam la cele cu 3 GB de RAM,Google zice ca e in regula. Fiind un upgrade mai mult de consum si zgomot, 5% performanta ma lasa rece.
 
Dupa o vreme suficienta, mi-am dat seama ca am facut o schimbare inutila. Cand joc cate ceva nu se mai aude placa video, asa ca se aude ventilatorul de pe procesor care era doar o idee mai silentios decat cel de pe placa video, se pare. Am avut un water cooler, dar i -sa busit pompa dupa ceva ani si a inceput sa rontaie, asa ca am trecut la loc la cooler clasic cu ventilator si se aude acum, ca nu il acopera nimeni.

Si tot atatea FPS-uri am in Wot, cu 1060-ul. Nu ca ar fi insuficiente. Asa ca astept sa se clarifice treaba cu suportul de memorii in Ryzen ca sa schimb si procesorul, deocamdata sunt inca pe FX 6300 ca nu stiu ce memorie DDR4 sa cumpar.
 
Pai WoT saracu' nu prea are treaba cu placa video. Cind il jucam eu era legat de procesor si mai mult nici macar nu stia decit de un thread asa ca degeaba aveai nu's ce avion de quad cu HT ca freca menta.
Poate au mai schimbat ceva de atunci nu stiu.
 
Back
Top