Sânt fericit că mâine o să ploo

Nu am gasit nici o circumstanta atenuanta. Am corectat niste impresii gresite pe care le are Neo din lipsa de interes sau experienta. "Lucrez pentru un incult"? Lucrezi pentru HR? "Self esteem de a nu lucra pentru ...."? Tu crezi ca in Oracle toti stiu sa scrie impecabil? Nu esti un amarat, nu esti in foame, dar nici nu te vad plecand din firma din cauza acelui self esteem. Atunci generalizarea "nu lucrez intr-o firma cu astfel de oameni" e ori puerila, ori de-a dreptul stupida. In afara de cei care lucreaza pe cont propriu, bag mana in foc ca toti ceilalti au macar un coleg care da cu mucii-n fasole cand e vorba de scris si/sau vorbit.

Nu le gasesc scuze alora care nu stiu sa scrie dar mi se pare de o imbecilitate crasa cand apreciezi un mesaj stupid doar pentru ca e scris corect. Cum poti sa consideri din start ca daca forma e corecta si fondul trebuie sa fie sau ca judecata a fost sanatoasa este peste puterea mea de intelegere (limitata, se pare).
Nu uita ce ai zis cu o pagina in urma.
OK, ştiu, "dacă ţi-e foame, mânci şi pietre", dar am ajuns la punctul în care nu mă duc la un interviu unde de la bun început te tratează ca pe un nimeni.

Mi se pare cam aiurea sa ii recomanzi cuiva sa rateze o potentiala ocazie doar pentru ca tie nu ti-a mers bine la un moment dat.

Dar gasesc scuza companiei. Nu am trecut prin nici o companie care sa imi dea test de limba materna in scris la angajare. Asta inseamna ca de la mica la mare toate companiile sunt in ceeasi oala. Care e primul care vrea sa isi dea demisia din "self esteem"?

Am vazut toata treaba asta in actiune: angajeaza la HR un student sau absolvent de la psihologie (de ce naiba psiho nu stiu, ca e vorba de dat mailuri si telefoane, nu evaluari), ala sta pe gratis sau pe un salariu minim timp de o luna timp in care ajunge sa dea si niste mailuri. Unul sau mai multe o sa fie gresite pentru ca berbecul nu s-a obosit sa bage un spell check. Si daca firma se respecta nu va continua colaborarea cu berbecul, dar tu nu ai de unde sa afli asta ca nu o sa dea anunt in ziar. Bun, acum ce se intampla? Managerul isi da demisia de onoare? Iti da mail cu scuze (poate chiar ar face-o unii)? Tu nu te mai duci la interviu la compania respectiva? Asta mi se pare cel putin o exagerare.
Principiul one strike and you're out nu este unul chiar sanatos. Neo trebuia sa ne faca cu mana de la geamul forumului de mult pentru motive pe care nu trebuie sa le enumar din nou mai ales ca de data asta e sectiune publica. E absurd sa vad ca unii au principii numai cand vine vorba de altceva decat persoana lor.

M-au deranjat in primul rand generalizarile lui Neo care cred ca ar fi trebuit sa mai scoata un pic capul in lume inainte sa le faca.
Gab, zi pas. Dacă nu sunt în stare nici să scrie corect românește, sunt praf pe toate părțile.

Daca eu am avut bulan nu inseamna ca asa este mereu, evident. Inseamna ca doar in companiile mici omul de la recrutare e "all-in-one". In Oracle omul cu care ai dat interviul si care iti face actele de angajare nu cred ca mai are treaba sa iti faca mai tarziu adeverinte, concedii sau alte formulare. Cred ca toate companiile cu mai mult de 400-500 oameni au un recruiter dedicat cu care nu ai de-a face decat in cadrul acelui proces de recrutare. Persoana cu care am trecut eu prin procesul de angajare nu a mai avut nici o treaba cu mine de atunci. Poate nu e asta regula dar nici nu cred ca e exceptia si ca a fost cazul meu atat de aparte.

Chiar nu inteleg de ce ai ales sa citesti/interpretezi doar jumatate din mesajul meu si sa ignori complet esentialul care era ca un text scris corect nu iti garanteaza nimic relativ la continutul lui si ca atunci cand te duci la un interviu criteriul pe baza caruia accepti sau nu jobul nu ar trebui sa fie "ala de la HR nu scrie corect". Serios. Nu are nici o treaba cu self esteem, doar cu niste teoretizari de forum pe care bag mana in foc ca cei mai multi nu le-ar aplica in realitate.
Sa-mi spui daca ti-ai da demisia pentru ca primesti o informare de la internal communication si are o greseala in ea. Sau daca doar razi si cu curul de ei si cam atat :wink:.

Plus că am observat că a început să-ți placă să fii Gică-Contra. Preferi ortografia mucită unei idei probabil geniale (similar cu a căuta diamante-n rahat) decât să încerci să înțelegi idei discutabile și poate naive și poate emanate din prea mult self-esteem de unii călcați în picioare prea mult de li s-a luat?
Mai mai baiatule, esti calcat in picioare de alti Neo ca tine, nu de mine si nici de aia care fac greseli de scriere. Oameni care gandesc "daca le-a mers pana acum, le merge si de acum incolo". Balaria asta a iesit din gurita ta. Vezi de ce prefer sa trec de forma si sa apreciez continutul in loc sa inghit pe nemancate o imbecilitate ca asta (mai ales ca acum cateva zile spuneai fix invers in topicul cu spagi :wink:) doar pentru ca ai stiut sa folosesti diacritice?
Da, assumption is the mother of all fuckups. Tocmai de-asta nu as presupune ca ce spui tu e pe bune pentru ca e scris corect. Nu e un efort prea mare sa astept pana maine si sa te vad cum ti s-a schimbat parerea :wink:.

Plus ca am observat ca a inceput sa nu imi mai placa deloc sa postez (a se citi nu am mai postat deloc) in ultima vreme din sila pe care mi-o provoaca posturile astea ca ale tale, care impart "inteligenta" pe toate topicurile, dupa cum se schimba vremea. Azi vrem salarii mai mari, maine nu ne trebuie ca merge si asa, hai ca merge. Stii tu, consecventa, consistenta... dar macar stii de diacritice. Ai preluat stafeta la capitolul "am o parere despre orice si intotdeauna e cea corecta".

Da, chiar apreciez mai mult diamantul din rahat decat rahatul dintr-o cutie frumos ambalata. Pentru ca eu vreau sa ma aleg cu diamantul in timp ce tu vrei sa te alegi cu rahatul. Mie o sa imi ramana in cap ideea aia geniala pe care o sa o retransmit corect gramatical, iar tu o sa ramai cu un rahat pe care sa il dai mai departe. Cine crezi ca e mai castigat? O sa apreciez o idee buna indiferent cum e scrisa pentru ca ideea iti modeleaza modul de gandire, nu gramatica in care a fost expusa. Asa ca unii ajung sa aiba o gandire sclipitoare, iar ceilalti una de rahat. Ghici spre ce tind eu, fie ca am sanse sa reusesc, fie ca nu.

In cativa ani te-am vazut insultand, injurand, batandu-ti joc de alti membri ai forumului in moduri cel putin "neonorabile" ca sa nu le spun miselesti. Esti o lectie de self-esteem ambulanta, atat pe forum cat si in afara lui. :rolleyes:

Acum pentru ca inca respect parerea unora de aici o sa abandonez discutia. Si asa nu am nimic constructiv de spus. Am incercat sa condensez totul intr-un singur post ca sa nu fie nevoie sa mai obosesc pe cineva.
 
"Lucrez pentru un incult"? Lucrezi pentru HR? "Self esteem de a nu lucra pentru ...."? Tu crezi ca in Oracle toti stiu sa scrie impecabil? Nu esti un amarat, nu esti in foame, dar nici nu te vad plecand din firma din cauza acelui self esteem. Atunci generalizarea "nu lucrez intr-o firma cu astfel de oameni" e ori puerila, ori de-a dreptul stupida.
Nii-noo, nii-noo, troll alert! Trollll aa-lert!
Fără supărare, tovarăşe, dar wall of text-ul nu te scapă.
Dacă tu nu mă vezi plecând din firmă, e ţeapa ta. De-o vreme încoace asta înerc să fac. Guess why. Din cauză de self-esteem. Uite aşa. Fiindcă sunt avansaţi toţi incompetenţii (şi NUMAI ei), fiindcă lucrurile se târâie unde ar trebui să alerge şi stau unde ar trebui să se târâie, din cauză de nepotisme, etc., etc.
Even more, mi-am făcut propriul development plan şi ţintesc străinătatea, am trainings pe rol, ergo nu numai că vreau să plec din firmă, dar şi din ţară. De tot. Dar, again, dacă tu nu mă vezi plecând din firmă, asta înseamnă că n-o să plec, nu?

Nu le gasesc scuze alora care nu stiu sa scrie dar mi se pare de o imbecilitate crasa cand apreciezi un mesaj stupid doar pentru ca e scris corect. Cum poti sa consideri din start ca daca forma e corecta si fondul trebuie sa fie sau ca judecata a fost sanatoasa este peste puterea mea de intelegere (limitata, se pare).
N-am spus că mesajul e stupid. Am zis că un mesaj adresat unul client extern (până când devine angajat, candidatul este un client al firmei din punct de vedere recruitment/HR) care e scris cu picioarele denotă faptul că respectivei companii nu-i pasă. Şi dacă unei companii nu-i pasă de imaginea ei, ce te face să crezi că odată angajat o să ai parte de cel mai mic respect? Şi dacă într-adevăr e o diferenţă mare între ce-i înăuntru faţă de ce-i afară ("afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul"), atunci e iarăşi naşpa, deoarece asta înseamnă că ceva în tot workflow-ul ăla de angajare e broken, măcelărit, dezastru, că nu ştie stânga ce face dreapta.

Nu uita ce ai zis cu o pagina in urma.
Ce-oi fi zis?
Mi se pare cam aiurea sa ii recomanzi cuiva sa rateze o potentiala ocazie doar pentru ca tie nu ti-a mers bine la un moment dat.
Read again. Nu i-am recomandat nimănui să nu meargă, ba chiar am fost foarte atent să nu fac recomandarea asta direct. Eu mi-am exprimat opiniile vis-a-vis de modul de scriere şi deducţiile logice proprii; dinspre partea mea, mergeţi cu toţii la toate interviurile posibile, că nu mă afectează. Şi dacă vă afectează pe voi, puţin îmi pasă. Eu am spus că EU nu mă duc. Şi dacă mă afectează pe mine, puţin ar trebui să vă pese :smile:

Dar gasesc scuza companiei. Nu am trecut prin nici o companie care sa imi dea test de limba materna in scris la angajare. Asta inseamna ca de la mica la mare toate companiile sunt in ceeasi oala. Care e primul care vrea sa isi dea demisia din "self esteem"?
Testul ăla scris de limba română ar trebui să fie OBLIGATORIU pentru toţi cei care comunică în scris şi/sau verbal cu clienţi externi de orice tip. Corespondenţă, e-mail, telefonie, you name it. A, ca back-office, programator, cărător marfă, etc., chestii care sunt 100% interne, true, nu contează cunoştinţele astea. Nu e un skill necesar. Dar posturile unde skill-ul ăsta e esenţial, scuză-mă... e cam maro să nu existe un test. E ca şi cum ai angaja la Tehnical Support pe unul care nu ştie să dea drumul la un calculator. Nu că nu s-ar practica şi asta, dar nu înseamnă că e şi normal să fie aşa.
Ergo: dacă ţie nu ţi-a dat nimeni test de limba română la angajare, rezultă că nu e necesar. Way to go, Einstein! Iacă mie mi s-a dat test de română, test de engleză (scris, citit, vorbit) şi era pentru job de Helpdesk Analyst, ăla de ia telefoane. Internal customers, deci nu mare lucru, dar sunt skill-uri de bază pentru job-ul ăla. Ştii ce e interesant? Că am skill de English Knowledge în appraisal. În fiecare an. Deci se practică.
Faptul că firme mari nu practică treaba asta nu înseamnă că nu e nevoie, ci probabil că nu le prea pasă.
Am vazut toata treaba asta in actiune: angajeaza la HR un student sau absolvent de la psihologie (de ce naiba psiho nu stiu, ca e vorba de dat mailuri si telefoane, nu evaluari), ala sta pe gratis sau pe un salariu minim timp de o luna timp in care ajunge sa dea si niste mailuri. Unul sau mai multe o sa fie gresite pentru ca berbecul nu s-a obosit sa bage un spell check.
Vezi că am bolduit neşte chestii.
- "de ce naiba psiho nu ştiu" - 'ete ăsta e un semnal de alarmă. Ţie ţi se pare ciudat, dar treci peste asta ca Vodă prin lobodă, eh, whatever... Stai aşa că nu-i aşa. Exact tendinţa asta de a sări peste problemele pe care nu le înţelegi te bagă în rahat (şi bagă în rahat întreaga ţară, la nivel general). În loc să-ţi pui întrebări, tu ignori problema. În fine...
- "berbecul nu s-a obosit să bage un spellcheck" - dude, asta e problema de după problemă de după problemă. Spellcheck-ul e pentru typos and shit, nu e ze ultimate fool-proof gizmo. Problema iniţială e de ce nu s-a dat test de limba română. Problema a doua: de ce nu există deja nişte template-uri pe care berbecul să le folosească. Abia a treia problemă e utilizarea spell-check-ului.

Si daca firma se respecta nu va continua colaborarea cu berbecul,
Nu, dacă firma se respectă nu îl angajează pe berbec in ţe first place, că ăla reprezintă imaginea firmei. E ca şi cum Victoria's Secret ar pune pe postere şi reclame nişte scofâlcite vai viaţa lor, că noah, erau ieftine.
Principiul one strike and you're out nu este unul chiar sanatos.
Again, nu e vorba de "one strike and you're out". E vorba de faptul că poţi să îţi dai seama de mai multe lucruri dintr-un e-mail prost scris decât crezi. Ştiu şi eu să fac diferenţa între un typo (exemplu "intalnirea d eastazi") şi agonie gramaticală ("v-eti fii selectat"). Şi de aici te prinzi că:
- firma angajează oameni după ureche;
- oamenii ăia sunt importanţi pentru că ei reprezintă imaginea firmei (repet, iniţial era vorba de o firmă mare de asigurări, aia e 100% customer-facing).

Dacă postul era de spălătoreasă (no offense, Gabriela!), discuţia asta nu avea loc;
- o firmă care angajează oameni importanţi după ureche e cam nasoală;
- firma nu are template-uri standard (de ce? Nu-mi spune că n-au avut timp să le construiască, aia e treabă de o zi pentru toate la un loc);
Overall, firma nu inspiră încredere, sorry to say. Dar asta e concluzia mea.
Chiar nu inteleg de ce ai ales sa citesti/interpretezi doar jumatate din mesajul meu si sa ignori complet esentialul care era ca un text scris corect nu iti garanteaza nimic relativ la continutul lui si ca atunci cand te duci la un interviu criteriul pe baza caruia accepti sau nu jobul nu ar trebui sa fie "ala de la HR nu scrie corect".
Nu am ignorat; problema e că tu nu te-ai gândit mai departe de "e sau nu corect mesajul". Nu te-ai întrebat de ce nu e corect mesajul şi ce înseamnă asta.

Sa-mi spui daca ti-ai da demisia pentru ca primesti o informare de la internal communication si are o greseala in ea. Sau daca doar razi si cu curul de ei si cam atat :wink:.
Le trimit reply cu corectările de rigoare. Au fost destule cazuri. Am postat pe perete în biroul de suport exemple de texte varză şi centrul de suport de origine; am acele exemple încă; e o luptă titanică, dar o duc pentru că e ceva în care cred. Iarăşi, presupui că eu aş face ce faci probabil tu: "râzi cu curul de ei şi cam atât". Nah, eu sunt dispus să ies din pătrăţica mea pentru a corecta şi greşelile altora, şi bineînţeles mă aştept să îmi corecteze alţii greşelile mele.
Uite, exemplu: acum 3 ani, din viteză, am scris un mail către customer în care îl rugam "please attach a screenshit". E un typo de-ăla nasol, taste una lângă alta, dar ce iese e urât. Am trimis imediat mail cu scuze, cu CC la manager-ul lui şi al meu. Of course, mi-au pus toţi că nu e nicio problemă, dar eu tot ca un căcat m-am simţit. Astfel de greşeli nu ai voie să faci; şi dacă le faci, ţi le asumi.
OK, oi fi eu mai alb şi mai curat ca ăilalţi, dar în primul rând treaba asta e legată de cât de mult mă respect pe mine, şi tot atâta vreau să îi respect şi pe ceilalţi.

Plus ca am observat ca a inceput sa nu imi mai placa deloc sa postez (a se citi nu am mai postat deloc) in ultima vreme din sila pe care mi-o provoaca posturile astea ca ale tale, care impart "inteligenta" pe toate topicurile, dupa cum se schimba vremea. Azi vrem salarii mai mari, maine nu ne trebuie ca merge si asa, hai ca merge. Stii tu, consecventa, consistenta... dar macar stii de diacritice. Ai preluat stafeta la capitolul "am o parere despre orice si intotdeauna e cea corecta".
Dude, nu-s făcut din granit, time passes, people change, opinions change. Nu înţelegi asta, good riddance. Eu nu scriu pentru tine, scriu că îmi vine să scriu, you're not ţat important :smile:

O sa apreciez o idee buna indiferent cum e scrisa pentru ca ideea iti modeleaza modul de gandire, nu gramatica in care a fost expusa. Asa ca unii ajung sa aiba o gandire sclipitoare, iar ceilalti una de rahat. Ghici spre ce tind eu, fie ca am sanse sa reusesc, fie ca nu.
Eu zic că tinzi cătrte trolling, îţi place să te cerţi. Ghinion, cred că şi mie :tongue:
Cât despre idei, pentru ca o idee să fie bună trebuie să te identifici cu ea, să îţi convină. Ergo, ceea ce ai scris tu e definiţie circulară.

In cativa ani te-am vazut insultand, injurand, batandu-ti joc de alti membri ai forumului in moduri cel putin "neonorabile" ca sa nu le spun miselesti. Esti o lectie de self-esteem ambulanta, atat pe forum cat si in afara lui. :rolleyes:
Links, altfel eşti un troll de căcat. ăsta e atac direct, nedovedit. Aştept cu interes detalii. Dacă le ai, mea culpa. Dacă nu, aştept scuze din partea ta.
 
Links, altfel eşti un troll de căcat. ăsta e atac direct, nedovedit. Aştept cu interes detalii. Dacă le ai, mea culpa. Dacă nu, aştept scuze din partea ta.
Umm... era vorba de Neo, nu de tine - am fost insultat, injurat, iar chestiile neonorabile erau magariile gen schimbat avatarul altora (nu al meu dar in fine). De fapt doar 2 sau 3 fraze din post iti erau adresate, alea cele mai apropiate de citate din ce suneai tu. Tu erai printre cei ale caror pareri am spus ca le respect. Spun erai pentru ca te-ai aruncat sa ma faci troll de cacat (printre altele, chiar daca unele erau mai subtile sau voalate - chiar nu am avut inima sa citesc tot pentru ca par doar spuse la suparare :smile:) fara macar sa ceri lamuriri chit ca o faceai pe PM. Si nu-i nevoie de nici un mea culpa, probabil ca sunt troll de cacat.

Dar confuzia asta explica modul in care ignori faptul ca nu am gresit cu mai nimic in postul meu si ca esti asa virulent pentru ca te simteai atacat.

Iar eu o sa ma duc sa plang pentru aia care isi dau demisia din self esteem pentru ca cineva, undeva in firma aia, nu stie sa scrie corect. Sau pentru ca nicaieri in tara asta nu se da test de limba romana la angajare. Nu pentru ca te trateaza ca pe un servitor, nu pentru ca te plateste prost, nu pentru [orice altceva nasol] ci pentru ca ala de la HR nu stie sa scrie. Mi se pare o gandire suficient de sanatoasa.

Cum spuneam, prefer in orice clipa un agramat inteligent de la care pot sa invat ceva decat un Neo care stie sa foloseasca diacritice si mai stie ca daca prostul de la HR scrie prost atunci "toti sunt praf".

P.S. Ce-oi fi zis tu am si citat. Cand ai spus-o tu a fost ok, cand am repetat-o eu nu a mai fost. Ceva e putred aici :smile:.

Numai bine.
 
Umm... era vorba de Neo, nu de tine
OK, circumstanţă atenuantă acceptată - still, dacă citeşti din nou ce-ai scris, nu se distinge de cine vorbeşti. Mea culpa, nu mă duce atâta capul, erori de comunicare apar chiar şi-n scris.

Spun erai pentru ca te-ai aruncat sa ma faci troll de cacat (printre altele, chiar daca unele erau mai subtile sau voalate - chiar nu am avut inima sa citesc tot pentru ca par doar spuse la suparare :smile:) fara macar sa ceri lamuriri chit ca o faceai pe PM. Si nu-i nevoie de nici un mea culpa, probabil ca sunt troll de cacat.
Era un IF-THEN-ELSE acolo, deci relax :smile: - nu m-am aruncat la nimic.

esti asa virulent pentru ca te simteai atacat.
Din contră. Am remarcat fraza asta abia la final; la prima citire mi-am luat doar puncte de reper pentru idei, apoi am răspuns punctual la X, Y şi Z, abia la final am văzut fraza cu pricina. Deci, my friend, cu părere de rău dar te înşeli :smile:
Cum spuneam, prefer in orice clipa un agramat inteligent de la care pot sa invat ceva decat un Neo care stie sa foloseasca diacritice si mai stie ca daca prostul de la HR scrie prost atunci "toti sunt praf".
Wait, what? Agramat inteligent? Oh, pah-lease!
 
Wait, what? Agramat inteligent? Oh, pah-lease!
Bunicii mei aveau doua respectiv sapte clase. Din fericire pentru mine erau mai inteligenti decat cei mai multi "gramaticieni" de pe forumul asta si nu numai. Ghici cate am avut de invatat de la ei si cate de la "oamenii culti" :wink:. In caz ca te intrebi, nu numai ca nu prea stiau sa scrie corect, nu prea stiau nici calcule dincolo de cele de baza facute in piata.
Pe de alta parte unii dintre colegii mei de facultate erau niste idioti cu care nu ai vrea sa ai de-a face nici daca ar ramane ultimii oameni de pe Pamant. Dar stiau sa scrie corect. Culmea, cei mai multi imbecili ajung undeva pentru ca reusesc sa iti serveasca prostiile intr-un pachet atat de frumos incat nu poti decat sa il inghiti. Ei ajung sus pentru limba dulce si il calca in picioare pe Neo pana pleaca saracul din tara. Si ceilalti ii incurajeaza. Pentru ca vorbesc frumos.
 
Confunzi inteligenţa cu isteţimea. Look them up.
INTELIGÉNȚĂ, inteligențe, s. f. 1. Capacitatea de a înțelege ușor și bine, de a sesiza ceea ce este esențial, de a rezolva situații sau probleme noi pe baza experienței acumulate anterior;
ISTEȚÍME, istețimi, s. f. Agerime (de minte), iscusință, pricepere, vioiciune, ingeniozitate, isteție, isteciune, perspicacitate.
 
Nu, nu confund nimic. Si din moment ce nu i-ai cunoscut mi-e foarte greu sa urmaresc rationamentul care te-a dus pe tine la concluzia asta :wink:.
Corecteaza-ma daca gresesc.

Anyway, nu vad de ce tragem de discutia asta. Putin mai devreme argumentele trebuia sa ma convinga ca daca cineva din compania in care lucrez nu stie sa scrie si daca am ceva respect de sine imi voi da demisia. Lucru pe care eu personal l-as face doar daca as avea IQ negativ sau orgoliu mai mare decat pot sa duc in spate (care nu are nimic de-a face cu respectul de sine). Deci discutia istetime vs. inteligenta e putin out of scope.
 
Umm... era vorba de Neo, nu de tine
OK, circumstanţă atenuantă acceptată - still, dacă citeşti din nou ce-ai scris, nu se distinge de cine vorbeşti. Mea culpa, nu mă duce atâta capul, erori de comunicare apar chiar şi-n scris.

Cum adica, war, daca nu e vorba de tine inseamna ca nu mai e nevoie de link-uri? Sau, mai rau, ca nu mai e troll?
 
Nu, dacă nu e vorba de mine înseamnă că nu mă mai interesează pe mine dacă e troll sau nu. Pe un forum, treaba mea e dacă mă troll-uieşte cineva pe mine. Toţi suntem trolli, în anumite circumstanţe şi faţă de anumite persoane; fiecare ia ce măsuri consideră.
Pe mine nu mă interesează părerea lui bausto faţă de Neo (sau viţăvercea), mi se fâlfâie de relaţia lor tumultuoasă. Dacă mă atacă pe mine, cer dovezi. Dacă îl atacă pe altul, ce, i-s părinte, avocat, purtător de cuvânt? Să se descurce.
 
Bine, war. Să-nțeleg că dacă m-azmut la lalele, ție ți se fîlfîie. Nu contează dacă am dreptate sau nu, dacă bat cîmpii sau dacă scuip, important e să nu te-ating.
 
Um, oi fi eu mama răniţilor? Eşti tu mama răniţilor?
Dacă scuipi pe stradă, mă atingi, că nu-mi place gestul. Dar this is the internet, am io aşa o impresie că lumea îi acordă spaţiului ăstuia din biţi mai multă importanţă decât merită. Abundă de comparaţii cu situaţii din viaţă, deja dacă eu zic că mi se rupe de cearta dintre X şi Y, gata, frate, ăla e un jegos egoist.
E cazul ca oamenii să se uite la linia aia (groasă) care separă viaţa online de viaţa reală. Dacă e tulbure, time to get out more.
Şi da, pe internet important e să nu mă ataci pe mine, atunci mă apăr în limita chefului. Dacă eşti prea troll şi nu se-nţelege omul cu tine, mă mut în alt colţişor. Chestia cu avut dreptate, toată lumea (crede că) are dreptate, din punctul lor propriu de vedere, altfel nu l-ar susţine. În cazul ăsta particular, de muşcătorie între doi forumişti, nu am habar care are dreptate, ergo îi las să se lupte singuri.
Io dacă mă reped la... la... ptiu, la Adrian, să zicem, că mai avurăm contre pe tema laptoapelor, dacă am un ton mai acid, îi sari tu în apărare? Eventual să combaţi ideea, corect, dar dacă atacul devine mai... hm, personal, cenzura e asigurată de moderatori. Parcă şi tu eşti moderator, deci fii invitatul meu, moderează. Eu? Eu îs un simplu user care alege să nu se bage.
Let me know if you need further clarifications.
(...ca fapt divers, cel mai mişto e când se ceartă doi moderatori!)
 
Uite niște filozofie dictatorială ad-hoc:
Internetul reprezintă comunicare, relaționare, interacționare, la fel "viața reală". La modul general, tu ești, în esență, același, și acolo, și aici. Nu poți fi un magna cum laude pe net și un golan irecuperabil pe stradă, ori invers. Iar dacă totuși ești, suspectez ceva probleme la mansardă. :smile:

Asta nu exclude revelațiile. Unii oameni par diferiți, într-adevăr. Dar asta pentru că:
- mediile nu au oferit aceleași situații pentru ca reacțiile individului să apară în aceleași condiții
- nu i-am citit bine
- se prefac
Primul e din vina sistemului, deci testul e biased. Din motivul ăsta, rezultatul nu invalidează regula.
Al doilea este din vina "analistului", aceeași poveste, regula rămîne.
Al treilea este din vina individului. Toți ne prefacem, dar puțini scapă necitiți de un observator atent. Ăia care scapă reprezintă excepția.

Astfel, conform teoriei mele de mai sus, elaborată într-o pauză de Joe Joyz, sînt șanse minime ca tu să ridici un deget la un străin care scuipă pe stradă, dacă nu o faci nici măcar unui cunoscut, într-o comunitate online în care ești bine înfipt. Cel puțin aici poți primi aclamații, nu o directă-n freză, dacă mă-nțelegi.

---
De ce sînt atît de diferite cele două medii în opinia unora?
 
Fiindcă unul merită efort, celălalt nu.
Tu uiţi să iei în considerare că unii oameni îşi ascund natura umană pe net, alţii şi-o ascund în viaţa reală. Din varii motive, dar nu mă trage inima să detaliez, sorry.
Chiar ştiu oameni care sunt mari războinici pe Internet, respectaţi de comunitatea respectivă, leaderi fără egal, şi în Real Life nu dai doi bani pe el. Şi am fost şi eu la fel de surprins/dezamăgit când l-am văzut pe individ. OK, e numai unul, scuze că nu-s expert.
Şi teoria ta e incorectă, sorry to say. Pentru mine sunt şanse mai mari să fac urât la un necunoscut decât la un cunoscut. Faţă de cunoscut am mai mult timp şi mai multe şanse să-l aduc "pe calea cea dreaptă".
O altă chestie care îţi scapă e că pe Internet suntem toţi nişte străini. Dacă ne-am văzut acu' ţâşpe ani o dată prin parcul Izvor sau am mai ieşit la o bere-două din an în Paşte, asta nu ne apropie aproape deloc în Real Life. Dar mă rog, e un subiect care riscă să se dezvolte.
Oricum, mă bucur că mă cunoşti aşa de bine şi ştii ce-aş face eu în situaţiile X şi Y.
Tu, of all people, ar trebui să ştii că intervenţiile mele online la Ultra Pro mi-au adus concedierea. Nu-mi spune tu mie că nu m-am agitat spre binele comunităţii.
Însă experienţele (neplăcute) din trecut mi-au arătat că pur şi simplu nu merită - online - să treci peste un anume threshold de intervenţii.
Şi nici în viaţa reală nu merită multe.
Dacă văd doi beţivi mucificaţi că se ciondănesc şi se împing pe stradă, crede-mă, nu mă bag. Nu m-aş băga nici dacă s-ar lua la bătaie. Nici la mine în cartier.
Da, şefu', judecă-mă, cataloghează-mă, bagă-mă-n sertarul cu oameni apatici, see if I care. Am lucruri mai importante de făcut în viaţă decât să plâng eu de sertărelul în care mă pui tu online.
 
Dacă văd doi beţivi mucificaţi că se ciondănesc şi se împing pe stradă, crede-mă, nu mă bag. Nu m-aş băga nici dacă s-ar lua la bătaie. Nici la mine în cartier.
Da, şefu', judecă-mă, cataloghează-mă, bagă-mă-n sertarul cu oameni apatici, see if I care. Am lucruri mai importante de făcut în viaţă decât să plâng eu de sertărelul în care mă pui tu online.

Ba aia e gandire pozitiva, nu apatie. Daca betivii se imbrancesc poate unul scoate un briceag si il lichideaza pe celallalt: in cel mai rau caz ramai doar cu un betiv in cartier, in cel mai bun fara nici unul, ca sta la zdup multa vreme :smile:

La modul general, tu ești, în esență, același, și acolo, și aici. Nu poți fi un magna cum laude pe net și un golan irecuperabil pe stradă, ori invers. Iar dacă totuși ești, suspectez ceva probleme la mansardă. :smile:
Acelasi rationament a fost aplicat si pentru scrisoarea de invitatie la interviul in grup: daca nu esti in stare sa scrii o amarata de scrisoare probabil nu esti magna cum laude nici in rest si invers, etc, etc, etc, dar nu a fost acceptat ca fiind valid. Rings a bell?

Io dacă mă reped la... la... ptiu, la Adrian, să zicem, că mai avurăm contre pe tema laptoapelor, dacă am un ton mai acid, îi sari tu în apărare?
Si eu care credeam ca de fapt oamenii au incredere in mine ca as fi capabil sa ma apar singur si aflu cu surprindere ca era vorba doar de nepasare :smile:)
 
Adrian, daca a fost sau nu acceptat de altii este mai putin important - opinia mea valoreaza la fel pentru ei. Asa ca argumentele lor au fost cintarite si cernute by the mighty me si asta e tot ce conteaza. For me, that is. :smile:

War, explica-mi, te rog, unde am zis eu ca nu te apreciez in continuare.
Am emis o teorie incropita in cele 10 minute de post-at. Toate teoriile de genul asta sint generale si flawed; tocmai de aceea le arunc pe bancul de testare. Of course, mi-au scapat aspecte generale. Situatii izolate. Nuante si reactii posibile. Daca vrei sa le tratam in speta, hai sa reincepem cu tine: "Daca ma ataci, esti troll. Aaa, nu era vorba de mine? Atunci sint cuminte."
Puteai macar sa spui ca nu mai ai nevoie de argumente, dar ca ramine troll. Pentru ca, in esenta, situatia care a dus la post-ul tau nu s-a schimbat, ci doar motivatia ta personala.

In alta ordine de idei, excluzind conflictele, eu sint mai critic cu prietenii decit cu cunoscutii, si mai critic cu acestia din urma decit cu strainii. Critica (cu masura), in opinia mea, puncteaza defecte, ofera solutii si imbunatateste. Nu cred in zimbete tîmpe decit, poate, inaintea unei critici. Iar aplaudele sint pentru lucruri tari, nu "bravo, Lilly".

P.S.:
Am observat ca par cam constipat uneori. Gresit, am o digestie corespunzatoare.
 
Erm, criticile nu se fac în scris. Sunt inutile în scris. Criticile se fac face-to-face, în particular. Bandwidth mai mare, contează gestica, momentul, starea de spirit, etc., etc.
Să încerci să critici pe careva pe-un forum e hilar, părerea mea. It will never work.
Cât despre trolling... să consideri pe cineva troll e o părere subiectivă.
Let me rephrase: "Dacă mă ataci pe mine, personal, atunci te percep ca troll, îmi apăr integritatea până la un punct, încerc să mă disculp şi să îţi arăt că greşeşti. Dacă ataci pe altul, îmi rezerv părerea pentru mine şi las la latitudinea celui atacat decizia de a se apăra sau nu".
Fără supărare, deja am depus suficient efort pentru a explica 1+1 şi mi-a cam pierit cheful să explic. Dacă nici de data asta nu sunt suficient de clar... well, ghinion.
 
Youtube, cică n-am apreciat. Din contră, l-am apreciat negativ. (Don Omar - Taboo)

wrong.jpg
 
Din ce intuiesc eu, critic nu are grad de comparaţie, dar n-am găsit pe net confirmări sau infirmări. Mă luminează careva?
 
Back
Top