1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sânt fericit că mâine o să ploo

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by Rabbit, Aug 15, 2004.

 1. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Nu ştiu, n-am avut răbdare să descifrez dincolo de jumătatea paragrafului respectiv, dar eşti totuşi indulgent :smile:
   
 2. Dashu

  Dashu Membru

  Nu-s eu ăla fără greșeală, dar tot mai frecvent aud expresia (e la modă acum), chiar și la radio sau la TV...  Cred că unii chiuleau când s-a predat cuvântul "doar" :biggrin:
   
  Last edited by a moderator: Feb 16, 2016
 3. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  „Doar” se folosește în construcții pozitive, „decât” se folosește în construcții negative. Nu se pot înlocui unul cu altul.

  Corect: „Am cumpărat doar DVD+RW-uri în ultimul an.” „Nu am cumpărat decât DVD+RW-uri în ultimul an.”

  Prost: „Am cumpărat decât DVD+RW-uri în ultimul an.”

  Obiceiurile proaste se deprind repede. Zice unul de almanahe și-l copiază 'jdemii, bagă TV-ul cu traFIC în sus și-n jos (accentuată ultima silabă, nu TRAfic, așa cum sunt regulile de accentuare a penultimei silabe din română) și ajunge să bage zâzanie între dex-uri care țin o formă sau alta...
   
 4. Velkan

  Velkan Moderator

  Așa... Visele au treabă cu somnul, visurile - cu aspirațiile.
   
 5. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  "Decât" e folosit aşa prost prin zona Argeş, Dâmboviţa, Prahova. Cam atât. În rest, e folosit corect şi cum trebuie. Mai mult: prefer accentul brăilean, de pildă, în locul unui găzar (nn. ploieştean) ce spune "dăcât astea ale mele sunt dă încredere, frate". Numai, doar, li se cam pun "numaidăcât" în gât.

  O altă cretinătate care mă calcă pe nervi (de ani de zile) este: "a fost prins în flagrant". E ca şi cum ai spune: "era îmbrăcată într-un roşu", fără a mai spune şi substantivul (de exemplu pulover sau costum). Dureros e că vin de la zevzecii ăia care ar trebui să cultive lumea: crainici, oameni de televiziune, dar (probabil) că pilele lucrează şi-acolo şi intră toate scursurile. Să ne mai mire?
   
 6. Bart

  Bart Membru Senior Sugar daddy

 7. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Zicea Vacanța Mare pe vremuri că „a fost prins în flagrant cu delictu-n mână”. E adjectiv, nu altceva; e ca și când ai zice „a fost filmat în foarte”. Foarte ce?

  PS: mi-am amintit de „succesuri”!
   
 8. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  Aia cu Vacanța e mișto. :biggrin:
   
 9. lai

  lai 370HSSV-0773H

  "A sucombat prin deces in urma unei lovituri cauzatoare de moarte." Vacanta mare, before they sucked.
   
 10. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  N-au fost ei inventatorii tuturor poantelor ce le-au folosit. Asta cu sucombatul prin deces era de pe vremea copilăriei mele, mult înainte de VM. Sunt multe drăcovenii de-astea. Una se detaşează (în preferinţele personale) şi-mi plăcea s-o aud la profesorul meu de istorie: "Soliman a venit peste noi cu circa aproximativ în jur de peste 20.000 de osmanlâi". O, tempora! Ce culţi şi spirituali erau profesorii odată!
   
 11. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Zâmbește; mâine va fi mai rău. - Murphy
   
 12. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Bunicul meu avea expresia (intenţionată) "Brusc, instantaneu, subit, deodată..." - şi preferata mea e auzită la Pro TV cu ani buni în urmă: "...în provinciile periferice mărginaşe...".
   
 13. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Aa, şi profu' meu de istorie tot intenţionat le spunea. Nu era băşcălie la adresa lor, sărmanii, chiar erau nişte erudiţi, cel puţin cei ce nu predau ştiinţele exacte. Ăia erau capsomani într-ale lor, dar îşi cunoşteau meseria. Acum, epigonii lor, nici măcar nu mai articulează/pronunţă/despart corect. Au ajuns ca baba din bancul cu votarea, după ce i-au dat buletinele de vot: "maică, cum se scrie f..u-vă-n gură, împreunat sau despărţit?".
   
 14. Gabriela

  Gabriela Dominion Sugar daddy

  Cred că le propun să introducă un test de limba română dacă mă duc la interviu.
   
 15. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Interviurile de grup sunt ăle mai de căcat posibile. Pe mine m-au chemat la "interviu de grup" pentru post de middle management. Am zis pas.
  OK, ştiu, "dacă ţi-e foame, mânci şi pietre", dar am ajuns la punctul în care nu mă duc la un interviu unde de la bun început te tratează ca pe un nimeni.
   
 16. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Gab, zi pas. Dacă nu sunt în stare nici să scrie corect românește, sunt praf pe toate părțile. Been there, done that :biggrin:
   
 17. Jaffar

  Jaffar Wizard

  ... că îți plătește neo utilitățile. Ce treabă are felul în care scrie un retard cu salariul pe care-l iei dacă-ți faci treaba?
   
 18. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Ooo, uite un om dispus să facă compromisuri. Recunosc că eşti mai bine integrat în societate ca mine şi e foarte posibil să ai mult mai mult succes (instant sau în timp).
  Eu am fost undeva la mijloc, nu i-am zis să nu se ducă, am zis doar că interviurile de grup sunt OK pentru o categorie de locuri de muncă şi arată în primul rând cât de mult îşi respectă angajatorul candidaţii. Părerea mea.
   
 19. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Are treabă cu self satisfaction de a lucra pentru retardați, care tinde undeva spre 0 după ceva timp. La mine a fost 6 luni durata. Las` că dacă și-a plătit utilitățile până acum, și le plătește și de-acum încolo, presupun că nu trebuie să fii unemployed ca să-ți cauți de lucru. Nu?
   
 20. Jaffar

  Jaffar Wizard

  @ war4peace. Ii spuneam cu alte cuvinte ca anuntul nu reflecta intocmai viitorul ei loc de munca, probabil era scris de vreun retard de la HR, si ca vreo 2 erori gramaticale nu ar trebui sa te impiedice sa te duci la un interviu. In fond este vorba de o firma mare de asigurari, nu un butic de la coltul blocului. Despre interviuri de grup nu stiu nimic, dar nici asta nu ar trebui sa o impiedice sa se duca.
  OT. De la un timp am remarcat ca creste ingrijorator numarul persoanelor care nu stiu sa scrie corect un mail in limba romana, fie ei manageri, directori sau simpli operatori PC.
  @ Neo. Te duci intr-o directie care va aluneca incet pe langa subiect.