Sacadare sunet

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,496
STOP 0x0000007F (UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP)
First parameter: 0x00000008 Double Fault

Double fault

A double fault occurs when an exception occurs while trying to call the handler for a prior exception. Normally, the two exceptions can be handled serially, however there are several exceptions that cannot be handled serially and in this situation the processor signals a double fault. The two primary causes for this are hardware and kernel stack overflows. Hardware problems are usually related to CPU, RAM, or bus. Kernel stack overflows are almost always caused by faulty kernel-mode drivers.


Kul. :biggrin:
Io zic ca taranu' sa faci un memtest la memorii. Banuiesc o buba pe traseul memorii-controller memorii.
Daca nu e buba la memorii atunci poate e un driver buclucas sau de la f'un firewall.
 

chrisTian

Membru
Joined
Jan 6, 2006
Messages
361
unlucky seven

Mda, vroiam sa raspund si iar a inghetat, asa ca am scanat memoriile - totul a fost bine cu Memtest ver 2.11.
L, nu am wi-fi - calculatorul este legat prin cablu de routerul Bufallo. Si ca mi-am adus aminte ca am mufat ipv6, am mufat inapoi ipv4, ca tot ati fost 2 care ati mentionat placa de retea. Este cea on-board.
Bure, nu am firewall. Am avut MSE si acum BitDefender Free Edition. S-a blocat cu ambele.
Instalez si ultimul BIOS si mai vad ce fac.
Am instalat si eu debugger-ul, ca poate reusesc sa-l interpretez, dar dupa +3pahare de vin, nu prea vad cine e de vina.
LE: Bun, am ultima versiune de BIOS: 1.9. Si acum ?
Pt placa de retea am instalat doar driverul, ca aveam optiunea de a instala aplicatia sau driverul placii. Luat de pe site-ul Realtek, la fel ca driverul de sunet.
LLE-morning edit: dupa update-ul de BIOS, am intrat in Windows si am folosit calculatorul vreo ora, fara probleme. L-am inchis cu shutdown, l-am redeschis si s-a blocat. Restart si iar a functionat ok vreo 2ore.
Question: e normal ca chipsetul de retea 8211 Realtek sa fie singurul fara driver in W7 ? Adica eu nu am net imediat ce instalez Windowsul, placa de retea fiind singura care nu are alocat un driver generic. In rest am sunet, am video, chiar si drivere generice de chipset.
Pana saptamana trecuta, cand am atasat alt hdd de 120GB, sistemul functionase ok de luni intregi, fara blocaje, fara intreruperi. Ma gandesc ca am atins coolerul de procesor intr-un asemenea fel ca am generat probleme - e Noctua NH-D14. Ce am mai facut nou atunci a fost sa mut placa video din slotul 8x in slotul 16x PCI-E (langa cooler). Hdd l-am aruncat la gunoi, deci nu mai e atasat sistemului.
O sa instalez o placa de retea pe PCI si o sa dezinstalez driverele actuale de retea. Daca iar se blocheaza, o sa scot coolerul si duc calculatorul in service. Unde as vrea sa imi diagnosticheze corect problema, presupunand ca e un fenomen care poate fi repetat.
Bure, am dat jos hotfixul de la MS si mi-a zis ca pe sistemul meu nu poate fi instalat.:smile:
 

Attachments

Last edited:

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,496
Man, stufoasa treaba. Din pacate cred ca ma dau batut ca nu ma duce capul la mai mult. :frown:
 

chrisTian

Membru
Joined
Jan 6, 2006
Messages
361
Am instalat un gadget de W7 care sa arate ocuparea ram-ului si a procesorului si am vazut ca SO-ul vede 8GB (din care 3.99GB folosibili). M-am frecat la ochi, dar W7 este pe 64bit. Am dat restart si am pus manual frecventa la memorii la 666MHz si acum vede 8GB ram in windows. FSB:RAM frequency este 2:10, adica ok.
Problema este ca in configuratia actuala -adica W7 64bit sa vada si sa foloseasca 8GB ram- sistemul isi da un restart cand vrea el, in BIOS se modifica setarea frecventei la memorii pe AUTO si SO-ul vede doar 4GB pe care sa ii foloseasca. In plus, alegand My comp/Properties Windows-ul zice ca vede 8GB ram si atat, nu mai mentioneaza nimic de cat ram este folosibil.
Am vazut ca pe net se recomanda ca start/run/msconfig -Boot tab, sa alegi zero la Maximum memory -- asa am. Mai este vreo setare care se face in WINDOWS ca sa vada un SO pe 64bit toata cantitatea de ram ? Pls do share.
PS: L, am scanat calculatorul cu aplicatia pusa la dispozitie pe site-ul Intel si in mod interesant, chipsetul de LAN are si o componenta Wi-fi detectata, dar zice ca are driver instalat, recte cel de LAN.
Nu am o suma de date exacte si repetabile, dar sunt de parere ca placa de baza c'est foutu. Sau eu sunt total incepator intr-ale calculatoarelor. (sunt echidistant, pastrez posibile ambele optiuni).
PSS: daca n-as fi fost stresat ca pe laptopul de munca am 8GB ram din care doar jumatate sunt folositi de W7 32bit, nu as fi verificat si acasa aceste detalii. In cazul meu, mai ca as fi de acord cu Intel si sudarea procesorului pe placa de baza, ca teoretic asemenea dureri de cap nu ar mai exista.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Vezi ca ar trebui sa ai prin BIOS ceva legat de "Memory remap" - seteaza-l pe enable.

Ce placa de vaza ai? (producator/model)
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Da-i si un memtest în configurația în care vede 8GB RAM, e posibil să fie bușit unul din module. Dual channel merge?
 

chrisTian

Membru
Joined
Jan 6, 2006
Messages
361
Da-i si un memtest în configurația în care vede 8GB RAM, e posibil să fie bușit unul din module. Dual channel merge?
O sa o fac. Cand isi face initializarea, scrie 81xx ram, dual-channel mode.
IceCub, am citit pe net despre optiunea asta, dar zau ca nu am vazut-o in BIOS. Placa de baza este P55 Extreme4.
Cum am trezit calculatorul dimineata asta din sleep, a stat vreo 2min si a inghetat. Bun, intru in BIOS sa vad ca nu s-au modificat setarile frecventei la RAM si surpriza: nu mai am tastatura. Restart, intru din nou si mai inchid din procesele responsabile de functionarea procesorului in mod economic -Vanderpool tehnology (stiu ca nu face asta, nu sariti), C1 Enhanced state. Ma duc sa salvez - iar s-a blocat, nu mai mergea tastatura. Restart, de data asta verific setarile -care cumva s-au salvat- si ies din BIOS salvand.
Sistemul e conectat la APC 750VA, pe care este o loterie sa il vad prin cablul usb - uneori il vad, alteori nu. Si am softul lui de monitorizare instalat.
 

chrisTian

Membru
Joined
Jan 6, 2006
Messages
361
Postul asta ar fi trebuit sa il scriu a doua zi: am demontat tot si apoi am reasamblat la loc, si acum tot sistemul este stabil, vad 8GB ram. Ma gandesc doar ca un modul de ram nu era perfect bagat in slotul lui si aveam blocaje atunci cand era accesat.
Oricum, am scos softul de ups, precum si cablurile usb de legatura cu ups-urile.
Si am mai schimbat un cablu sata care avea joc la un capat, cel pt hdd - ca mi se intampla sa mai dispara un hdd cu partitiile lui cu tot, din windows.
Oricare ar fi fost cauza, va multumesc celor care ati incercat sa ma ajutati.
 
Top Bottom